Ilie Năstase, propus antrenor pentru un mare campion. „Îi plăcea de mine”

Ilie Năstase, propus antrenor pentru un mare campion. „Îi plăcea de mine” Ilie Năstase. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ilie Năstase a fost aproape să devină antrenorul unuia dintre cei mai mari jucători de tenis ai lumii. Sportivul, un admirator al lui Nasty și-ar fi dorit să fie pregătit de acesta însă lucrurile nu s-au legat. Ilie Năstase are carnet de antrenor însă nu a pregătit niciodată vreun sportiv. În schimb, a fost căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Fostul mare jucăror de tenis român Ilie Năstase a fost propus ca antrenor al spaniolului Rafael Nadal, un mare admirator al său. S-a întâmplat în anul 2015, însă lucrurile nu s-au legat deși, atât campionul spaniol, cât și unchiul său – care-l pregătea la acea vreme, îl plăceau pe Ilie Năstase și ar fi dorit o colaborare cu el.

Rafael Nadal este în prezent numărul 2 mondial şi sportivul care a câștigat cele mai multe turnee de Grand Slam din istorie, 22. La acest început de an, jucătorul spaniol trece printr-o perioadă dificilă, dat fiind că s-a accidentat și a fost eliminat de la turneul Australian Open 2023.

Povestea cu Ilie Năstase s-a petrecut undeva în anul 2015, când Rafael Nadal era pregătit de unchiul său Toni. Acesta i l-a propus pe român ca antrenor, înclocuitor al său.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este ușor să vorbești despre anumite lucruri și despre antrenamente, dar pentru a vedea cum decurge o ședință trebuie să fii prezent acolo. Vom vedea dacă Rafael crede că trebuie să schimbe antrenorul sau nu. Eu îi vreau binele. Dacă vine și îmi spune că-l aduce pe Ilie Năstase și apoi cîștigă Roland Garros, eu voi spune «Vino, Năstase!» și voi fi foarte bucuros”, afirma Toni Nadal, la vremea respectivă, într-un interviu pentru Sports Illustrated.

Sursa foto: EPA/YOAN VALAT

Ilie Năstase nu a antrenat niciodată

După șapte ani, Ilie Năstase a povestit cum au decurs lucrurile. Potrivit spuselor sale, Rafael Nadal era un admirator al său și al jocului său, iar acest lucru l-a determinat să se gândească la o colaborare.

„Discuţia despre Nadal a fost în felul următor. În momentul în care a fost pe punctul de a se despărţi de unchiul său, Toni spunea că m-ar pune pe mine. Dar nu am discutat cu Nadal niciodată despre asta. Lui îi plăcea de mine, mai ales unchiului său, care era antrenor”, a precizat Ilie Năstase pentru publicația Fanatik.

Fostul jucător de tenis român Ilie Năstase deține un carnet de antrenor, însă nu a profesat niciodată. E nu a pregătit nici un jucător pentru circuitul mondial de tenis, spunând că i s-a părut o profesie mult prea solicitantă. În schimb, a fost căpitan nejucător în echipa de Fed Cup a României, în perioada 2016-2017.