Evenimentul Zilei > Sport > „Il Calcio”, lovit de ironii rasiste. Carlo Tavecchio: „Aici vin jucători care mâncau banane şi acum sunt titulari la Lazio”
„Il Calcio”, lovit de ironii rasiste. Carlo Tavecchio: „Aici vin jucători care mâncau banane şi acum sunt titulari la Lazio”

„Il Calcio”, lovit de ironii rasiste. Carlo Tavecchio: „Aici vin jucători care mâncau banane şi acum sunt titulari la Lazio”

Carlo Tavecchio, candidat la președinția Federației Italiene de Fotbal (FIGC), a provocat un scandal cu tentă rasistă în Peninsulă

Oficialul în vârstă de 71 de ani (actualmente vicepreședintele Federației) dorește să adopte modelul Angliei, în ceea ce privește acordarea permisului de muncă al jucătorilor veniți din străinătate, în special pentru cei din Africa.

Deși este principalul favorit la șefia forului, Tavecchio a încercat să facă o glumă în timpul discursului de prezentare a candidaturii, dar fără succes.

„În Anglia, identifică jucătorii care ajung în ţară şi, dacă sunt profesionişti, primesc dreptul să joace. Aici vine un <<Opti Poba>> care până ieri mânca banane şi imediat a devenit titular la Lazio. Aşa e aici. În Anglia, trebuie să demonstrezi că ai pedigree, că e adevărat ce scrie în CV”, a declarat Tavecchio.  

Se referea la personajul inventat pe Facebook, un Opti Poba jucător la Lazio, care spune pe site-ul de socializare: „Visez să fie Obama preşedintele forului italian”.

Ziariștii francezi ai publicației „L'Equipe” sunt de părere că această ironie era adresată, de fapt, către Paul Pogba, mijlocașul lui Juventus Torino. Imediat după acestă afirmație, numeroși politicieni italieni i-au cerut oficialului să renunțe la candidatură: „Cuvintele lui Tavecchio sînt o fotografie a ceea ce nu ne mai permitem”.

După ce și-a cerut scuze, Tarvecchio a anunțat că nu renunță la bătălia pentru președinție: „Accept toate criticile, dar nu acuzaţia de rasism! Întreaga mea viaţă stă mărturie că sunt exact opusul rasistului”.

„Noi, liderii federaţiilor din fotbal, suntem prea bătrâni, prea albi şi mult prea bărbaţi” 

Greg Dyke, 67 de ani, preşedintele forului englez

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: