Evenimentul Zilei > EVZ Special > Hoț în Italia, erou în România. Povestea unui tânăr ucis în Bologna
Hoț în Italia, erou în România. Povestea unui tânăr ucis în Bologna

Hoț în Italia, erou în România. Povestea unui tânăr ucis în Bologna

Georgian Ene, un tânăr de 32 de ani originar din Ianca, judeţul Brăila, a fost împușcat mortal în Italia, în timp ce încerca să jefuiască o vilă

Georgian Ene, un tânăr de 32 de ani originar din Ianca, judeţul Brăila, și-a pierdut viața în timp ce încerca să jefuiască o vilă din apropiere de Bologna. El a fost împușcat mortal, după ce paznicul vilei a tras cinci focuri de armă ca să îi alunge pe hoți, potrivit știrileprotv.ro.

Trupul tânărului mort a fost descoperit dimineață. Paznicul domeniului le-a declarat polițiștilor că a auzit zgomote care i-au stârnit bănuielile, și a tras focurile la întâmplare. Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, este anchetat pentru omor calificat. Dacă tânărul din Brăila a fost omorât, celelalte persoane, care erau cu el, au reușit să fugă.

Mesaje de condoleanțe din partea prietenilor 

Poliţia din Brăila a confirmat că trupul, iniţial neidentificat, este al lui Georgian Ene, un tânăr de 32 de ani din oraşul Ianca. Acesta a fost ulterior recunoscut şi de tatăl lui, care a aflat despre tragedie cu ajutorul reţelelor sociale.

Presa italiană relatează că tânărul ar fi fost membrul unei  grupări care ar fi comis nu mai puţin de şase spargeri, în decurs de 3 ore, în noaptea respectivă. Prietenii lui Georgian Ene, care au transmis mesajele de condoleanţe pe pagina lui de pe o reţea socială, îl prezintă ca pe un Robin Hood, care fură din străinătate, dar care, în România, făcea  donaţii şi fapte bune.

Tânărul nu este cunoscut ca având antecedente în România.