Evenimentul Zilei > Actualitate > Hoții care au dat cele mai tari spargeri din vestul țării, încolțiți de polițiști. Prejudiciul e de 500.000 de euro
Hoții care au dat cele mai tari spargeri din vestul țării, încolțiți de polițiști. Prejudiciul e de 500.000 de euro

Hoții care au dat cele mai tari spargeri din vestul țării, încolțiți de polițiști. Prejudiciul e de 500.000 de euro

Se pare că polițiștii au strâns cercul suspecților în cazul marilor jafuri din Timișoara. Un număr de 45 de percheziții au loc în această dimineață la adrese din Timiș, Arad și Mehedinți. Hoții au dat spargeri la pont, în casele sau la firmele unor bogați.

Începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi comis mai multe furturi, pe raza județelor Timiș și Arad. Printre cei care au căzut victimă acestei rețele se număra omul de afaceri Jabri Tabrizi, alături de alți oameni înstăriți din Timișoara. Se crede că gruparea a stat în spatele jafului de la o firmă de curierat din Timișoara, prejudicial în acel caz fiind de 150.000 de euro.

Până în această fază a anchetei, prejudiciul calculate de polițiști se ridică la 500.000 de euro. Supecții sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, furt calificat și complicitate la furt calificat, și vor ajunge în fața procurorilor DIICOT Timișoara pentru audieri.