Evenimentul Zilei > Actualitate > IAŞUL din nou în DOLIU! Profesorul care şi-a PIERDUT VIAŢA în tragicul ACCIDENT de la Braşov a fost ÎNMORMÂNTAT astăzi
IAŞUL din nou în DOLIU! Profesorul care şi-a PIERDUT VIAŢA în tragicul ACCIDENT de la Braşov a fost ÎNMORMÂNTAT astăzi

IAŞUL din nou în DOLIU! Profesorul care şi-a PIERDUT VIAŢA în tragicul ACCIDENT de la Braşov a fost ÎNMORMÂNTAT astăzi

Sute de persoane au mers duminică la Biserica Toma Cozma din Iaşi pentru a îi aduce un ultim omagiu profesorului Cătălin Pop, unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa în autocarul răsturnat în localitatea braşoveană Perşani.

Mai mult de 200 de persoane, printre care rude şi prieteni sau simple cunoştinţe au luat parte la ceremonia de înmormântare a profesorului Cătălin Pop, oficiată la Biserica Toma Cozma, urmând ca sicriul cu trupul neînsufleţit să fie îngropat la cimitirul Sfânta Treime din carterul Păcurari.

Profesorul Cătălin Pop a fost coordonatorul Ansamblului Folcloric “Hora” de la Palatul Copiilor şi a cântat timp de 18 ani în corul bisericii Toma Cozma.

"Duminica cinzecimii e o zi care se împletește aici, la Biserica Toma Cozma, cu pogorârea în mormânt a profesorului Cătălin Ovidiu Pop. Activitatea lui nu s-a limitat doar la interpretarea unor piese muzicale corale. El era un mare pasionat pentru muzica corală bisericească. Venea întotdeauna cu partituri și idei noi, cu proiecte noi. Era un bun familist. Venea cu soția și cei doi copii și cântau aici. Era un concert al generațiilor. Ceea ce reușea să transmită ne întărește sufletește. Era un om care inspira pozitiv, mai ales sufletește", a spus preotul paroh al Bisericii Toma Cozma, Mihai Mărgineanu.

În aceeaşi zi a fost înmormântat şi coregraful Teodor Cosmin Manoilă.

Artiştii Ateneului Tătăraşi din Iaşi vor susţine vinery un recital de muzică renascentistă, spectacol susţinut de Constantin Lazăr şi Dragoş-Mihai Cohal, în memoria celor doi ce şi-au pierdut vieţile, scrie Agerpres.

Amintim că Un microbuz înmatriculat în județul Iași a fost implicat, vineri, într-un accident rutier pe DN1 în zona localității Perșani. În urma accidentului, patru persoane au decedat. Ceilalți pasageri, cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani, au fost transportați la patru spitale din Brașov având diverse politraumatisme.