Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur puternic în China. Seismul a zguduit Tibetul
Cutremur puternic în China. Seismul a zguduit Tibetul

Cutremur puternic în China. Seismul a zguduit Tibetul

Cutremur puternic în China. Seismul cu magnitudinea de 6,1 de grade pe scara Richter a fost resimţit în toată regiunea Tibet, situată în sud-vestul țării asiatice.

Cutremur puternic în China. Un seism cu magnitudinea de 6,1 pe scara Richter a fost resimţit, vineri, la Nagqu, un orașcu 80.000 de locuitori.

Nu se cunosc, încă, câte victime sunt și ce pagube materiale au fost înregistrate.

Orașul se află în Regiunea Autonomă Tibet din sud-vestul Chinei.

Conform Centrului Reţelelor Seismologice din China (CENC), seismul, cu epicentrul la o adâncime de 10 kilometri, a avut loc, vineri, la 14.11, ora Beijingului.

Cutremur puternic în China

Benpa Tsering, liderul comitatului Biru din Nagqu, a declarat telefonic pentru Xinhua că seismul a fost resimţit puternic la sediul instituţiei sale.

 

Autorităţile locale din oraşul Xagqu, acolo unde a fost epicentrul, evaluează existenţa unor eventuale victime şi pagube materiale.

Cutremur puternic în China. Salvatorii eevaluează pagubele

„Canalele de comunicare funcţionează normal şi a fost lansat un răspuns de urgenţă. O echipă de salvatori din cadrul departamentului local de pompieri şi securitate publică se află în drum spre epicentru”, a precizat Benpa Tsering.

 

Comitatul, situat în estul oraşului la nivel de prefectură Nagqu, se află la o altitudine medie de 4.000 de metri deasupra nivelului mării şi are o populaţie de peste 80.000 de locuitori.

 

Locuitorii din capitala regională Lhasa au simţit la rândul lor cutremurul, notează Xinhua, citată de Agerpres.

 

După epidemia de coronavirus, China este lovită din nou. Cutremur de 5,1 grade

Cel mai puternic seism din acest an în China. Ce intensitate a avut cutremurul