Horoscopul lui Dom’ Profesor – 20 februarie 2024. Șapte sfaturi. Tot despre astrologie 

Horoscopul lui Dom’ Profesor – 20 februarie 2024. Șapte sfaturi. Tot despre astrologie 

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Crezi că ai nevoie de o schimbare. Astăzi e mai important ceea ce crezi tu, gândurile tale, amprenta ta personală! Se pare că ai toate resursele şi sprijinul necesar pentru ceea ce ai în gând!

20 februarie

Horoscopul lui Dom’ Profesor – Pe 20 februarie s-au născut Sindney Poitier, Kurt Cobain, Gloria Vanderbilt, Peter Strauss, Eugen Barbu, Mircea Maliţa, Alexandru Boboc.

20 februarie, o zi obişnuită în "Kalendarul"  arhaic al poporului român, fără vreo conotaţie deosebită şi trei Sfinți în calendarul creştin-ortodox: Leon din Catania, Agaton din Roma şi Visarion.

Ne puteți urmări și pe Google News

 Dragi jupânițe și cinstiți jupâni, cele câteva idei despre astrologie, scrise de mine ieri, au fost izvorul a multe întrebări ale domniilor voastre. Așa că o să continui subiectul, răspunzând astfel multora dintre domniile voastre.

Astrologie este ceea ce fac astrologii” – iar astrologii sunt foarte diferiţi unul de altul. Până la sfârşitul secolului XIX astrologia era practicată exclusiv de bărbaţi. Apoi “madam” H.P. Blavatsky, cea cu ochii bulbucaţi și cu mulți amanți, cea care a scris multe aiureli despre o dubioasă călătorie în Tibet, dar în Tibet nu-și aduce aminte nimeni de ea, oricum femeile străine nu erau admise pe podiș, ei bine fondatoarea “Societăţii Teosofice” a deschis cutia Pandorei. Femeile s-au băgat în astrologie și… ei, vă povestesc altă dată!

Dacă până la acea dată astrologia era o ştiinţă practicată de câţiva  profesionişti de excepţie care aveau un singur client, împăratul, regele, ducele, papa, cardinalul etc, de la sfârşitul secolului XIX astrologia s-a vulgarizat.

Pentru că burghezii aveau bani şi doreau aceleaşi privilegii şi lucruri bune de care se bucurau nobilii. Dacă nobilii aveau castele îşi cumpărau şi burghezii castele, dacă aveau trăsuri elegante şi echipaje exotice, nici o problemă, burghezii cumpărau imediat! Burghezii au vrut să-i imite pe nobili în tot. Au vrut şi majordomi, fată în casă, servitori, bucătari, vizitii… Au cumpărat! Au vrut şi astrologi. Aici a fost o problemă!

Un astrolog foarte bun, un astrolog regal, se face în timp, în foarte mult timp. Îi trebuie practică, experiență, cunoașterea lumii și a oamenilor. Un astrolog bun poate fi numai unul în vârstă, regele nu avea nicio încredere în cei sub cincizeci de ani. În tradiție TOȚI astrologii regali erau în vârstă, cu barba albă. În plus, un astrolog trebuie să fie inteligent, să aibă imaginație, să facă rapid conexiuni, să fie foarte cinstit şi drept cu clienții și cu el însuși, să fie onorabil şi responsabil.

Să cunoască foarte bine matematică, fizică, astronomie, istorie, geografie, politică, sociologie, folclor, statistică, psihologie, etc. Şi să fi facut cei trei paşi pe scara astrologiei, de adept, de student la un maestru şi de jurat al guildei. Uneori dacă nu deseori, regele sau împăratul îl consulta pe astrolog ca pe un curtean iscusit, nu ca pe un tehnician celest. Astrologul era, de obicei, mai inteligent și mai erudit ca regele, dar regele consulta astrologul, nu un sfetnic mai capabil decât el! Așa aparențele erau salvate.

Personal, nu ştiu astăzi decât câţiva astrologi, poate o duzină, în toată lumea, care chiar sunt astrologi, conform cu tradiția. Restul sunt autodidacți. I-a spuneți-mi dacă ar fi să vă facă cineva o operație, să zicem de apendicită, ce ați alege, pe un chirurg cu un perete de diplome, sau pe un autodidact? Nu dau cu piatra, poate autodidactul este mai talentat, dar poți să riști? Când consulți un astrolog, citești un horoscop, ești influențat, fără să vrei, de personalitatea celui care a scris horoscopul. Dacă este un om bun, vesel și nu-ți vrea banii este bine, vă face bine, dar o personalitate negativă, răutăcioasă, materialistă, se resfrânge negativ asupra domniei voastre!

Aşa că burghezii nu prea au obţinut astrologi adevăraţi. S-au pricopsit cu o mulţime de şarlatani şi impostoare, care s-au perpetuat până în ziua de astăzi. Îi vedeți la televizor. Ce vreţi, legea cererii şi a ofertei!

Dar cum să deosebeşti un astrolog de un şarlatan? În secolul informaticii este şi mai greu. Poate că astrologul în care aveţi încredere şi vă spune aşa de bine, este doar un program iscusit de computer! Și eu, ca să-l ajut pe Jonathan Cainer, era văduv și avea șase gurițe de hrănit, am comis câteva mii de platforme astrologice automate, pe net, în cinci limbi de mare circulație. Acum îmi pare rău…

Un prim sfat: evitaţi să consultaţi horoscoapele zilnice, săptămânale, anuale care apar pe net, pe diferite situri, dar nu poartă nicio semnătură. Semnătura unui astrolog este un prim indiciu că nu vă dă sfaturi un robot!

Al doilea sfat: evitați să consultați horoscoapele preluate din reviste străine. Acele horoscoape sunt făcute pentru alte fuse orare, pentru alt tip de popor, cu alte valori și obiceiuri. Evitați, în general, horoscoapele făcute pentru revistele glossy pentru femei. Știu eu de ce.

Al treilea sfat: evitați horoscoapele făcute de numerologi, trăgători de tarot, sau de rune, sau de clarvăzătoare. Este ca și când te-ai duce la un mecanic auto și i-ai cere să-ți facă o rochie de nuntă! Fiecare are treaba lui, cu horoscoapele se ocupă NUMAI astrologii.

Al patrulea sfat: horoscoapele pe zodii sunt generale, se referă la evenimente generale. Trebuie să particularizați la cazul domniilor voastre, nu fiți așa de limitați, ca să luați un horoscop ad literam. Puțină imaginație, Nom de Dieu!

Al cincilea sfat: un horoscop pe zodii, zilnic, se consultă dimineața, ca să fii avertizat, dar și seara, ca să tragi concluziile cuvenite, după ce ai parcurs ziua și ți s-au întâmplat diferite lucruri.

Al șaselea sfat: nu consultați horoscoapele cu karme și lecții de viață, horoscoapele vedice, sau pe cele chinezești. Se referă la alte popoare cu multe fuse orare diferență față de noi, cu alt mod de gândire și cu alte obiceiuri, chiar opuse nouă.

Al șaptelea sfat: consultați horoscoapele numai dacă aveți nevoie sau considerați că este un act cultural. În general funcționează Liberul Arbitru, Destinul este suma alegerilor și deciziilor noastre. Un horoscop bun trebuie să vă ajute să luați deciziile corecte și avantajoase, să fie o foaie de parcurs pentru domniile voastre.

Mai am eu multe sfaturi, timp nu mai am!

 Cu toate că… dar o să continuăm mâine, pentru că, mereu şi mereu, cum spunea frumoasa Scarlett O’Hara, îmi place să fiu convins că mâine este, în definitiv, o nouă zi!

Horoscopul lui Dom’ Profesor – 20 februarie 2024

BERBEC  Exigent și agresiv, nu ai arta de a convinge, nici cea de a-i ralia și de a-i motiva pe cei din jur. În plus, te simți obosit, reîncărcarea bateriilor este foarte recomandată. În această zi, cu problemele momentului, comunicarea este esențială în cercul tău, cu familia și tribul tău. Pe seară atmosfera se vrea a fi foarte plăcută, ești relaxat și bine dispus și chiar ești gata să cauți prietenii noi, să creezi noi legături.

TAUR    Cineva din jurul tău nu măsoară întotdeauna consecințele acțiunilor sale. Acest lucru îți poate zădărnici planurile, dar poate oferi argumente bune. Te absolvă de o responsabilitate. Îndrăznește să câștigi independență și deschide-te către ceilalți fără teamă. Acceptă provocarea de a deschide noi orizonturi și de a face noi contacte. Bucură-te de fiecare moment rămânând încrezător și pozitiv.

GEMENI   Mediul domniei tale imediat, înconjurător, este o sursă de bunăstare, securitate și căldură. Te simti in ton cu anturajul tau, colegii sau vecinii si petreci o zi placuta nuanțată cu multiple placeri senzuale sau gourmet, in functie daca esti singur sau nu... Este o zi grozavă pentru a-ți reîncărca bateriile acasă, sau pentru a vizita prietenii sau rudele preferate. Legăturile de clan sunt puternice astăzi și, la bine și la rău, sentimentele pot fi exprimate, emoțiile vor curge... Legăturile de sânge se pot întări.

RAC  Dedică ziua aceasta de marţi lucrurilor obişnuite de rutină, nu face multe valuri şi mai ales nu te apuca de vreo noua afacere profesională, sau amoroasă. Lasă ziua să treacă, cu prudenţă! Hârtiile semnate astăzi pot fi mai târziu lovite rapid de nulitate. Atenţie, deci, ce semnezi, sau mai bine zis dacă semnezi. Nu te lua după cei care răspîndesc zvonuri, dar nu știu pe ce lume se află.

LEU   Universul tău realist, dar uneori materialist, este îmblânzit cu această lună visătoare și romantică. Astăzi, mai degrabă lași senzualitatea să se exprime prin materiale frumoase, culori calde, sunete plăcute... ești la fel de receptiv pe cât ești creativ. Ești în ton cu mediul tău, continuă efortul pe care l-ai început cu dieta ta și totul va fi bine. Vei avea arta și modalitatea de a evita dificultățile și de a-ți arăta mai ferm valorile, fără ocoliri.

FECIOARĂ   Ești determinat să faci efort asupra ta. Aceasta este cea mai bună direcție de luat astăzi. O persoană din jurul tău îți oferă sfaturi utile pentru forma ta bună. Nu neglija, încearcă. În această zi de marţi, fără trei ceasuri rele, primeşti o veste buna şi una invers, dar activitatea cotidiana nu te lasă să faci o analiză aprofundată. Cu toate că pare o zi fastă, evită nepăsarea şi nerăbdarea.

BALANŢĂ  Ai șansa de a face contacte constructive, ideal ar fi să vă dedicați mai mult. Exista posibilitatea de a pune prima piatra de temelie a unei idei legate de un prieten, ai mijloacele să actionezi. Situația îți cere să-ți gestionezi dorințele și poate să le revizuiești puțin, mai economic: poftele tale sunt enorme și dorința de a te bucura din plin de momentul prezent poate depăși cu mult posibilitățile tale și ale partenerilor tăi.

SCORPION  Nu respinge, de la început, orice experienţă nouă. Mai târziu o să regreţi. Nu spune nici da, nici nu! Vezi cum se derulează, se dezvoltă relaţia, sau afacerea şi hotărăşte-te mai târziu! Sunt o serie de evenimente, însă, provocate de Mercur care până la urmă au o latură comică şi o mare doză de neprevăzut. Dedică ziua, sau măcar seara, celor dragi, familiei, prietenilor, sau partenerilor  apropiaţi.

SĂGETĂTOR   Astăzi, trebuie să te ocupi de echilibrarea bugetului tău. Ia informațiile care lipsesc. Astfel, poți descoperi că împărtășești cu bancherul tău mult mai multe idei decât ți-ai imaginat! Conjunctura îți inică să iei măsuri, să investești. Așa că pregătește această zi cu atenție pentru că ceea ce ai de făcut și de comunicat. Ideile tale vor trebui să fie clare și proiectele tale bine clarificate.

CAPRICORN   Ai nevoie de înţelegere şi de lucruri plăcute. La serviciu, evită neplăcerile, prin arborarea permanentă a unui zâmbet, iar după program caută prilejurile să te simţi bine, confortabil! Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere ci determină prin ajustări succesive ca partenerii de discuţie să fie de accord cu tine. Fii foarte precis şi direct, atît în comunicarea de la serviciu, dar și în cea de acasă.

VĂRSĂTOR   Atmosfera se pigmentează cu o creativitate mai concretă, un climat mai întreprinzător. Această situație încurajează inițiativele, dar îi poate face pe unii aroganți sau autoritari, care pot declanșa scandaluri inutile. Unele izbucniri sunt posibile în ciuda bunăvoinței tale generoase pentru că există multă neliniște și mult egoism, vanitățile sunt stimulate și unele pot fi chiar arogante.

PEŞTI   Crezi că ai nevoie de o schimbare. Astăzi e mai important ceea ce crezi tu, gândurile tale, amprenta ta personală! Se pare că ai toate resursele şi sprijinul necesar pentru ceea ce ai în gând! Dacă nu poți rezolva ceva, atunci amână. Sigur, dacă depinde de tine şi nu este un examen, sau o probă. Uneori situațiile se rezolvă de la sine pentru că timpul este cel care găsește soluțiile! Este ziua cheltuielilor păguboase si a grijilor nefondate dar nu este… obligatoriu!