Bărbatul, originar din Simeria, a fost transferat la cererea familiei de la Spitalul Județean de Urgență Deva, unde era internat de vineri, la spitalul din Târgu Mureş.

„Într-adevăr există o suspiciune de infecție cu virusul West Nile cauzată de înțepătura țânțarului, la un bărbat de 73 de ani din Simeria. I s-au recoltat probe de sânge, care au fost trimise la Institutul de Sănătate Publică din Cluj și așteptăm rezultatele pentru a vedea dacă se confirmă sau infirmă prezența virusului. Pacientul a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Deva, dar la cererea familiei a fost transferat la Spitalul din Târgu Mureș”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău, conform glasul-hd.ro.

În perioada 2 mai – 29 august, la nivel național au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virusul West Nile, soldate și cu 12 decese, cinci în București, două în judeţul Olt şi câte unul în judeţele Iaşi, Galaţi, Covasna, Constanţa şi Dâmboviţa.

Te-ar putea interesa și: