Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Dacă am spune numai adevărul?
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Dacă am spune numai adevărul?

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Dacă am spune numai adevărul?

Pe 12 decembrie s-au născut Frank Sinatra, Edward G. Robinson, Dionne Warwick, Emerson Fittipaldi, Connie Francis, Iolanda Balaş, Iosefini, Viorel Mărginean.

Pe 13 decembrie s-au născut  Karim Aga Khan IV, Gustave Flaubert, Heinrich Heine, Cristopher Plummer, Dick Van Dick, Ionel Perlea, Leonard, Mihai Cruceanu, Ovidiu Maitec.

Tradiţional, în calendar, pe 12 decembrie, Sf. Spiridon, Spiridon, făcătorul de minuni. Sânmicoară.

”Sfântul prin tradiţie făcător de minuni, Spiridon, este protectorul ciubotarilor, al cizmarilor (şi prin extensie al tuturor lucrătorilor în piele). Este respectat şi de femei, pentru a nu face o ”minune” în sens negativ, ”schimbând lucrurile lor, din bune, în rele”! Uneori este considerat unul dintre Filipi, Lupul Şchiop”. Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 527.

Sf. Spiridon se ţine, că el face multe minuni şi bune şi rele. (Speranţia)

Ei bine, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, Sf. Spiridon provine din Cipru, s-a născut în a doua jumătate a secolului al III-lea, unii spun pe la 270 iar numele lui însemna în greaca de pe atunci "coş, sau coşuleţ împletit". 

Ciudat acest lucru, dar imediat facem lumina necesară! Există un vechi proverb elen din părţile Ciprului care într-o traducere aproximativă ar suna cam aşa: "eşti înţelept şi iscusit de potriveşti lucrurile cum se împleteşte un coş de răchită!"

Sf.Spiridon este un Sfânt Părinte, participant la Primul consiliu ecumenic şi cel mai important, de la Niceea, din 325. S-a ilustrat acolo, la Niceea, prin contribuţii deosebite la stabilirea canonului. A trăit mult, unii spun până, sau mai mult de 80 de ani.

Dar legenda spune că Domnul Dumnezeu l-a sortit pe Sf. Spiridon cu darul de a face minuni şi după săvârşirea din această viaţă.

Este singurul sfânt din creştinătate, care, la rugăciunile creştinilor, îşi părăseşte racla şi se oboseşte alergând cât îl ţin puterile să ajute oamenii. De aceea îmbrăcămintea sfântului se ponoseşte iar condurii de mătase se tocesc şi uneori sunt plini de noroi şi de iarbă lipită pe ei.

Racla de argint a Sf. Spiridon se află astăzi la Catedrala din Corfu, iar astăzi, de fapt, în fiecare 12 decembrie, părinţii slujitori de acolo schimbă îmbrăcăminte ponosită şi condurii tociţi, uneori chiar rupţi, ai Sf. Spiridon. Îmbrăcămintea veche este dăruită, cu dragoste creştină, unor parohii sau mânăstiri din Grecia sau din străinătate, din lumea ortodoxă. 

În această perioadă a anului druizii celţi, preoţii religiei naturale europene, făceau ”minuni”. Cel mai adesea, scamatorii şi iluzionism. Dar unul dintre ei, Alesul, adică Merlin, chiar făcea minuni! 

Merlin, pentru cine nu ştie, este un titlu, nu un nume. Noaptea era lungă şi druizii îşi arătau puterea magică pe care o vor folosi ca să aducă Soarele înapoi, la solstiţiul de iarnă. Mici reprezentaţii de cabarat sau de circ, spre mulţumirea şi veselia sătenilor. Noaptea era lungă şi lupii aproape. Este bine să fii prieten cu şeful lor, nu?! Din nou, iarăşi, mereu, Lupul Şchiop.

Tradiţional, pe 13 decembrie, cade, în calendarul creştin ortodox, Sânmicoară, Sf. Lucia. Este obiceiul ca în dimineaţa zilei de Sf. Lucia femeile şi fetele nu cos, ca să nu le doară ochii peste an. (Speranţia).

Ei, dragi lupi, padawani şi hobbiţi cred că ştiu cum fac clericii din Corfu scamatoria cu hainele şi condurii ponosiţi! Cum ştiu şi cum fac altă scamatorie, cu focul de Sf.Paşti, la Ierusalim. Nu mai pot, săracii prelaţi, să facă minuni, nu mai au har, aşa că imită minunea istorică. Aşa am văzut şi în Tibet. Se juca evenimentul, se interpreta ca o piesă de teatru, dar preoţii lama nu aveau pretenţia că este o minune. Oare dacă am spune ce gândim, numai adevărul, cum ar arăta lumea?

Întrebarea asta mi-o puneam când mergeam, prin pădurea splendidă, de foioase şi conifere. Mă întorceam de la vrăjitoarea Măturoaia, adică doctoriţa Alice. După cum v-am spus şi altă dată, ea nu poate să spună decât ceea ce gândeşte, frânele convenţiilor sociale nu mai există pentru ea. De fiecare dată când mă duc la ea cu merinde, baterii pentru televizorul ei minuscul care-l prinde şi pe Papa de la Roma, gaz şi DVD-uri, de fiecare dată mă minunez. Şi mă simt bine. 

Dacă de mâine, prin cine ştie ce şoc electromagnetic sau radiaţie cosmică, TOATĂ populaţia planetei nu va putea să spună decât adevărul? Ce se va întâmpla? Doctoriţei i-au spus că este deranjată mental şi voiau să-i facă o gaură în cap. A fugit mâncând pământul şi i-a blestemat pe chirurgii diavolului, pentru că ea chiar ştia medicină, şi ştia că ceea ce avea ea este netratabil. Nu mai târziu de o lună de zile, unul a avut un accident de maşină, l-au scos în bucăţele mici cu penseta, iar celălalt a murit cu faţa schimonosită de o teroare inimaginabilă, într-o noapte. De aceea şi de multe altele, i se spune vrăjitoarea Măturoaia.

Un observator imparţial, din altă galaxie, ar spune că doctoriţa este cea zdravănă, noi, ceilalţi, suntem nebuni, cu minciunile, înşelătoriile şi imposturile noastre de fiecare zi.

Adevărul. Să spui numai adevărul! Ce lume, cea mai bună dintre lumi! Aşa o fi fost prima vârstă, civilizaţia de aur? Dacă ar fi vorba de luat o pilulă şi după aceea spui numai adevărul, oare câţi din populaţia globului ar înghiţi medicamentul sincerităţii?

Gândiţi-vă un pic, până mâine, la adevăr, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, pentru că vă spun adevărul, mâine este, în definitiv, o altă zi!  

BERBEC   Sâmbătă, domeniul sentimental e bine aspectat, aşa că poţi organiza o seară plăcută. Duminică, mai toată ziua ţi se dă dreptate. Tragi concluzia că nu ai pierdut timpul şi că ai experienţă! Nu buluci ritmul vieţii când nu trebuie. Dar pe termen lung, gândind strategic, lucrurile se mai aranjează.  Simţi o oarecare insecuritate sentimentală – atenţie, casa familiei este prost aspectată. Strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune – au nevoie de asta, chiar dacă eşti ocupat. Timpul trece, copii cresc, oamenii se ofilesc, iată, momentul a trecut şi zgura părerilor de rău se adună în inimă!

TAUR   În weekend, dacă depinde de tine, amână orice hotărâre importantă, mai ales dacă e în legătură cu planurile tale de vacanţă de Crăciun. Dă curs şi rezolvă problemele urgente, casnice! Nu exagera cu munca şi efortul, in general, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinţă către surmenaj şi depresie. Învigătorii sunt nişte persoane abile şi tenace odihnite nu nişte nefericiţi crăcănaţi de muncă. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu lăsa mass media să-ţi otrăvească viaţa cu ştiri negative şi filme violente. Duminică seara ai un prilej pe care nu vrei şi nu trebuie să-l ratezi!

GEMENI   Conjunctura te avantajează în folosirea iscusită a unor veşti sau informaţii, specialitatea ta zodiacală! Atenţie la presă şi la net, poţi avea unele date de excepţie. Nu le ignora, sau pierde! Nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine – domeniile în care excelezi, de fapt. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri memorabile. Atenţie la micile accidente domestice în care eşti specialist – închisul uşii peste mână, aprinsul feţei de masă cu ţiagareta etc – pentru că tu gândeşti infinit mai repede decât acţionezi!

RAC     În limite generoase, în weekend poţi să reuşeşti în mai tot ce faci, deoarece ai o conjunctură favorabilă. Profită de bunăvoinţa stelelor şi rezolvă problemele din casă, dar şi distrează-te! Astrele sunt într-o conjunctura avantajoasă: sănătatea îţi este bună, viaţa personală – aproape armonioasă, iar situaţia financiară nu îţi mai pare teribilă.  În a doua parte a weekendului stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale şi mai puţin in cel material, mai ales dacă este vorba de bani. De asemenea, în această perioadă este bine să nu-ţi iei nici un risc major, sau obligaţie importantă!

LEU    Ai unele probleme personale şi de familie şi simţi nevoia să le discuţi cu cineva. Îţi trebuie un sfat bun, o perspectivă obiectivă asupra problemei. Mai caută puţin şi poţi găsi persoana! Ai un program aglomerat, cu multe de făcut, dar astazi este bine sa vorbeşti mult fără să spui mare lucru şi să nu iei decizii importante. Te pricepi… când vrei! Nu-ţi lipseşte ambiţia şi energia, dar în conjunctura actuală, astrală şi de la locul de muncă, nu-ţi foloseşte la nimic, singura cale de urmat este „politica struţului”.

FECIOARĂ   În weekend nu ai şanse foarte mari, nu te stresa, săptămâna viitoare este o nouă perioadă în care poţi avea mai mult noroc. Însă, o parte dintre nativi pot avea succes, statistic vorbind! Sâmbătă, poţi organiza o mică petrecere, îţi mai îmbunătăţeşti şi starea de spirit. Duminică ai o perioadă mai bună şi lucrurile par să se aranjeze. Este timp şi de muncă, dar şi de distracţie! Poţi să faci curăţenie şi ordine, dar să te şi distrezi puţin, pe seară. Veşti de departe, vezi pe reţele sau e-mail-ul, sau mai prozaica cutie de scrisori.  
 
BALANŢĂ    Configuraţia astrologică îţi este favorabilă, în special în ceea ce priveşte noile idei, noile proiecte, noile căi de urmat. Trebuie doar să îndrăzneşti, norocul ajută pe cei curajoşi! Venus, protectoarea ta, pusă pe croşetat pulovere pentru iarnă, sau pe făcut goblenuri, perioada apare ca una obişnuită. Adică, multă muncă – sărăcia omului!  Respectiv, în acest weekend trebuie să faci mai mult efort decât în mod obişnuit ca să realizezi ce ţi-ai propus. Din această cauză cele două zile par obositoare şi uşor agasante.

SCORPION    În weekend lasă „înţepăturile” şi laudă-i pe cei din jurul tău, dacă merită, concentrează-te cu entuziasm şi optimism pe ceea ce ai de făcut în casa ta, sau pregătiri pentru Crăciun. Cu 
O zi de sâmbătă bună, care trece repede, ca orice lucru bun. Trebuie sa te relaxezi, mai ales pe seara şi să laşi treburile aşa zis urgente. Nimic nu este urgent când este vorba de odihna şi de sanatatea ta. Poate te duci la sală, poate alergi pe bandă, poate un tratament cosmetic, poate o sauna, trebuie să eliberezi tensiunea acumulata. O veste bună de la unul dintre membrii familiei, duminică seara!
 
SĂGETĂTOR    Sâmbătă, persoanele născute în semne de foc şi aer îţi sunt binevoitoare şi te ajută, în special alţi Săgetători şi Gemenii, dar este bine să eviţi pe cei născuţi în semne de apă şi pământ. Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Oricum, fiecare are defectul său. Al tău se numeşte „falsă viziune asupra realităţii”. Adică o să auzi weekendul acesta la minciunele, minciuni şi minciuni sfruntate, cât să ai rezerve pentru tot anul care să fim drepţi, nu mai are zile multe! Drept care şi tu te vei simţi obligată sau obligat să emiţi „false judecăţi de valoare”.

CAPRICORN    Ziua de sâmbătă este mai aglomerată, dar seara pare distractivă. Duminică, ai nevoie de ajutor, dar nu vrei să te încarci cu obligaţii. Este bine, să nu ştie dreapta, ce face stânga! Atâta vreme cât te simţi bine, nu schimba nimic din rutina vieţii! În acest weekend, mai exact sâmbătă la prânz, eşti pus în faţa unei decizii. Să stai acasă cu pisica, sau căţeluşul sau să ieşi pe seară în frig pentru cine ştie ce fiţe şi/sau peteceri incerte. Sau să trăbăluieşti plenar în bucătărie pentru mâncarea de săptămâna viitoare. Duminică poţi să inviţi la masă un prieten bun. Ai atâta nevoie de o discuţie normală şi poate mai afli şi ceva noutăţi.

VĂRSĂTOR  Energia ta nativă o poţi folosi în weekend pentru organizarea vieţii de familie, de cuplu, acest domeniu fiind favorizat de conjunctură. Stabileşte programul de Crăciun şi obţine consensul. Sâmbătă primeşti un telefon sau un mesaj pe care îl cam aşteptai. În rest poţi să ieşi cu familia la un suc şi o cafea, sau altceva fierbinte şi aromat, că nu face rău la fizic. Duminică oferă-ţi un cadou de sărbători şi dă telefon unei prietene, poate ieşiti in oras. Ziua se cunoşte de dimineaţă – daca este buna sau.. nu. Ganduri mai roze gaseşti chiar în cafeaua de dimineaţă. Zi de cumpăraturi si mici taclale relaxante. Fă provizii din starea asta de bine pentru viitor. 

PEŞTI    Ai făcut unele economii sau aştepţi să primeşti nişte bani. Te gândeşti cum să-i împarţi mai bine. Stelele te sfătuiesc să împarţi suma în două, o parte pentru casă, alta pentru Crăciun. În weekendul aceasta ai posibilitatea sa iesi putin pe afara, dar atentie la frig si la ce mananci in oras. Mai bine ia prinzul cu familia, acasă, în cadru festiv cu supieră de porţelan, cu faţă de masă de satin şi suporturi de tacâmuri din alpaca argintată! Lucrurile de genul acesta au rolul lor, îţi întăresc încrederea în valorile fundamentale: familie, proprietate, naţiune. Ai nevoie de aceste lucruri, pe care poate nu le şti, nu le preţuieşti, dar ele există în subconştientul tău şi se cer respectate!