Demersul a fost marcat de importante probleme tehnice, notează AFP, citată de Agerpres.

Difuzat YouTube, evenimentul a fost alcătuit din luări de cuvânt ale opozanţilor, experţilor şi ale personalităţilor societăţii civile.

Toţi s-au exprimat de acasă, iar un cunoscut interpret rus de muzică rap, Noize MC, a interpetat mai multe piese.

Începutul transmisiunii a fost marcat de lipsa sonorului şi acţiunea a atins un maxim de 5.000 de spectatori simultani.

Manifestaţia a fost organizată de mişcarea Niet! (Nu!), care se opune reformei constituţionale, promovate de Putin şi care îi oferă posibilitatea de a efectua două mandate suplimentare.

„A devenit un dictator care îmbătrâneşte agăţându-se cu disperare de putere”, a afirmat jurnalistul şi deputatul municipal din partea opoziţiei, Ilia Azar, unul dintre organizatorii reuniunii online.

Evenimentul a fost „o tentativă de a găsi un alt format pe lângă declaraţii, scrisori deschise şi petiţii”, a mai declarat acesta.

Calitatea transmisiunii a fost inferioară emisiunilor în direct organizate regulat de opozantul Alexei Navalnîi, care nu a participat şi este posibil ca serviciile de informaţii ruseşti să fi jucat un rol în transmiterea deficitară a protestului.

„În toate ţările europene, statul cheltuieşte sute de miliarde pentru a-şi salva cetăţenii şi afacerile mici şi mijlocii.
În Rusia, se întâmplă invers”, a subliniat un alt opozant, Dmitri Gudkov.

Participanţii la acţiune s-au referit de asemenea şi la sectorul medical rus, performant la Moscova, principalul focar al pandemiei de coronavirus din Rusia, dar fragil în restul regiunilor.

Putin a afirmat marţi că vârful pandemiei nu a fost atins în ţară, subliniind că intenţionează să ridice treptat măsurile de izolare de la 12 mai.

Potrivit ultimului bilanţ publicat marţi, noul coronavirus a contaminat 93.558 persoane în Rusia şi a cauzat 867 morţi.