Evenimentul Zilei > Sport > Ilie Năstase, propus antrenor pentru un mare campion. „Îi plăcea de mine”
Ilie Năstase, propus antrenor pentru un mare campion. „Îi plăcea de mine”

Ilie Năstase, propus antrenor pentru un mare campion. „Îi plăcea de mine”

Ilie Năstase a fost aproape să devină antrenorul unuia dintre cei mai mari jucători de tenis ai lumii. Sportivul, un admirator al lui Nasty și-ar fi dorit să fie pregătit de acesta însă lucrurile nu s-au legat. Ilie Năstase are carnet de antrenor însă nu a pregătit niciodată vreun sportiv. În schimb, a fost căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Fostul mare jucăror de tenis român Ilie Năstase a fost propus ca antrenor al spaniolului Rafael Nadal, un mare admirator al său. S-a întâmplat în anul 2015, însă lucrurile nu s-au legat deși, atât campionul spaniol, cât și unchiul său – care-l pregătea la acea vreme, îl plăceau pe Ilie Năstase și ar fi dorit o colaborare cu el.

Rafael Nadal este în prezent numărul 2 mondial şi sportivul care a câștigat cele mai multe turnee de Grand Slam din istorie, 22. La acest început de an, jucătorul spaniol trece printr-o perioadă dificilă, dat fiind că s-a accidentat și a fost eliminat de la turneul Australian Open 2023.

Povestea cu Ilie Năstase s-a petrecut undeva în anul 2015, când Rafael Nadal era pregătit de unchiul său Toni. Acesta i l-a propus pe român ca antrenor, înclocuitor al său.

„Este ușor să vorbești despre anumite lucruri și despre antrenamente, dar pentru a vedea cum decurge o ședință trebuie să fii prezent acolo. Vom vedea dacă Rafael crede că trebuie să schimbe antrenorul sau nu. Eu îi vreau binele. Dacă vine și îmi spune că-l aduce pe Ilie Năstase și apoi cîștigă Roland Garros, eu voi spune «Vino, Năstase!» și voi fi foarte bucuros”, afirma Toni Nadal, la vremea respectivă, într-un interviu pentru Sports Illustrated.

Sursa foto: EPA/YOAN VALAT

Ilie Năstase nu a antrenat niciodată

După șapte ani, Ilie Năstase a povestit cum au decurs lucrurile. Potrivit spuselor sale, Rafael Nadal era un admirator al său și al jocului său, iar acest lucru l-a determinat să se gândească la o colaborare.

„Discuţia despre Nadal a fost în felul următor. În momentul în care a fost pe punctul de a se despărţi de unchiul său, Toni spunea că m-ar pune pe mine. Dar nu am discutat cu Nadal niciodată despre asta. Lui îi plăcea de mine, mai ales unchiului său, care era antrenor”, a precizat Ilie Năstase pentru publicația Fanatik.

Fostul jucător de tenis român Ilie Năstase deține un carnet de antrenor, însă nu a profesat niciodată. E nu a pregătit nici un jucător pentru circuitul mondial de tenis, spunând că i s-a părut o profesie mult prea solicitantă. În schimb, a fost căpitan nejucător în echipa de Fed Cup a României, în perioada 2016-2017.