Evenimentul Zilei > Actualitate > Hrebenciuc în faţa judecătorilor în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri
Hrebenciuc în faţa judecătorilor în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri

Hrebenciuc în faţa judecătorilor în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri

Pare să fie ziua vedetelor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe lângă Liviu Dragnea sau Elena Udrea şi Viorel Hrebenciuc, fosta eminenţă cenuşie a PSD, are astăzi temen la ÎCCJ, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în care este judecat alături de Ioan Adam şi fostul ministru Tudor Chiuariu.

Potrivit anchetatorilor DNA, Viorel Hrebenciuc, senatorul Ioan Adam și Paltin Gheorghe Sturdza ar fi constituit un grup infracțional care ar fi păgubit Romsilva cu 304 milioane de euro. Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament , după izbucnirea scandalului retrocedărilor ilegale şi apariţia stenogramelor DNA, în care social-democratul discută cu senatorul Dan Şova despre o nouă lege a amnistiei şi graţierii. Scandalul a izbucnit în octombrie 2014, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale şi, la mai puţin de un an de la deschiderea dosarului penal, Viorel Hrebenciu şi-a recunoscut faptele.

În acelaşi dosar este implicat şi Andrei, fiul său, care de asemnea şi-a recunoscut faptele. Fostul lider PSD a le-a povestit magistraţilor că a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. În schimb, fostul deputat urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adiţional pe numele fiului său.