Astfel, un politician din Indonezia a decis să apeleze la o metodă ciudată pentru a-i ține pe oameni în casă. Adică, cetățenii care nu respectă restricțiile să fie băgați în izolare  în case bântuite.

Acesta a declarat că s-a săturat ca oamenii să nu respecte măsurile de izolare atât în capitală, cât și în alte regiuni, transmite Daily Mail.

Astfel, casele despre care se crede că sunt bântuite vor fi folosite de autorități ca spații de izolare, unde o să fie duși  oamenii. „Dacă este o casă bântuită, îi puteți duce acolo și să-i încuiați”, a declarat politicianul.

Se pare că autoritățile au recurs la această practică datorită faptului că oamenii din regiune cred în fenomene paranormale, scrie cancan.ro.

În Indonezia, metoda caselor bântuite nu este sigura de acest fel. În statul de pe insula Java s-au format patrule de fantome care circulă pe străzi și se năpustesc asupra oamenilor. Această practică a fost menită să îi sperie pe localnici și să stea în casă.

Potrivit unei superstiții străvechi fantomele sunt cunoscut sub numele de „pocong” și reprezintă sufletele celor morți rămase captive pe pământ.