Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Cea mai generoasă zodie
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Cea mai generoasă zodie

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Cea mai generoasă zodie

Pe 15 decembrie s-au născut Nero, Alexander Eiffel, John Hammond, Janos Bolyai, Ioan Luchian Mihalea, A. de Herz.

Tradiţional, astăzi, pe 15 decembrie, este pomenirea lui Sf. Elefterie. Sf. Elefterie este făcător de minuni, aşa se spune în Vieţile Sfinţilor. Dă noroc la fetele mari. Se ţine şi se pomeneşte mai ales de femei şi de moaşe. Ele ţin mult la sfânt pentru că uşurează naşterea. (Speranţia).

Sf. Elefterie se ţine ca să nu sărăceşti. Se ţine pentru boale, lovituri, tăieturi. Dar mai ales se ţine pentru cutemure. (Speranţia).

Legenda spune, că, în această zi, cu o săptămână înaintea solstiţiului de iarnă, dacii se strângeau la Rumi Dava, cetatea secretă, de negăsit astăzi, un fel de Vatican al geto-dacilor şi al tracilor. 
Localizarea cetăţii misterioase este incertă. Legenda spune că “acolo drumul se oprea în munte”. Iar după zilele care trebuiau diferiţilor reprezentanţi ai triburilor de la Tisa, din stepă, de la Sarmisegetuza, de la mare şi de la “cealaltă mare” trecând Dunărea, pare foarte probabilă localizarea undeva în zona Carpaţilor de Curbură, aproape de Vrancea, zonă extrem de puternică în energia telurică, vatra cutremurelor.

Pentru că dacă galii credeau că o să le cadă cerul în cap, dacii se temeau de un mare cutremur, că “o să-i înghită pământul”.  Unii autori sunt de părere că acum se adora Gebelesis (considerat de unii o ipostază a lui Zamolxe), corespondentul lui Hades din mitologia greacă şi stăpânul subteranului şi al cutremurelor. Dar Gebelesis este mult mai complex. 

În orice caz, dacii se simţeau vinovaţi. Scoseseră din pământ mult aur, argint, aramă şi fier. Zeii şi în special Gebelesis, probabil că erau furioşi pentru că se furaseră din bogaţiile lor. Aşa că oamenii-lupi, adică dacii, ofereau înapoi la templul zeului de la Rumi, aflat într-o peşteră adâncă şi tainică, aur şi argint sub formă de sfere, arme din fier şi bronz, ca să liniştescă furia zeului, care s-ar fi manifestat prin cutremure nimicitoare. Religia, pe atunci, era foarte mercantilă! Ca şi acum.. Îţi dau, îmi dai!

Oraşul secret Rumi era corespondentul local al lui Delphi. Oracolul. Tot aici, la Rumi, se aruncau sorţii, osişoare de lup cizelate şi lustruite, ca să se vadă viitorul, anul care abia a început, pentru că Anul Nou Dacic era la 1 decembrie, adică corespunzător acestei zile. 

Din nefericire calendarul dacic nu s-a păstrat, dar sunt nişte încercări interesante de a-l releva – de a-l reconstitui. Se pare că planeta Venus, Luceafărul, avea un mare rol.
Trecând timpul, creştinismul a calchiat peste sărbătoarea "păgână" adică ţărănească, un Sfânt, pe Sf. Elefterie, dar care şi el este ţinut pentru că “este rău de cutremure”.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, ştiu că de mii de ori m-aţi întrebat de carte, unde este volumul, unde mi-am adunat ştiinţa şi viaţa. Răspunsul este negativ, nu am publicat niciun volum, nicio carte. Spuneam că volumele se scriu din vanitate. Şi mă oboseam să mai adaug că vanitatea absolută este să ştii, că ştii şi să iei cu tine ceea ce ştii. Aşa cum regii din negura vecurilor se îngropau cu tot ce era al lor, arme, aur, cai, soţii, slujitori, sclavi. 

Dar, întotdeauna este un dar. Vecinii mei, nişte oameni foarte la locul lor, au un băiat. Cred că a împlinit zece ani. Este Leu. Darius, aşa îl cheamă, m-a văzut de multe ori pe ecranul televizorului, când era mic. I-a plăcut ceea ce spuneam. A venit la mine să împrumute cărţi, la început romane de aventuri, dar şi câteva cărţi de astrologie. Simple, zodiac şi atât. Apoi a declarat părinţilor că el, Darius, când o să fie mare, o să se facă astrolog, ca şi vecinul. Vecinii mei au râs. Copiii se fac pompieri, şoferi, balerine. Bun, pe timpul copilăriei mele. Acum se fac manelişti şi întreţinute. Darius, însă vrea să fie astrolog! A venit la mine ieri. Este un băiat bine dezvoltat, bine îmbrăcat, dar nu este cu degetele în tabletă, sau mobil. M-a întrebat câte ceva din un articol al meu mai vechi, ceva cu astrologia şi teoria haosului. L-am lămurit. Apoi, înainte să plece, Darius s-a uitat lung la mine şi a zis “de ce, vecinicule, nu faci o şcoală, ca să înveţi oamenii cum să trăiască. Şi să-i înveţi şi astrologie că doar nu o să învăţăm de acolo!” şi a arătat cu dispreţ micul ecran. Generozitatea de Leu a micului Darius mi-a confirmat ceea ce ştiam!

Nu o să fac o şcoală, nu am nici bani şi nici chef. Dar nimic nu mă împiedică să vă spun câte ceava din ceea ce ştiu, aici în spaţiul pus la dispoziţie, cu generozitate, de către EVZ. Pe principiul mulţi chemaţi, puţini aleşi. În ziua de astăzi nu se mai iau ucenici care să urmeze maestrul. Se spune pe net! Cine înţelege şi învaţă, foarte bine, cine nu, la fel de bine!

Asta îmi aminteşte de o pildă din “Cercul Mincinoşilor”. Un mare învăţat, un guru, mergea printre cei care intrau în şcola lui şi îi întreba: “Ai mai fost aici” “Nu!” “Ia o ceaşcă de ceai!” Apoi mergea la altă persoană. “Ai mai fost aici?” “Da!” “Ia o ceaşcă de ceai!”
Un ucenic care mergea după maestru îl întreabă “De ce, maestre, le dai câte o ceaşcă de ceai!” Răspunsul a fost: “Ia o ceaşcă de ceai!”

Nu pot să vă ofer o ceaşcă de ceai, oricum, eu beau în Europa numai cafea, făcută după reţeta strămoşului meu. Am băut cisterne de ceai în Orient, îmi ajunge! 

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobiţi, Darius este născut în zodia Leului. Una din caracteristicile nativilor din această zodie de foc este generozitatea. La Leii solari, la cei tenebroşi se pot înregistra tendinţe către zgârcenie cu lustru. Generozitatea Leilor este aparte. Face parte din sistemul lor de conducere. Leii trebuie să fie ceva şefi, conducători, mereu şi oriunde. Aşa că împart bunătăţi, sunt “generoşi” ca să-şi consolideze poziţia de lider!

Acum că am început, o să vă mai spun multe, dragi lupi, padawani şi hobbiţi. Cele câteva fraze de mai sus sunt aşa, pentru gust, să vedem dacă vă place! Acum vă rog să mă scuzaţi, dar trebuie să scot căţeluşele la plimbare, cu zgarde cu leduri, ca să nu dea neciopliţii ăştia de bucureşteni cu maşinile peste ele şi peste mine, pe aleele din jurul blocului. Parcă sunt cu maşinile la curse!  Doamne, Bucureştii parcă sunt Sodoma şi Gomora! Oare cum or trăi oamenii civilizaţi în acest loc?

Întrebări care nu-şi au locul, poate. Haideţi să mergem către ziua de mâine, au mai fost perioade de dezastru naţional, dar am reuşit să supravieţuim şi chiar să recuperăm. Probabil că înaintaşii noştri ştiau ceea ce vă spun şi eu, mereu şi mereu: mâine este, în definitiv, o altă zi!  

BERBEC   “Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg!”  Se pare că ai o decepţie, dar poţi să salvezi situaţia! Temperează-i pe cei din jur, pe cei care se trezesc vorbind pe lângă subiect. O zi cam dubioasă, cu plusuri şi minusuri, supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate. Nu aborda subiecte controversate, mai ales cu cei dragi.

TAUR    Zi densă de muncă, importantă pentru viitorul unui proiect, sau al unei afaceri.  Paradoxal, dar tot ceea ce începi în această zi de marţi, 15, poate aduce rezultate bune pe termen lung! O nouă idee de afacere, o propunere interesantă, sau o nouă relaţie! Din toate poţi să profiţi cu ceva. Ca aspect emoţional, simţi nevoia unei perspective din care să analizezi realizările şi insuccesele din ultimul timp, cât, mai ales, raporturile cu partenerii tăi, de afaceri sau sentimentali, raporturi care nu te încântă prea mult. Oare sunt, toate, problemele tale? Nu cumva te-ai încărcat, la serviciu şi acasă, cu sarcini, cu datorii care nu sunt ale tale? 

GEMENI    Dimineaţa trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie în comunicare, altfel poţi avea de pierdut. Trebuie, mai ales, să fii foarte clar, explicit, în exprimarea sentimentelor. Domeniul emoţional este astăzi bine aspectat. Poate cea mai bună zi a săptămînii în acest domeniu, al sentimentelor.  Cheltuielile făcute astăzi le vei numi mai tîrziu investiţii inspirate. Te bucuri de o abilitate specială fiind şi cu intuiţia şi carisma personală bine aspectate.

RAC  Dimineaţa dedică ziua planurilor de viitor, fie că e vorba despre Crăciun, Anul Nou, dar mai ales, după veştile primite, trebuie neapărat să-ţi amplifici, să îmbunătăţeşti relaţiile umane! Conjunctura astrologică îţi conferă un dar, dacă se poate spune aşa, a comunicării aproape telepatice şi o disponibilitate, o subtilă incitare a altora către destăinuiri şi confesiuni. Gama informaţiilor vehiculate este foarte mare: de la simpla bârfă de alcov, până la importante şi confidenţiale date economice şi politice. Depinde de tine, (liberul arbitru funcţionează întotdeauna) ca să sortezi datele şi să le foloseşti la momentul oportun. 

LEU  Este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri. Emoţional, este o perioadă nesigură şi încerci să compensezi prin adunarea de date, de informaţii. Astăzi programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Mai ai răbdare şi nu forţa finalizarea unei situaţii, ci justifică întârzierea cu un zâmbet şi o ridicare din umeri : „C’est la vie, c’est la guerre”, adică, după cum s-ar interpreta în ţara lui Caragiale: „asta-i via, asta-i gara!” Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.

FECIOARĂ   Ca rezultat al efortului trecut şi a hărniciei tale, astăzi ai o veste bună despre o posibilă îmbunătăţire a statutului tău la serviciu. Sau o veste bună despre familie, rude, prieteni… Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se poate rezolva de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu, dar nu te deplasa, după căderea întunericului. Te găseşti într-o colectivitate favorabilă care îţi  aprobă ideile. Acest lucru mai pe seară, timp în care, poate, vrei să mergi şi la un spectacol.  
 
 
BALANŢĂ   Pentru vacanţa de Crăciun, fă din timp rezervările şi ia măsurile necesare ca perioada să fie o reuşită. Spre sfârşitul zilei te poţi interesa de prieteni şi rude, să mai schimbi o vorbă! Astăzi este o zi de activitate şi succes.  Ai, în sfîrşit, feed back-ul acţiunilor tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aşteptai din domeniul relaţiilor de afaceri si sociale şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Mănâncă raţional, la ore decente, respectă-ţi stomacul şi el te va servi cât va putea.
  
SCORPION   Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă iar tu te simţi bine. Dimineaţa e favorabilă unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine, azi pari obosit şi puţin distrat! Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine, ai o mare putere de focalizare. Astăzi nu te grăbi, nu te enerva, nu lua decizii importante. Zâmbeşte, nu vorbi mult, ascultă şi lucrurile se vor aranja de la sine. Dacă conduci, adică dacă conduci un automobil, nu sunt probleme. Evită, însă, căderea serii, întunericul cu ale sale creaturi.

SĂGETĂTOR   Respiră adânc, numără în gând până la zece. Astăzi eşti emotiv. Sau, preocupat? Fii mai prudent şi mai organizat, te împrăştii în prea multe direcţii, te apuci de prea multe lucruri deodată! Dacă nu este ziua ta de naştere, limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important.  Zi bună pentru discuţii, planuri, planificări, analize, şedinţe, bilanţuri – tot ceea ce ţine de un management performant, fie că este vorba de o multinaţională sau de propria bucătărie, birou sau living. Un fenomen meteo, sau o întârziere a unei persoane, sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Astăzi ai o zi bună, dar atenţie la deplasări, sau călătorii.

CAPRICORN   Astăzi eşti prea obosit, nu trebuie să te mai enervezi în plus! Este o situaţie obiectivă, nu te stresa inutil, păstrează-ţi calmul şi aşa poţi găsi soluţia optimă problemelor tale. Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Nu da curs invitaţiei ci spune că eşti ocupat şi reprogrameză.  După amiază ai, totuşi, de rezolvat nişte probleme. Pe plan emoţional, în amor tăcerea este mai importantă uneori decât un discurs elocvent. O zi obositoare pe total, dar până la urmă foarte plăcută. Nu ai ce să-ţi reproşezi! Seară deosebită în compania celor dragi, dar de fapt cu mai multe versiuni, care de care mai interesantă. 

VĂRSĂTOR  Astăzi ai o atitudine inspirată. Dar şi rebelă! Complotezi pentru obţinerea de mai multă libertate, să scapi de unele obligaţii casnice, sau de promisiunile făcute într-o relaţie. Ai mai toate planetele grele în aspecte bune, ceea ce înseamnă că vei avea un „feed back” pozitiv din partea anturajului, prietenilor şi a celor din jur, în general, în această zi liberă. Şi afacerile sentimentale sunt bine aspectate, dar apare în continuare semnul acela de schimbare şi de redirecţionare spre o alta situaţie. Nu avea grijă, ai în continuare aceiaşi  „prieteni credincioşi”, dar pe total, mediul se schimbă. Nu uita că numai în dragoste sunt duşmani o dată pentru totdeauna.
  
PEŞTI   O zi bună în ceea ce priveşte domeniul sentimental. Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie, profita de favorile stelelor, cu bucurie şi optimism! Trebuie să ţii seama de sfatul dezinteresat al stelelor care favorizează propria ta zodie şi ocupă-te mai mult de propriile interese. Cruţă-te de eforturi mari. După excesul de comunicare speculativă, din zilele trecute, te retragi treptat astăzi în cochilia confortabilă a lipsei verbului. Dacă ai… cochilie! Poate pentru că eşti martor la unele evenimente mai puţin plăcute pe care nu poţi să le controlezi.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.