21 iunie

 

Horoscop Pe 21 iunie s-au născut  Jean-Paul Sartre, Benazir Bhutto, Francoise Sagan, Bertha von Suttner, James Short, prinţul William, Andrei Şerban, Puiu Călinescu, Horia Furtună.

 

Astăzi la ora 18:54:05 este Solstiţiul de Vară. Ziua cea mai lungă, din punct de vedere astronomic, durează la Bucureşti 15 ore 49 de minute şi 5 secunde.

 

Soarele trece, în mod convenţional, din zodia Gemenilor în cea a Racului. V-am povestit ieri ce și cum.

 

O să scot refractoarele mele să văd ce mai spun stelele, de solstițiu.  Nu se mai fac astfel de instrumente, precise şi clare, luminoase, în ziua de astăzi! Cum nu se mai fac lunete bune, tot aşa din ce în ce mai rar sunt oameni de talia şi calitatea lui Harald Alexandrescu, sau Irina Predeanu. Cum plâng şi după „tataie” Sângeorzan, cu sau fără mustaţa lui nazistă, cu tot. Mi-au lăsat notiţe, cărţi, cercetările lor secrete. Dar îmi lipsesc oamenii, oamenii sunt de neînlocuit… Idiot sau cretin a fost cel care a spus „oricine poate fi înlocuit”!  Poate o fi spus Stalin?

 

Odată şi odată o să mai vorbim despre zodii şi constelaţii, care, pentru Numele lui Dumnezeu, NU sunt acelaşi lucru!

  

 

Ziua solstiţiului era considerată cea mai mare sărbătoare europeană, în timpurile demult apuse. Lucrurile se uită, pentru că nu mai trăieşte nimeni care să ne spună povestea lor, sau nu se mai doreşte – şi aşa din puternica religie naturală a Marilor Zei şi a Primilor Strămoşi nu a mai rămas nimic, doar clovnerii şi închipuiri.  Asta pentru presă, pentru că apele line sunt adânci şi mai sunt câțiva care încă ştiu. Majoritatea, însă, nu mai ştie! Oamenii nu mai ştiu de unde vin, dar cu siguranţă europenii nu sunt semiţi! Mă tem că noi ne tragem din… Europa, nu am venit aici de nicăieri!

 

Doar Marele Zeu Pan, Primul Zeu, ne zâmbeşte enigmatic din mitologia greco-romană. El ştie!

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, începe sezonul furtunilor în Oceanul Atlantic. Dar nu toată lumea este speriată. ”Stars and Stripes” raportează că Task Force 155 face manevre în Triunghiul Bermudelor în speranța că va găsi o explicație disparițiilor de nave și avioane din acea zonă. Notița din ziarul DOD este destul de laconică, dar se menționaeză prezența unui portavion de clasă Nimitz împreună cu distrugătoarele de escortă, a două, sau mai multe crucișetoare de clasa Ticonderoga, a cel puțin trei submarine de clasa Los Angeles și cel puțin două nave de cercetare ștințiifică ale marinei. La acestă forță impresionantă militară se adugă trei nave științifice civile, universitare. Să mai adăugăm două avioane AWACS și mai mulți sateliți militari, vreo trei duzini, care supraveghează zona din spațiu.

 

Nu cred că există cineva care să nu știe, cât de cât, ceva, despre Triunghiul Bermudelor. Totuși, să precizăm că este o zonă geografică din Atlantic, de forma unui triunghi aproape echilateral, cu vârfurile în Insulele Bermude, Puerto Rico și Ford Lauderdale, Florida, de o suprafață mai mare de un milion de kilometri pătrați. În această zonă, în decursul timpului, au dispărut, fără urmă și fără cauze aparente, 57 de nave de diferite tonaje și 22 de aeronave.

 

Gurile rele spun că desfășurarea de forțe din Atlantic este o atenționare a statelor din zonă, în special Cuba, să rămână la rom, salsa și zafra și să nu se apuce să se iubească iar cu rușii sau cu chinezii.

 

Dar prezența navelor civile spune ceva în plus. În misterul Triunghiului Bermudelor a mai apărut o teorie. Enunțată la MIT, anul trecut, nu am mai găsit pe net numele omului de știință, era un tânăr cercetător, în orice caz, nu un profesor plin. Noua teorie susține că Triunghiul Bermudelor este o regiune exotică. Aleatoriu, în timp și spațiu, se face contactul între lumea noastră și o lume paralelă, în oglindă. Dar, care este făcută din antimaterie. Când un obiect, sau o ființă din lumea noastră vine în contact cu corespondentul în oglindă din lumea paralelă, se anihilează reciproc, dispar, se transformă în energie. O teorie elegantă, care explică multele dispariții misterioase. Dacă se găsește în Triunghiul Bermudelor materie exotică, o formă teoretică a materiei, ciudată, care se presupune că este respinsă de gravitație, atunci teoria se confirmă, după cum existența materiei negre, ar confirma pe deplin teoria relativității extinse a lui Einstein. Deocamdată sunt simple teorii, gânduri ale unor oameni de știință.

 

Dar, gândul de ieri poate deveni realitatea de mâine, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

 

BERBEC   Ziua solstiţiului de vară te găseşte în armură şi înarmat. Adică, eşti gata să te lupţi pentru interesele tale. Obişnuieşte-te cu gândul că nu poţi schimba anumite situaţii, anumite relaţii! Poziţia Lunii şi a lui Mercur ne îndreptăţesc să spunem că este bine, ca în perioada menţionată, să asculţi cu atenţie şi să provoci partenerii la discuţii. Poți auzi multe lucruri relevante şi folositoare şi poţi să-ţi faci „jocurile”. Astăzi poţi să argumentezi cu succes în sprijinul ideilor şi proiectelor tale, atât la serviciu cât şi în viaţa privată.

 

TAUR  Mare atenţie la mişcările bruşte, la propriu, sau la figurat. Poţi avea crampe sau cârcei. Eşti în criză de timp, mai pe seară, trebuie să fii în două locuri în acelaşi timp. Încearcă! Chiar dacă e foarte cald, acum eşti motivat aşa că poţi mări ritmul activităţii. Graba şi enervarea, însă, nu au fost niciodată productive. Nici astăzi. Trebuie să dai dovadă de tact, calm şi diplomaţie. Nu te baza pe intuiţie, cel puţin nu astăzi.

 

GEMENI  Căldura toridă te face să ieşi din cotidian. Ai arunca costumul office şi ai pleca, imediat, la mare, să te cuprindă valurile reci. Ai puţintică răbdare, după program începe weekend-ul! Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor importante. De asemenea o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul realizărilor. Dacă te duci la birou, totuşi se mai şi lucreză, sau unde îţi desfăşori activitatea, concentrează-te şi clarifică, eventual chiar finalizează problemele importante care trenează de ceva timp.

 

RAC Fluxul principal al activităţii tale este avantajat, fie că este vorba de serviciu, gospodărie sau de şcoală. Azi trebuie să faci ceea ce ştii tu mai bine, la ceea ce te pricepi în special. O zi liniştită pe care o poţi termina la o terasă sau la un concert.  Totuşi, ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în niciun mod. Ia uită-te în contractul tău de muncă, citeşte-l cu atenţie, sau alte contracte, de leasing, cu banca, închirieri etc. Niciodată nu ai făcut asta… Poţi să ai surprize!

 

LEU   Solstiţiul de vară îţi indică că poţi împărţi aceleaşi idei şi valori cu unii dintre cei din anturaj. Trebuie să-i depistezi şi să-i faci aliaţi! Simţi nevoia să-ţi extinzi relaţiile umane… Fereşte-te de discuţii! Nu reacţiona la nimic, taci şi zâmbeşte, mai ales dacă provocările vin din partea unei femei. O atitudine de felul „da, înţeleg, dar nu este în puterea mea!” descureajează o femeie pusă pe revanşă. Sigur, dacă nu este vorba de dus gunoiul, sau de plimbat căţelul. Asta poţi să faci chiar şi tu, regele junglei!

 

FECIOARĂ  Poţi avea o veste, o informaţie despre o posibilă pregătire, perfecţionare profesională, în domeniul tău de activitate. Nu ezita, foloseşte oportunitatea, „dosarul” contează foarte mult! Cooperează mai strâns cu partenerii sau colegii şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei. Evită enervarea şi stresul printr-o atitudine prevenitoare şi zâmbitoare faţă de anturajul apropiat, faţă de familie. Şi bea mai multă apă, cel puţin doi litri, apă de calitate filtrată, neapărat, prin filtre complexe, poate osmotice. Evită apa minerală care încarcă nejustificat rinichii.

 

BALANŢĂ  Multe de făcut, e vineri, ai şi cumpărături săptămânale. Toate s-au adunat azi, în ziua solstițiului! Sunt situaţii, care te obsedează şi nu le găseşti soluţie. Amână ce se poate amâna şi alege o singură problemă! Ai tendinţa logică să amâni nişte lucruri şi până la urmă nu este chiar o idee rea. Stelele spun că doreşti puţină solitudine ca să ai o vedere de perspectivă asupra ultimei perioade de timp şi să faci planuri de viitor. Totuşi, ai succes în această perioadă. Eşti solicitat, din nou. Toate treburile par că încep, încet-încet, să se aranjeze cum îţi doreşti tu şi cum ar fi normal să fie. 

 

SCORPION  Astăzi accepţi greu rutina, corvoada cotidiană. Energia solstiţiului de vară te electrizează şi ai vrea ceva nou, incitant şi chiar aventuros. Un film 4K, sau un joc pe calculator, un pariu? Ai mai multe probleme, care te obsedează şi nu le găseşti soluţie. Ai vrea să ceri un sfat, dar încă nu te-ai decis asupra persoanei cu care să împărtaseşti tainele tale. Mai aşteaptă!  O zi mai neobişnuită atât ca densitate cît şi ca evenimente în care poţi să faci ceva mai neobişnuit şi mai deosebit.

 

SĂGETĂTOR   Ai avut şi ai în continuare, şi azi, o perioadă densă şi obositoare. Cu toate că nu îţi place efortul prelungit, ai răbdare, pentru că rezultatele pot fi bune, iar vacanţa se apropie. În a doua parte a zilei eşti mai puţin ambiţios şi încăpăţânat decât de obicei şi pari chiar mulţumit de situaţia ta actuală şi de ceea ce ţi se întâmplă. Poţi păcăli pe toată lumea, dar nu şi pe tine însuţi. Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare, care în sistemul actual „ticăloşit” înseamnă doar bani mulţi. Pe care nu îi ai! 

 

CAPRICORN  Solstiţiul de vară este pentru tine un reper important. Intri într-o altă ordine cosmică, într-un alt ciclu al timpului. Eşti mulţumit de efortul făcut, dar rezultatele întârzie să se arate! Hermes, corespondentul grec al lui Mercur, te protejează astăzi în mod deosebit, aşa că poţi face cumpărături inspirate pentru tine, sau/şi pentru cei dragi. Dacă ai ceva de spus, astăzi este ziua, pentru că te bucuri de darul elocinţei.

 

VĂRSĂTOR  Ţi-e greu să-ţi păstrezi calmul azi şi te înţeleg! Nu poţi să te baţi cu o floretă împotriva unei armate de topoare! Ai dreptate şi stelele confirmă, dar nu poţi să schimbi lumea rudimentară. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astazi va face mare placere celei dragi. Astăzi eşti ceva mai sensibil. Supraveghează-ţi regimul alimentar şi nu uita că graba strică treaba, oricare ar fi ea!

 

PEŞTI Ziua solstiţiului de vară favorizează noile contracte comerciale, domeniul negustoresc. Sau ceva similar în viaţa ta. Nu te mai formalizezi, convenţionalismul îţi apare astăzi ca o ipocrizie. Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine aspectate. Evită, pe cât posibil schimbările de program, locurile şi oamenii necunoscuţi. Nu intra în relaţii de afaceri cu persoane nerecomandate. Nu începe ceva nou astăzi, nici măcar un pachet nou de ţigări!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop