La Ierusalim, preşedintelui american i s-a pregătit un apartament blindat şi etanşeizat, capabil să reziste la un atac cu gloanţe, cu bombe sau cu gaze, ba chiar la prăbuşirea întregului hotel, a explicat Sheldon Ritz, managerul hotelului King David din Ierusalim.

„Suita prezidenţială are instalaţie independentă de aer condiţionat în cazul unui atac cu gaze şi este construit pentru a rezista unui atac cu bazooka”, a detaliat Ritz calităţile apartamentului care costă în jur de 7500 de dolari pe noapte. „Totuşi, Statele Unite au instalat şi ele în faţa ferestrelor geamuri rezistente la atacuri cu rachete.”

Directorul hotelului, citat de NBC News, a ţinut să precizeze:

„Dacă întregul hotel se prăbuşeşte, apartamentul cade întreg, aşa că pot exista poate câteva oase rupte, dar vor scăpa cu viaţă.”

Pentru a preveni eventualitatea unor atacuri cu maşini capcană, două autobuze încărcate cu echipament greu vor fi amplasate la intrarea străzii principale. Baloane cu camere cu infraroşu vor pluti deasupra hotelului, iar roboţi căutători de bombe vor verifica toată canalizarea zonei.

Operaţiunea de protecţie a lui Trump, numită de Israel „Scutul Albastru”, mai cuprinde poliţişti sub acoperire, patrule speciale, poliţişti motociclişti, câini antrenaţi special pentru detectarea explozibililor şi elicoptere.

Peste 10.000 de poliţişti vor avea sarcini în acest dispozitiv de protecţie pentru a securiza vizita lui Trump la Ierusalim.

Oficialii palestinieni participă şi ei la dispozitiv cu logistică, pentru vizita lui Trump de la Ierusalim la Betleem.

Joi, presa israeliană a scris că în Israel au aterizat 30 de avioane militare de transport americane C-17, cu zeci de vehicule şi echipamente la bord.