Evenimentul ZileiSocialIată cu ce boală vă puteți confrunta din cauza căderii părului

Iată cu ce boală vă puteți confrunta din cauza căderii părului

Iată cu ce boală vă puteți confrunta din cauza căderii părului
Căderea părului este o problemă comună - aproape jumătate dintre bărbați și femei se vor confrunta cu această afecțiune. Cu toate acestea, poate exista o problemă mai gravă în spatele căderii părului decât vârsta sau genetica.

Diabetul. Această boală afectează milioane de oameni din întreaga lume și necesită să fie gestionată pe tot parcursul vieții. Diabetul are o serie de complicații, multe mortale, inclusiv boli de inimă, leziuni renale, atac de cord și accident vascular cerebral, probleme de vedere și cancer.

Unul dintre cele mai subtile simptome ale afecțiunii ar putea fi căderea părului, a spus Barbie Cervoni, dietetician și specialist certificat în îngrijirea și educația diabetului. „Căderea părului este adesea asociată cu diabetul de tip 1 sau tip 2. Se crede că anumite probleme cauzate de diabet pot duce la căderea părului, inclusiv o tulburare a sistemului imunitar numită alopecia areata, circulație proastă și glicemie crescută.”

Diabetul de tip 1 este atunci când pancreasul este incapabil să producă insulină – hormonul care transportă zahărul din alimente către celulele noastre. Tipul 2 este atunci când organismul nu folosește insulina în mod corespunzător, deci este necesară o cantitate mai mare pentru a gestiona nivelul zahărului.

Sursa foto. EVZ

NHS spune că mulți oameni au diabet de tip 2 de ani de zile, fără să-și dea seama, deoarece simptomele timpurii pot fi greu de observat. Acestea includ sete, oboseală, scădere în greutate, vedere încețoșată și afte. Barbie a spus că persoanele cu diabet de tip 1 au un risc crescut de a dezvolta alte tulburări autoimune. „Una dintre cele mai frecvente este alopecia areata”, a spus ea.

Motivele căderii părului

Alopecia areata face ca părul să cadă în smocuri mici, ceea ce poate duce la căderea întregii podoabe capilare. Acesta apare atunci când celulele albe din sânge atacă celulele din foliculii de păr, determinându-le să se micșoreze și să încetinească dramatic producția de păr.

Hiperglicemia este o altă cauză a căderii părului în diabet, a spus Barbie. Hiperglicemia este atunci când nivelul zahărului din sânge al unei persoane cu diabet zaharat rămâne ridicat pentru o lungă perioadă de timp.

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge necontrolate pot duce la leziuni permanente ale ochilor, nervilor din picioare și mâinilor. Cele mai amenințătoare complicații sunt cetoacidoza diabetică sau „coma diabetică” și deshidratarea severă. Persoanele cu diabet pot avea episoade de hiperglicemie atunci când sunt declanșate de stres, o boală, mănâncă prea mult, nu fac exerciții fizice și lipsesc medicamentele, potrivit The Sun.


Accesează: