Nu am avut niciodată probleme împotriva lui John (McEnroe) și Jimmmy (Connors). Nu sunt sigur dacă mă respectau pentru realizările mele sau știau că nu aveau cum să mă intimideze cu trucurile lor. Însă nu pot spune același lucru despre Ilie Năstase. Nasty a fost un jucător talentat, care avea să fie inclus în Tennis Hall of Fame la sfârșitul carierei și, în acea fază, era un jucător mai bun decât mine. Cu toate acestea, unele dintre cele mai …. nesuferite meciuri din carieră au fost cele jucate împotriva lui. Îi plăcea să-mi spună "bătrâne" în timpul jocului, iar insultele pe care le adresa nu doar adversarilor și arbitrilor, ci și spectatorilor, erau scandaloase. I-am spus de mai multe ori că fanii meritau mai mult. În timpul unui eveniment profesionist din Cincinatti, pe când jucam un meci de dublu, eu și Tom Gullickson împotriva lui Năstase și a americanului Peter Fleming, Nasty a dat dovadă de un comportament intolerabil. A fost penalizat pentru că a călcat linia de serviciu, așa că a urlat la arbitru, care era femeie. A lovit mingi înspre tribune. Când mă pregăteam să servesc, se întorcea în ultimul moment pentru a mă deranja și a mă face să-mi pierd concentrarea. Oricum, el și Fleming ne-au bătut, însă a fost cireașa de pe tortul unei serii de întâlniri neplăcute. Trebuia să fac ceva. După meci am discutat cu el, față în față: "Ești o rușine! A fost cea mai dizgrațioasă demonstrație de tenis pe care am văzut-o vreodată. Distrugi imaginea jocului nostru. Toți vrem să câștigăm, însă nu în modul în care o faci tu. Nu voi mai juca niciodată împotriva ta și nici măcar nu vreau să mai fii parte din turul nostru".

"Dacă tu joci, eu nu joc. Simplu. Și mai vreau să știi că mulți dintre jucătorii din circuit sunt de aceeași părere ca și mine." Și m-am ținut de cuvânt: nu am mai jucat niciodată cu Năstase. Din fericire, după mai mulți ani am îngropat securea războiului și acum ne salutăm cu politețe de fiecare dată când drumurile ni se încrucișează", scrie Rod Laver în autobiografia sa.

 

Rod Laver este considerat unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie. A făcut parte din echipa Australiei care a câștigat patru titluri de Cupa Davis.