Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire uluitoare a procurorilor în cazul dublului asasinat de la Iaşi. Indiciul care l-a dat de gol pe criminal
Descoperire uluitoare a procurorilor în cazul dublului asasinat de la Iaşi. Indiciul care l-a dat de gol pe criminal

Descoperire uluitoare a procurorilor în cazul dublului asasinat de la Iaşi. Indiciul care l-a dat de gol pe criminal

Procurorii care anchetează cazul dublului asasinat de la Iaşi au considerat că Răzvan Butuc este principalul suspect al uciderii a două persoane care locuiau în acelaşi bloc cu criminalul. Butuc este în prezent în arest preventivpentru 30 de zile.

 

Anchetatorii au analizat amprentele din locuinţa unde s-a petrecut crima şi au ajuns la concluzia că Butuc este criminalul, potrivit cancan.ro

Pe data de 9 aprilie, Butuc a intrat în locuinţa unor vecini din acelaşi bloc în care locuieşte şi el le-a cerut permisiunea să dea un telefon unui prieten minţind că telefonul său este defect. Odată ajuns în casă, Butuc a luat un cuţit din bucătărie și l-a înjunghiat mortal pe Radu Șipoteanu (50 de ani), după care a lovit-o cu pe mama acestuia, Elena Șipoteanu, care a căzut și s-a lovit cu capul de colțul unui pat din cameră.

 „Văzând că victimele nu mai reacţionează, a luat din uşa de acces cheile, a ieşit, a încuiat uşa apartamentului şi a plecat. A revenit în seara aceleiaşi zile şi, folosind cheile sustrase, a intrat în locuinţa victimelor şi a sustras primele bunuri, respectiv  un telefon mobil marca Samsung, un telefon mobil marca Allview, un încărcător de telefon mobil și un pachet de ţigari marca Ashima”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit anchetatorilor, criminalul, timp de două săptămâni, a intrat zilnic în camera în care se aflau cele două victime, de unde a sustras mai multe bunuri. Din cauza mirosului degajat de cele două cadavre, vecinii au anunţat Poliţia. Toate indiciile conduceau că autorul dublului asasinat este Răzvan Butuc, care şi-a recunoscut fapta.