Imediat după anunţul PD-ului, într-o conferinţă de presă, Dodon a cerut ca şeful Procuraturii Generale şi cel al Centrului Naţional Anticorupţie să demisioneze. „Daţi-vă demisia de onoare. Înţelegeţi că nu o să puteţi să mai rămâneţi în funcţii”, i-a sfătuit el.

„Vreau să va felicit cu această ocazie simbolică, mică dar simbolică victorie. PD-ul care a uzurpat puterea în stat şi-a recunoscut astăzi înfrângerea, este o victorie, dar nu e finală. Aceasta nu trebuie să liniştească pe nimeni; în primul rând, guvernul Filip nu poate demisiona pentru ca el nu mai este în funcţie din 8 iunie, guvernul Filip a plecat în istorie împreună cu toţi miniştrii din data de 8 iunie, de atunci până azi ei au stat ilegal la putere”, a afirmat Dodon, alături de preşedinta Parlamentului și lidera Partidului Socialist, Zinaida Greceanîi.

Dodon a mai adăugat că „Curtea Constituţională uzurpează puterea în stat, parlamentul a spus clar aceasta încă săptămâna trecută. Este simplu de găsit o soluţie juridică. Este şi poziţia partenerilor externi. Vă felicit, toţi împreună, prin verticalitate am ajuns la acest victorie. Mă adresez judecătorilor Curţii Constituţionale: pentru a fi mai simplu, convocaţi-vă şi revizuiţi ultimele hotărâri”.

Șeful statului din Republica Moldova, Igor Dodon, a sugerat noului Guvern ca începând de mâine să meargă în ministere să îşi ocupe locurile de muncă, deoarece consideră că Guvernul Filip are nevoie de șapte zile pentru a elimina materialele care ar fi putut să îi compromită și „pentru a-și scoate banii”.

 

Te-ar putea interesa și: