HOROSCOP Siguranța deficitară, vulnerabilitatea dispozitivelor-proteze medicale electronice, un subiect îngrijorător │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Siguranța deficitară, vulnerabilitatea dispozitivelor-proteze medicale electronice, un subiect îngrijorător │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8751 Vizualizari

HOROSCOP Industria medicală a protezelor și a stimulatoarelor cardiace nu garantează siguranța dispozitivelor lor față de o intervenție exterioară. Este o concluzie îngrijorătoare, după un studiu făcut de specialiștii de la Mazars, la comanda grupului american Abbot, care a cumpărat recent producătorul de proteze și stimulatoare cardiace St Jude Medical.

4 octombrie

HOROSCOP Pe 4 octombrie s-au născut Buster Keaton, Pancho Villa, Charlton Heston, Alvin Toffler, Susan Sarandon, Dimitrie Pompeiu, Florian Pittiş, George Constantinescu, Maria Filotti, Mircea Albulescu, George Astaloş, Nicolae Gâju.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Ierotei din Atena, Domnina, Audact şi Calistena. Nimic în „Kalendar”.

”Evenimentul Zilei” din 4 octombrie, anul 1957, a fost lansarea, de către URSS, a primului satelit artificial al Pământului, ”Sputnik 1”. Sursă: ”Book of Days” pagina 494, ”Cronologia Universală Larousse”, pagina 428.

Așa a început una dintre cele mai costisitoare și inutile întreceri, în loc să se coopereze într-un domeniu dificil și plin de pericole. SUA și URSS au fost cei doi competitori și au aruncat pe fereastră, gurile rele spun, peste un milion de miliarde de dolari, la cursul din 2017! Nu au aruncat chiar pe fereastră, multe din tehnologiile spațiale au fost folosite în industria militară sau civilă.

HOROSCOP Am primit un articol, extras de un prieten din ”La Tribune” și mă grăbesc să împărtășesc informațiile cu domniile voastre, este vorba tot despre tehnologie de vârf. Din domeniul medical.

HOROSCOP Industria medicală a protezelor și a stimulatoarelor nu garantează siguranța dispozitivelor lor față de o intervenție exterioară.

Este o concluzie îngrijorătoare, după un studiu făcut de specialiștii de la Mazars, la comanda grupului american Abbot, care a cumpărat recent producătorul de proteze și stimulatoare cardiace St Jude Medical.

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți, poate ați văzut filme SF în care, brusc, câțiva oameni din mulțime cad la pământ, morți. Este o viziune artistică a ceea ce se poate întâmpla la declanșarea unui foarte puternic impuls global electromagnetic.

În prezent, octombrie 2017, pe Terra sunt mai mult de trei milioane de oameni care au pacemaker. Ce este un pacemaker? Un dispozitiv electronic nu mai mare decât o monedă de zece bani, care reglează activitatea inimii. Se implantează sub piele, într-o regiune exactă a inimii, printr-o procedură foarte simplă, de mică chirurgie. Peacemakerul are două părți: conectorii și generatorul de impulsuri. Sârmele, conectorii, electrozii, de obicei în număr de trei, sunt conectatați la mușchiul inimii, în anumite zone precise. Generatorul de impulsuri, care are și un microprocesor, normal, generează impulsuri electrice, la intervale regulate și face ca inima să se contracte, să funcționeze normal, fără sincope sau tahicardii periculoase. Sigur, un purtător de peacemaker nu poate să fugă la maraton, dar poate avea o viață normală și productivă. Toată problema este că bateria nu ține mai mult de șase ani de zile și apoi trebuie schimbată, tot printr-un procedeu chirurgical.

Dar protezele electronice nu sunt numai dispozitivele de resincronizare cardiacă mai există și pompele de insulină sau chiar inimi întregi artificiale, dotate cu un microcomputer.

HOROSCOP Agenția Americană de Medicamente (FDA) a anunțat recent, urmare denunțului făcut de Muddy Waters, un fond de investiții, că în urma studiilor și a investigațiilor, dispozitivele electronice cardiace sau de altă natură, sunt vulnerabile.

Părere care nu este împărtășită de primul producător mondial de peacemaker-uri, Medtronic: ”Dispozitivele noastre sunt sigure 100%. Nu sunt conectate la Internet, nu emit sau primesc instrucțiuni wireless. Singura posibilitate de avariere a pecemaker-urilor produse de noi este cu un defibrilator încărcat la cel puțin 360 Jouli.”

HOROSCOP Nu de aceiași părere este și David Luponis, specialist în cibersecuritate la Mazars: ”Ce o să se întâmple mâine? Pacemaker-ul este un dispozitiv cunoscut de specialiști, dar și de hackeri. Și celelate proteze electronice. Atacurile cibernetice din ultimul timp arată că nu există dispozitiv informatic, sau electronic sigur, invincibil.”

Lucrurile nu stau chiar așa. A fost un mare hacker, pe locul doi după celebrul Lethal50, hackerul binevoitor, care a rămas necunoscut până în ziua de astăzi. Hackerul se numea Barnaby Jack și pretindea că a găsit modalitatea de a face un sistem informatic invincibil, proof la orice fel de atac cibernetic, impuls electromagnetic, etc. Prietenii l-au găsit mort la locul lui de muncă, înconjurat de monitoare și sisteme sofisticate, în iulie 2013. Îi explodase inima, au tras concluzia medicii legiști. SSD-urile sistemelor lui Barnaby Jack fuseseră șterse prin iradiere puternică, nu s-a mai putut recupera nimic.

Dick Cheney, fostul vicepreședinte al SUA între 2001 și 2009, se temea că o să fie asasinat, deoarece avea peacemaker. Teoria conspirației, gurile rele spun că purta deasupra zonei unde era implantat dispozitivul cardiac, o plasă fină de aur, ca să-l protejeze de impulsurile electromagnetice ucigașe. Acum mă gândesc, cum făcea legătura la pământ, poate avea un toc la pantof de metal!

Nu am reușit să aflu câți purtători de pecemaker sunt în România, cu toate că am dat mai multe telefoane, am căutat pe net și în statistici. Nu cred că sunt mai mult de o sută-două, părerea mea, vorba lui Văcăroiu. Sunt sigur că nu se tem de niciun asasinat, dar ar fi bine să stea departe de cuptorul cu microunde! Știu eu de ce.

Și mai știu că mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Printre multele treburi pe care trebuie să le faci sunt și câteva care îți plac. Începe cu ele, e folositor pentru modul cum privești efortul depus. Așa îți păstrezi măcar buna dispoziție. Astăzi, la locul de muncă, nu trebuie să faci nimic extravagant, sunt aspectate favorabil numai activitaţile de rutină. În a doua parte a zilei vrei să faci o mulţime de lucruri cu energia proprie zodiei. Nu o să reuşeşti, dar viaţa este formată din încercări. Ceva-ceva tot o să realizezi. În situţia în care vrei să iei atitudine în familie, în cuplu, să pui lucrurile la punct, consultă-te cu cei născuţi sub semne de aer, poți gasi multa bunavoinţă, sfaturi competente şi idei bune.

HOROSCOP

TAUR Vrei să porţi conversaţii calme şi plăcute cu cei din jur, să te relaxezi. Însă, în programul de astăzi e o încurcătură şi calmul tău se risipeşte ca o grămăjoară de zahăr pudră în furtună! Aşa că dacă ai ceva bani, foloseşte-i, investeşte, fă ceva cu ei, măcar du-te într-o excursie la mănăstirile din Nordul Moldovei, în perioada asta este și mai ieftin. Nu ţine banii ca prostul la bancă ca să se îmbogăţească alţii. Ar trebui să ştii toate acestea deoarece zodia ta preţuieşte banul şi proprietatea.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate