Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi. Ne apropiem de minimele istorice ale temperaturii

Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi. Ne apropiem de minimele istorice ale temperaturii

La Bâlea Lac, județul Sibiu, temperatura resimţită joi dimineața a fost de minus 21 de grade şi stratul de zăpadă de peste un metru (134 centimetri). 

Zona, situată în masivul Făgăraş, este în topul celor mai friguroase locuri din România. Cu toate acestea, Bâlea Lac rămâne locul preferat al celor care iubesc cu adevărat iarna şi frigul.

Temperatura minimă absolută din luna februarie februarie, în România, este -38,0ºC şi a fost înregistrată în data de 10 februarie 1929, la staţia meteorologică Vf. Omu. Tot în acelaşi an, în perioada 9-11 februarie s-au înregistrat minime absolute la 24 de staţii meteorologice, dintre care mai amintim: Joseni (cu denumirea de Gheorghieni în 1929) -35,0ºC şi Predeal, -33,8ºC.

La Bucureşti, minima absolută este de -30,2ºC, înregistrată în 6 februarie 1954, la staţia meteorologică Bucureşti-Afumaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu trebuie uitat nici „Marele Viscol” aşa cum a rămas în istorie prima săptămână din luna februarie a anului 1954. Atunci, vântul în rafale a atins 126 km/h în Capitală, iar troienele au ajuns atunci chiar şi la 5 metri înălţime în sud-estul ţării. În Bucureşti, tramvaiele au rămas înțepenite zile întregi în mormanele de zăpadă, iar militarii au fost cei care au lucrat zi şi noapte la deszăpezire.