Horoscopul lui Dom’ Profesor 28 mai 2024. Despre vin

Horoscopul lui Dom’ Profesor 28 mai 2024. Despre vin

28 mai

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Pe 28 mai s-au născut Ian Fleming, Thomas Moore, George I, Edvard Beneş, George Macovescu, Ion Popescu-Puţuri, Wanda Mihuleac.

Pe 28 mai, în calendarul creștin-ortodox fix sunt Sfinţii: Eutihie  din Melitina, Nichita Mărturisitorul şi Alexandru.

Cred că mai mulți dintre domniile voastre s-ar fi așteptat la o dizertație asupra Înălțării, sigur, câțiva prieteni de corespondență au și cerut acest lucru. Dar eu studiez de vreo treizeci de ani altceva -transformarea omului în ființă de lumină. Sigur și documentat, cu mărturii clare și mai presus de orice îndoială a fost faptul că Iisus s-a transformat în ființă de lumină, cu puteri nemaivăzute. Mă tem că acest proces al lui Dumnezeu este prea greu pentru o sărmană ființă muritoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum vreo doi ani am primit traducerea unui manuscris copt care spunea clar că procesul transformării în ființă de lumină, pe acest Pământ i-a fost rezervat doar Lui Iisus Hristosul. Până la urmă ca și în căutarea Sfântului Graal, sau a Lăncii Destinului, ca și multe alte cruciade spirituale, nu este important atingerea scopului - ci Calea, Căutarea, evoluția spirituală.

Nimic în „Kalendar”, aşa că o să vă atrag atenţia asupra unuia dintre cei care şi-ar fi sărbătorit astăzi ziua de naştere: Ian Lancaster Fleming „tatăl” lui Bond, James Bond, unul dintre personajele mele preferate, desigur, după Hercule Poirot. Se împlinesc astăzi exact 117 ani de la nașterea sa. Nu, nu l-am întâlnit pe Fleming, ar fi fost cam greu, el a încetat din viaţă în anul 1964. Anul în care am plecat spre Pamir, ca să-l fotografiez pe Yeti. Am ajuns până la Ruse. Este o poveste lungă, aşa că probabil că v-am spus-o!

 

Opera lui Ian Fleming este aproape autobiografică, el fiind ofiţer în serviciile de informaţii ale marinei. Amintesc că Marea Britanie este o insulă... care se pierde în ceață, după Brexit.  „Golden Eye” a fost, de exemplu, numele de cod al unei operaţiuni secrete din al Doilea Război Mondial. Douăzeci şi şapte de filme şi opt actori au personificat operele lui Fleming. Fără să-l pomenesc pe Johnny English!

 

Personal, prefer filmele de început, cele cu Sean Connery şi Roger Moore. Scoţianul juca serios, te trecea un fior când se uita la tine din marele ecran. Femeile îl adorau, atât în film cât mai ales în afara lui. Un tip care trăiește periculos, un agent secret autorizat să ucidă, dar care nu este chiar rău şi ştie să se poarte cu doamnele! Roger Moore, Dumnezeu să-l odihnească, a adus acel zâmbet şi ochii rotunzi a mirare că cineva chiar doreşte să-l împuşte! Și modul acela voit comic, jocul dublu – ei, haide-haide, nu este decât un film, trebuie să ne simțim bine!

 

Am toate cărţile lui Fleming, unele în ediţii rare, în original, cât şi ecranizările. Ele fac deliciul nopţilor când amintirile nu mă lasă să dorm. O amintire îmi aduce aminte de un film, anumite scene din film îmi evoca alte amintiri...

„God Speed, Mr. Bond!”

 Și acum, despre vin ! 

De ce contează depozitarea vinului

Vinul este foarte susceptibil la schimbările din mediul său. Acest lucru este valabil pentru acele obiecte de colecție prețuite, precum și pentru acea sticlă de Merlot la preț redus pe care ați cumpărat-o de la magazinul alimentar .

„Vinul este un lucru viu și respirabil, care evoluează și se schimbă în mod constant”, spune Marshall Tilden III , responsabilul șef pentru venituri și educație al Wine Enthusiast . „De aceea este atât de importantă grija pentru sticlele tale”, continuă el. Poate face diferența între un pahar îndrăzneț și fructat de Cabernet și, ei bine, o sticlă de oțet călduț.

Dar înainte de a învăța cum să vă depozitați corect sticlele, este important să înțelegeți elementele care pot distruge vinul. Iată o scurtă descriere pentru a vă economisi ceva timp:

  1. Temperatura

„Temperatura este cel mai important inamic al vinului de care trebuie protejat”, spune Tilden. Schimbările de temperatură pot perturba echilibrul delicat al compușilor care fac vinul aromat și cu gust.

„Când este prea cald, poți avea ceva numit maderizare, unde vinul se transformă în oțet”, avertizează în continuare somelierul și directorul de degustare pentru pasionați de vinuri Anna-Christina Cabrales . Acest proces este ireversibil, lăsând vinul „gătit” sau „înăbușit” într-o formă de nerecunoscut.

Dar și temperaturile prea scăzute sunt problematice. „De aceea vinurile nu sunt livrate iarna”, spune Cabrales. „[Vinul] se va extinde – mai ales dacă îngheață – pentru că o parte din vin este apă și va face de fapt pluta să explodeze.”

Tilden identifică punctul dulce pentru depozitarea vinului la aproximativ 55°F aproximativ 12,8 grade Celsius. „Și astea sunt toate vinurile – roșii, albe, spumante , fortificate .”

  1. Umiditatea

Dopurile de vin se bazează pe umiditatea din aer pentru a rămâne pe loc. Prea uscat și dopurile se pot încreți, riscând oxidarea prematură . Dacă ținem scorul, înseamnă că Vin: 0, Oxidare: 2.

Nici multă umiditate nu este bună. „Dacă este prea umed”, spune Cabrales, „etichetele încep să cadă și ai putea construi o pivniță de mucegai.” Mulțumesc, în continuare.

„Undeva în jur de 50 până la 80% este acolo unde doriți să fie umiditatea”, spune Tilden, „astfel încât dopurile să rămână umede și oxigenul să nu poată intra.”

  1. Lumină

Când vinul este expus la soare prea mult timp, se spune că este „lovit de lumină”. Considerați-o o arsură solară pentru vin care nu dispare niciodată – și care miroase îngrozitor.

Razele ultraviolete (UV) interacționează cu compușii din vin pentru a produce modificări neplăcute ale structurii și aromei sale. „Odată ce intră, pot descompune taninurile  , spune Tilden. „Taninii protejează vinul, [care este] motivul pentru care puteți vedea vinurile albe devin mai repede decât vinurile roșii, deoarece nu au această protecție împotriva taninului.”

Potrivit lui Tilden, de aceea multe vinuri sunt ambalate în sticle închise la culoare, care acționează exact ca un strat de SPF. Dar păstrarea vinului departe de lumină poate evita complet deteriorarea UV.

  1. Poziție

Când vinul este depozitat, doriți ca acesta să experimenteze cât mai puțină mișcare.

„Vibrațiile pot agita sticlele într-o oarecare măsură, pot muta sedimentul și chiar pot crea căldură și frecare în interiorul sticlei”, spune Tilden. „Structura moleculară a vinului se poate schimba pe măsură ce se întâmplă acest lucru.”

Schimbările de structură echivalează cu o experiență schimbată în timp ce bei. Ca o baie cu spumă dispărută, își pierde întregul atractiv. Poziția sticlei este, de asemenea, importantă pentru dopul de plută.

„Vrei să pui vinurile pe o parte”, ne sfătuiește Cabrales. „În acest fel, pluta rămâne hidratată tot timpul.” La fel ca controlul umidității, acesta este un alt efort făcut pentru a menține dopul umed și pentru a preveni scurgerea oxigenului.

  1. Mirosuri

Vinul „respiră” prin dopurile sale. „Mirosurile neplăcute dintr-o cameră sau dintr-un garaj pot intra într-o sticlă în timp și pot afecta cu adevărat aromele și aromele vinului”, spune Tilden. Mirosurile de tutun, de țigare, sunt un alt vinovat comun.

Cum să păstrezi vinul de zi cu zi

Nu toate vinurile sunt produse cu intenția de învechire. De fapt, majoritatea nu sunt.

„O mulțime de vinuri sunt menite să fie consumate tinere”, spune Tilden. „Sunt gustoase, proaspete și vibrante. Și nu se vor îmbunătăți.”

În plus, băutorul obișnuit de vin sau gazda obișnuită a cinei probabil nu alege sticle dintr-o selecție de obiecte de colecție din pivniță. Pentru vinul de zi cu zi, modul de depozitare este simplu.

„În mod ideal, l-ați pune într-un spațiu întunecat, cu puțin umiditate și care este la o temperatură relativ rece”, spune Cabrales.  Chiar și un dulap sau o cămară funcționează.

„Asigură-te că ții sticlele departe de lumina soarelui sau de surse de căldură”, continuă ea. „Dumnezeu știe că am fost în suficiente restaurante în care vezi vinul și știi că a fost depozitat la boiler sau așa ceva.”

Frigiderul este o altă opțiune excelentă dacă intenționați să-l consumați în câteva zile. Temperaturile reci pot încetini procesul de îmbătrânire și pot proteja de maderizare, o formă de oxidare care poate da vinului alb o culoare maronie și o aromă caramelizată. Cu toate acestea, frigiderele se pot răci prea mult, așa că încercați să nu păstrați toate vinurile acolo pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă vă place și vă puteți permite, un răcitor de vinuri poate corecta această problemă reproducând temperaturile gestionabile în pivniță, precum și umiditatea. Dar chiar și profesioniștii vinului precum Cabrales se bazează pe un frigider standard.

„Am aproximativ 10 sticle în frigider tot timpul”, spune ea. „Chiar dacă este pentru a le oferi, astfel încât să fie la o temperatură excelentă atunci când sunt consumate”, spune ea.

Rețineți, totuși, că temperatura de depozitare este diferită de temperatura de servire. (Acesta este cu totul alt subiect.)

Principalul rezultat pentru depozitarea pe termen scurt? Nici prea cald, nici prea rece. „Este ca și bucăți de aur”, spune Cabrales. Un blat întunecat, un frigider sau un răcitor de vin pot fi perfecte.

Cum se păstrează vinul după deschidere

Vinul se poate înrăutăți după deschidere . De ce? Desfundarea unei sticle expune vinul la oxigen. Și după cum știm din efectele umidității, expunerea la oxigen riscă să strice vinul.

Cum să păstrați vinul pe termen lung

Dacă vă aflați undeva între un băutor relaxat și un colecționar pasionat, sistemul dvs. de stocare poate necesita o actualizare.

Frigiderele pentru vinuri sunt o opțiune care poate ajuta la eliminarea presupunerilor legate de depozitarea corectă a vinului. Dar cu ce sunt mai exact diferite de frigiderele standard?

Potrivit lui Tilden, cei doi îndeplinesc funcții diferite. „Un frigider de zi cu zi este făcut pentru a menține o mare varietate de produse perisabile reci și uscate, astfel încât salata, pâinea , gătit și berea trăiesc fericite împreună la o temperatură medie de 40°F”, care este prea rece și uscată pentru machiajul fragil al vin. Frigiderele pentru vinuri oferă un climat mai potrivit și au adesea caracteristici care controlează vibrațiile și mirosurile - ceva de luat în considerare, printre alți factori, atunci când alegeți cel mai bun frigider pentru nevoile dvs.

Pe lângă faptul că oferă o modalitate plăcută din punct de vedere estetic de a vă etala sticlele, rafturile pentru vin sunt o altă soluție de depozitare pe termen lung. Acestea vin în diferite forme, dimensiuni și stiluri, de la rafturi din lemn până la rafturi compacte de sârmă de masă.

Cum să îmbătrânești vinul fără o cramă

Acum, pentru acele sticle pe care vrei să aștepți ceva mai mult înainte de a le consuma.

Vinul are un ciclu de viață. Scopul îmbătrânirii vinului este de a scoate în evidență arome terțiare și modificări de textura care se pot dezvolta doar în timp, având în vedere condițiile de depozitare adecvate pentru a face acest lucru. Acesta este scopul unei crame: să controlăm acei factori care influențează calitatea vinului demn de îmbătrânire și să eliminăm presupunerile din depozit. Și, poate, să-ți arăți colecția cu stil.

Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi nu au un sistem elaborat de rafturi pentru vin în subsoluri. În acest caz, păstrarea corectă a vinului este o chestiune de a recrea condițiile de pivniță acasă.

Începeți prin a alege camera. „Undeva care este rece, întunecat și umed este cel mai bun loc al tău”, sfătuiește Tilden. Un subsol sau un garaj este perfect, atâta timp cât mirosurile înțepătoare rămân la distanță.

Pentru a vă proteja sticlele de lumină, încercați un dulap sau o cămară. O altă opțiune: Acoperiți-le cu o pătură. Acest lucru nu numai că ajută la protejarea sticlelor de soare, dar menține și vinul confortabil în timpul iernilor reci.

Oriunde alegeți să vă depozitați sticlele, nu uitați să le așezați pe părțile laterale. În acest fel, dopurile rămân umede pe tot parcursul procesului de îmbătrânire.

Deși învechirea poate aduce un vin la calitatea sa maximă, declinul său se poate întâmpla mai repede decât credeți. „Întotdeauna este mai bine să deschideți un vin puțin prea devreme, când încă poate fi gustat și savurat, decât prea târziu”, spune Tilden.

Întotdeauna există ceva care merită sărbătorit, așa că nu așteptați prea mult pentru a scoate acea sticlă specială.

Foarte rar, la prilejuri, îmi ofer un pahar de vin. Roșu, Rara Neagră de Purcari, 1827, un vin din Basarabia, se găsește în supermarketuri. Alb, Retsina de Alexandropolis, viile Palikaros. Mi-l trimite în sticle de un litru și jumătate prietenul meu Costas, fost consul al Greciei la București.

Am primit un email în care un prieten imi spune ca așteapta articolul, așa că mă opresc aici, doar să vă mai atrag atenția că mâine este o altă zi!

HOROSCOP  28 mai 2024

BERBEC  Astăzi,  plictiseala şi nervozitatea pot fi alungate şi prin cumpărături. Sau macar printr-o activitate ce mimează cumparaturile, dacă nu ai bani suficienţi. Sfârsitul lunii mai este apoteotic, cu toţi Berbecii convertiţi la noua religie a cumpăratului online sau chiar real, dar nu cu orice preţ. S-ar pute să fie catarsisul de care ai nevoie în lumea asta anapoda. Sănatatea este bună, atenție la durerile de cap si la pierderea de energie. Simți nevoia de solitudine, de atingere a divinului. Sau, dacă ai o „legătură personală” cu Divinitatea şi nu îţi plac ceremoniile, poţi stai acasă, sau pe o bancă într-un parc, Domnul îți aude rugăciunea de oriunde! Gândeşte de bine, vorbeşte de bine, fă lucruri bune!

TAUR  Dimineața este perioadă cam incertă. Este bine să nu te deplasezi, mai ales pe distanțe lungi. Stai acasă și taie frunze la căței. Restul zilei pare normală. Evită deciziile care duc la schimbări majore şi mai ales nu te repezi sa tragi concluzii. Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauze obiective. Ca să nu rămâi în contemplare sau meditaţie la poarta nouă, după cum spune vorba din popor, este bine să-ţi faci un plan amănunţit din timp. Cine poate, adică are portofelul plin, poate da o petrecere acasă, în curte, aşa de joi, de Înălțare, sau de ziua motanului Terente! Sănătatea este bună, atenţie la vreme, iar cu celelate de descurci onorabil!

GEMENI  Dragostea este foarte bine aspectată. De asemenea te poţi aştepta la noi cunoştiinţe, adică la domeniul aspectului social. Un eveniment sau un spectacol, poate, mai pe seară, este doar o zi, trece. Îţi place din nou să monopolizezi atenţia anturajului şi să intri într-un vortex de trăiri, sentimente şi aventuri din cele mai interesante. Amintirile nu-ti dau pace si nu este o idee rea să le aşterni pe hârtie, sau sa deschizi un nou fişier. Nevoia ta permanentă de bani a făcut să te speteşti cu munca în ultima perioadă de timp. Odihneste-te astăzi ca să te poţi lupta cu greutăţile mâine. Te aşteaptă o perioada grea şi obositoare.

RAC   O zi inspirata pentru strategii complicate. Ajungi la concluzia ca banii se fac simplu si eficient cu… gogoşi şi minciunele ! La propriu şi la figurat! Sigur, gogoşile şi minciunelele la figurat trebuie spuse la momentul oportun!  Perioada asta de timp poţi să faci doi paşi înainte şi unul înapoi, după bunul obicei al zodiei tale. O călătorie face cât o universitate, se spune în Orient. Cel puţin gândeşte-te la acest aspect, astăzi, pe care o poți asocia cu planurile de vacanță de după carantină. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Se ştie că nu te fereşti de mâncărurile exotice, dar măcar întreabă din ce sunt făcute...     Pastreaza-ti speranta, viata este frumoasa si poti sa o faci şi placută!

LEU  Astăzi, te poti juca de-a “contabilul”. Ai de facut nu numai pasivul şi activul cheltuielilor tale cam paguboase din ultimul timp, dar şi al zilelor bune şi rele, al faptelor bune şi mai puţin plăcute. Nu uita anturajul!  Stelele te avertizează să dai dovadă de diplomaţie şi să zâmbeşti tot timpul. Aici ar trebui să spun ca pisica din Alice în Ţara Minunilor, parcă pisica de Cheshire, nu? Dar am mai folosit imaginea! Altfel, o rivală, sau un rival, îţi poate subtiliza perechea de nu te vezi. Sau un „coleg” o să te muşte de o parte cărnoasă. La figurat, desigur!

Păstrează-ţi calmul, farmecul şi stilul de viaţă imperial impecabil. Nu arăta că eşti rănit sau rănită, că hienele abia aşteaptă. Viaţa în jungla de beton este mai necruţătoare decât în savanele Africii, şi la cel mai mic miros de „sânge” toţi prădătorii cu două picioare o să-ţi sară in cap. Pe de alta parte nu lua in serios toate barfele şi intrigile facute parcă special să-ţi amărasca viata. De fapt, chiar aşa este!

FECIOARĂ  Eşti tentat sa cheltuiesti mult şi utopic, fiind doar o descarcare din cauza unei instabilitati emotionale trecatoare. Banii se fac greu si se risipesc repede… mare atentie!  Evita să-ti faci duşmani pe cei nascuti sub semnul Gemeni, sau Leu.  Câştig la jocuri şi prin comerţ online  – atenţie, asta se plăteşte mult mai târziu! Nu lua decizii importante în această perioadă.  Astrele te favorizează, totuşi, în domeniile legate de proprietate şi speculaţii financiare. Pe de altă parte, domneşte o mare tensiune în legătură cu nişte  teste sau examene. Ai ocazia să-ţi pui un diagnostic la durerile acelea abdominale care nu te mai lasă. Veşti bune de departe.  Un Leu, sau un alt semn de foc, te poate ajută într-o problemă delicată.

BALANŢĂ  Dacă aş fi medicul tau aş spune să mergi pe jos o ora în ritm susţinut intr-un parc din oraş, sau într-o gradină, la munte. Nefiind medicul tau iţi spun ca nu trebuie să te chinuieşti si să faci fel de fel de chestii neplacute: viata şi aşa este, cum este, de ce sa ne mai torturam si noi inşine cu diverse limitări și interziceri?! Fă ce-ti place si cum te simti mai bine, carpe diem! Da, dar chestia cu plimbatul cred că era plăcută, poţi să o faci! Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.

Pentru nativii din Balanţă seniori, sfârşitul lunii mai este o perioadă forte bună pentru îngrijirea reumatismelor, a tratamentelor de îngrijire şi întreţinere. Acasă.  Veşti neaşteptate urmate de alte veşti, la fel de neaşteptate. Planeta Venus avantajează munca artistică şi creaţia. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate poți simţi un nou impuls, o nouă stare; idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii  nativi din Balanţă printr-o creştere a agresivităţii.

SCORPION Cu toate că şi tu suferi din aceleasi motive, iți arați compasiunea și iți oferi sprijinul unei persoane din anturajul tau. Nu exagera, insa, uneori sprijinul este primit cu recunoștiință şi nu trebuie să insişti! Investiţi sentimente şi timp în relaţii de afaceri şi în dragoste. Magnetismul personal este în creştere. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută, sau de veştile de la televizor. Aşa sunt ei, nu se pot vindeca! Nu-ţi lăsa interesele personale pentru mai târziu, în favoarea prietenilor sau rudelor. Nu lua sau nu da bani cu împrumut. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nici o importanţă, doar este o zi de sărbătoare, Înălțarea Domnului.  Mici probleme cu un aparat, utilaj, unealtă, dar se vor rezolva repede. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii.

SĂGETĂTOR  Carisma ta este la maximum, aşa că poți avea rezultate favorabile în tot ceea ce înseamnă convingere și cucerire. Sigur, dacă te interesează astăzi, domeniul. Totuși ai o problema cu o femeie, sau de genul feminin, de orice gen şi convingere ai fi. Ai din nou probleme în familie sau cu prietenii. Nu trebuie să-ti faci atâtea gânduri pentru orice amănunt, de obicei lucrurile astea se aplanează în timp. Singurul aspect negativ din neobişnuit de umeda lună mai se referă la risc – atenţie la accidente.

Nu lua şi nu da bani cu împrumut, speculaţiile financiare nu sunt bine aspectate. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Mai pe seară trebuie să-ţi respecţi promisiunile făcute mai înainte. Totuşi nu este bine să ai o cină foarte îmbelşugată şi stropită din plin. Ultima masă a zilei, frugală, trebuie să fie cu cel puţin patru ore înainte de ora culcării, pentru nativii zodiei centaurului cu arc și săgeți.

CAPRICORN  Este momentul unor discuţii, ai mai mult timp, este, pentru unii, o zi liberă. Discuţii plăcute şi chiar necesare. Din cand in cand trebuie reinventata arta amorului, iar discuţia este primul pas.  Evita nerăbdarea şi graba, mai ales dimineaţa când munceşti. Trebuie să faci mai mult efort în ceea ce priveşte colaborarea, spiritul de echipă. Ai ocazia să faci o gafă. Mică. Totul se rezolvă bine, din fericire. O veste sau o întâlnire iti poate face mare plăcere. Este timpul potrivit să sa te gandesti cum sa finalizezi în condiţii bune afacerile care ti-au dat atâta bătaie de cap. Poziţia lui Venus, retrogradă, şi a lui Mercur indică prieteni noi şi petreceri reuşite, dar nu prea ai timp de aşa ceva. Sănătatea nu iti este afectată, dar este bine să fii prudent, mai ales la excesele alimentare.

VĂRSĂTOR    Revin nişte proiecte sau idei din trecutul mai mult sau mai putin indepartat. Alianțele sunt bune daca poti sa le controlezi in mod eficient.  Nu forţa şi nu lua hotărîri importante mai ales în ceea ce înseamnă afaceri cu active sau imobiliare, este o zi liberă, oricum. Este timpul replierii, al prudenţei: mare atenţie la accidente, sub cerul liber, sau pe şosea. Prima parte a perioadei, dimineaţa, îţi aduce recunoaşterea seriozităţii şi a muncii susţinute. Zodia Gemenilor este, pentru Vărsători, o perioadă bună pentru bilanţ şi începutul unor noi proiecte personale. La care te poţi gândi începând de astăzi. O mică decepţie, dar care poate fi pe drumul unei mari realizări. Veşti bune spre sfîrşitul zilei. Atenţie la un vechi reumatism, sau o mai noua durere, stârnite de vremea capricioasă, cam umedă.

PEŞTI  Noi reguli, dictatura sanitară liberală, noi obiceiuri ti se strecoara in casa si vor sa patrunda și in sufletul tau. Tu asculta vocea pamantului, soaptele moşilor şi stramoşilor. Acceptă numai ce-ti convine… nu tot ce este nou este şi mai bun. Este o zi când ești sfătos, eşti înclinat să dai sfaturi celor din jurul tău. Trebuie să controlozi fluxul gândirii ca să fii logic şi concis. Numai aşa poţi fi de ajutor. Astăzi ai o mare putere de convingere, dacă eşti implicat în negocieri, sau tratative, nu renunţa aşa de uşor. Se pare că astăzi poţi avea un randament foarte bun. Procedează cu serenitate şi încredere, nu ezita să foloseşti momentele favorabile. În plan sentimental, declaraţiile pe care le auzi azi, trebuie luate cu rezervă, în inventar. Nu te bucura, sau inflama, prematur, viitorul este încă în constituire, este încă departe!