Evenimentul Zilei > Sport > Ianis Hagi nu i-a impresionat pe scoţieni: Românul primeşte nota 3
Ianis Hagi nu i-a impresionat pe scoţieni: Românul primeşte nota 3

Ianis Hagi nu i-a impresionat pe scoţieni: Românul primeşte nota 3

Menţinut de Steven Gerrard pe banca de rezerve a celor de la Glasgow Rangers, până în minutul 74, al victoriei spectaculoase obţinute de scoţieni, în deplasarea din Belgia, Ianis Hagi nu i-a impresionat deloc pe jurnaliştii britanici, în sfertul de oră în care a evoluat la Antwerp.

După trei partide consecutive în care a prins primul unsprezece aliniat pe teren, de fosta legendă a lui Liverpool, internaţionalul român în vârstă de 22 de ani a început din postura de rezervă, confruntarea din „oraşul diamantelor”.

Introdus pe teren, la scorul de 3 – 2 pentru trupa din regiunea Flandra, fiul lui Gică Hagi a fost foarte aproape de restabili egalitatea pe tabela de marcaj, încă de la prima atingerii a mingii. Fostul atacant al Viitorului Constanţa a dat însă cu piciorul acestei mari şanse, iar jurnaliştii din Scoţia l-au punctat cu cea mai mică notă din întreaga echipă a lui Rangers.

Hagi, ocazie uriaşă pe „Bosuilstadion”

Hagi trebuia să marcheze la chiar prima atingere a balonului. A reuşit să îi ia faţa fundaşului gazdelor, la colţul scurt, la mingea trimisă în careu de Barisic, dar a trimis pe lângă poartă, dintr-o poziţie excelentă de a înscrie. Românul primeşte nota trei” au descris ziariştii de la publicaţia The Scottish Sun evoluţia fotbalistului trecut, de-a lungul carierei sale, şi pe la Fiorentina şi KRC Genk.

Două goluri în ultimele şapte minute pentru scoţieni

Glasgow Rangers a reuşit, până la urmă, să întoarcă dramatic rezultatul şi să se impună prin două goluri marcate în ultimele şapte minute. Vârful Ryan Kent (’83) şi fundaşul Borna Barisic (’90), din lovitură de pedeapsă, au adus victoria grupării din Marea Britanie, care va pleca din postura de mare favorită la calificare, în returul de pe „Ibrox Stadium”.