Evenimentul Zilei > Actualitate > Idee trăsnită. Cu ce mască de protecție a încercat un bărbat să intre în primărie
Idee trăsnită. Cu ce mască de protecție a încercat un bărbat să intre în primărie

Idee trăsnită. Cu ce mască de protecție a încercat un bărbat să intre în primărie

O mască de protecție încropită dintr-un pampers nu a fost validată pentru ca bărbatul să intre în primărie.

Un bărbat din Târgu-Jiu pus pe glume a folosit un pampers pe post de mască de protecție. El a încercat să intre în Primăria din oraș, acolo unde avea diverse treburi, dar a fost oprit. Chiar dacă purta regulamentar acel pampers care îi acoperea și nasul, și gura. Câțiva funcționari au ieșit afară pentru a-l întreba pe bărbat ce probleme are.

Un pampres pe post de mască de protecție

El a explicat că nu a avut bani pentru a-și achiziționa o mască de protecție. Așa că a fost nevoit să ia din rezerva de scutece a copilului, pentru a improviza.

„L-am luat de la fiu-miu că nu mai am bani nici de măști”, a declarat cetățeanul, conform igj.ro. 

„Avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe”

După cum a anticipat medicul Adrian Streinu-Cercel, purtarea măștii va fi obligatorie mult timp de acum înainte. Cel puțin până în anul 2023.

„Masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a spus Streinu-Cercel.

„Măsurile de precauţie de până acum ar trebui menţinute şi chiar întărite, pentru ca aceste două elemente, imunizarea prin vaccinare, respectiv măsurile de protecţie, împreună, să ducă la reducerea circulaţiei foarte rapide a acestui virus în populaţie. Cometa ştim că are o coadă care este lungă, acea coadă este şi coada pandemiei şi ca atare vor fi cazuri până se vor împuţina suficient de mult, astfel încât să putem considera că virusul a ieşit din circuitul biologic normal”, a mai afirmat medicul.