Ianis Hagi, pe picior de plecare de la Alaves. Clubul care îl așteaptă

Ianis Hagi, pe picior de plecare de la Alaves. Clubul care îl așteaptă Ianis Iagi. Sursa foto: Arhivă EVZ

Ianis Hagi ar putea face o schimbare completă în carieră. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani este dorit de un club de renume, cu toate că nu și-a încheiat socotelile cu Alaves.

Ianis Hagi nu a avut parte de cel mai bun sezon la Alaves, fiind  rezervă în echipa lui Luis Garcia. Aflat într-o astfel de situație, fiul lui Gică Hagi ar putea să schimbe echipa din această vară.

Ianis Hagi, dorit de un club de renume

Mijlocașul român nu a mai fost titular la Alaves în campionat din decembrie 2023. De asemenea, nici în acest început de an, Ianis Hagi nu a avut prea multe apariții în tricoul celor de la Alaves.

Din acest motiv, în următoarele luni, fiul lui Gică Hagi ar putea face schimbări majore în carieră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ianis Hagi ar putea pleca în Portugalia, la echipa Boavista. Aceasta ocupă locul 11 din prima ligă portugheză și ar fi deschisă să îl primească pe mijlocașul român.

Ianis Hagi

Ianis Hagi /. Sursa foto: Facebook

Planuri pentru vara următoare

Echipa Boavista a urcat pe locul 11 în prima ligă portugheză, în urma a 22 de etape. Totodată, echipa care îl vrea pe Ianis Hagi are un singur titlu de campioană. Acesta a fost cucerit în 2001.

Boavista este antrenată în prezent de Ricardo Paiva. Robert Bozenik, de origine slovacă, este considerat vârful echipei portugheze, fiind cotat la 5 milioane de euro pe transfermarkt.

Internaționalul Ion Timofte a reușit să de remarce la Boavista. Acesta a jucat la cunoscuta echipă lusitană între 1994 și 2000.

Ianis Hagi

Ianis Hagi. Sursa foto Instagram

Ianis Hagi, împrumutat de Alaves

Mijlocașul român a fost împrumutat de Alaves, de la Glasgow Rangers, la începutul acestui sezon. Pe fondul activității sale, spaniolii ar fi la un pas să activeze clauza de cumpărare definitivă.

Mijlocașul român mai are contract cu scoțienii până în anul 2026. Dincolo de aceste condiții, Rangers ar putea încerca să-l împrumute la o altă echipă. În prezent, fiul lui Gică Hagi are un salariu de 1,3 milioane de euro. Internaționalul român ar fi primit deja înștiințarea că oficialii Alaves nu vor achita clauza de cumpărare.

În prezent, fiul Regelui fotbalului românesc este cotat la 3.5 milioane de euro pe transfermarkt.