Horoscop S-au născut pe 31 mai Walt Whitman, Clint Eastwood, Don Ameche, Brooke Shields, Saint-John Perse, John “Bonzo” Bonham, Nicu Alifantis, Adriana Bittel, Onisifor Ghibu, Răsvan Popescu.

 

Horoscop Zi nefastă. Simbolic, ziua omului care ridică alt om, spune Alfonso del Bello. Sau, ziua Îngerului. De fapt, a Îngerului Căzut, care a ales să sfideze pe Dumnezeu şi să ajute omenirea. Un Prometeu. O zi periculoasă, pentru că ştiinţa este periculoasă, în simbolurile sabiane ale lui Dana Rudhyar fiind reprezentată printr-un avion în picaj. Tot ceva care a cade din cer!

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți în noaptea aceasta Saturn, retrograd, este în conjuncție cu Luna, încă plină, luminată 98%, în Capricorn, unul dintre aspectele considerate de Nostradamus ca fiind nefast. Tot căutând prin tabele și cronologii, dintr-o carte veche, adusă din Irak, a căzut o foaie de hârtie. Cu un text scris pe ea, copiat din Muzeul de Arheologie din Bagdad, traducerea în engleză a unei tăblițe de lut ars, ștanțată cu cuneiforme, atribuită și datată în timpul regelui mitic Salmanasar al II-lea din Urartu, o odă, o poezie antică de preamărire a regelui de la Lacul Van. ”O, rege, de puterea ta tremură dușmanii, dar ești iubit și preamărit de poporul tău când îți pui pe deget inelele lui Cronos (Saturn n.a.)”

 

Horoscop Am ridicat foaia de jos și am rămas pe gânduri. De ce am copiat aceste rânduri? La ce m-am gândit acum 30 de ani în sala a II-a, de la parter, a Muzeului din Bagdad? Apoi, brusc mi-a venit un gând așa de ciudat că a trebuit să beau un pahar cu apă. De unde știa populația din Nordul Irakului, urartienii, acum câteva mii de ani că Saturn are inele? Probabil că se referea la Timp-Cronos, regele era Stăpânul Timpului, nu al Inelelor! Dar, repet, de unde știau că Saturn are inele? Cu refractorul meu Gina de 135 mm se văd bine, dar cu ochiul liber, nu! Mulțumesc Ioanei and Co, toți cei care m-au ajutat să alcătuiesc acest minunat dispozitiv optic.

 

Dar, de unde sunt toate aceste cunoștiințe astronomice în antichitate, când nu ar fi trebuit să existe, nu exista suportul tehnologic? Bună întrebare! Poate, teoria civilizațiilor succesive…

 

Horoscop Așa că m-am hotărât să mă autocitez, ceea ce am scris despre Saturn în ”Enciclopedia astrologiei” un CD multimedia care cuprindea peste două mii de pagini de text, opera subsemnatului, grafica Roman Tolici, muzica Dan Creimerman, produs de ”Mensa International” în 50.000 de exemplare, în engleză, spaniolă și română, în anul 2000. Iată:

 

SATURN: domiciliu – Capricorn, Vărsător; exil – Cancer, Leu; creştere – Balanţă; descreştere – Berbec.

 

Cronos (Saturn), printr-un vicleşug, reuşeşte să preia puterea de la tatăl său, Uranus. Din această cauză este pedepsit de zeiţa Nyx (Noaptea neagră infinită), care zămisleşte o serie de entităţi nemuritoare înfricoşătoare: Thanatos (moartea), Eris (discordia), Apate (înşelăciunea), Ker (nimicirea), Hypnos (somnul cu coşmare), Nemesis (răzbunarea). Astfel domnia sa, pe care încearcă să şi-o prelungească înghiţindu-şi fii şi fiicele, este nefericită şi tristă.

Simbolistic, semnul lui Saturn ne arată că omul trebuie să-şi armonizeze imaginaţia sa (semicercul) cu circumstanţele imediate ale vieţii (crucea). Este principiul destinului şi al conştiinţei.

 

Horoscop Cabalistic indică meditaţia şi corespunde cu articulaţiile Marelui Om Cosmic şi cu auzul umanităţii.

Alegoric este reprezentat de Timpul Limitator (scheletul cu coasa).

 

Horoscop Domeniile de natura planetei Saturn şi in sincronicitate cu ea sunt:

 

a. – corpul uman: urechile, splina, vezica biliară, nervii, oasele, dinţii, pielea, ţesutul celular, ţesutul mucos, globul anterior al glandei pituitare.

b. – boli: cancerul, dificultăţi respiratorii, lepra, elefantiazis, boli contagioase, colici, hernii, nebunia, astenia, gută, tifos, diaree, guturai.

c. – vîrsta: bătrîneţea.

d. – umori: limfa.

e. – temperament: bilios.

f. – caractere: lent, rece, reflexiv, inteligent, gînditor.

g. – regiuni terestre: Orientul Mijlociu şi Apropiat, Constanţa (Elveţia).

h. – punct cardinal: Est.

i. – fenomene meteo: zăpada, grindina, furtuna.

j. – locuri: peşteri, lacuri şi bălţi, ruine, cimitire, deşert, în general locuri triste şi/sau pustii.

k. – ziua săptămînii/anotimpului: sîmbătă/toamna.

l. – nota muzicală: LA.

m. – culori: negru, brun, gri, pămîntiu.

n. – minerale: onix, chihlimbar negru, coral negru, calcedoniu, magnetit.

o. – metal: plumb.

p. – înger/spirit: ZADKIEL, CASSIEL/ARATRON.

r. – îndeletniciri umane: agricultori, mineri, zidari, chirurgi, docheri.

 

Horoscop Trăsături saturniene pozitive: simţ practic, precaut, constructiv, responsabil, răbdător, ambiţios, solid, rezistenţă bună la efort, auto-disciplina.

 

Horoscop Trăsături saturniene negative: egoist, sever, acaparator, dogmatic, crud, trist, slabă rezistenţă la boli.

 

Personalităţi considerate ca avînd trăsături saturniene: Moliere, Newton, Montesquieu, Pasteur, Pierre Loti, Mattisse, Utrillo, Henry Miller, Wilson, Mao-tse-Tung, Adenauer, Richard Nixon.

Astrologic, Saturn este Întîiul (marele) malefic, de aceeaşi polaritate cu Marte şi avers tuturor celorlalte planete.

 

Horoscop Dar, repet, de unde știau urartienii că Saturn are inele? O coincidență, o licență poetică, sau… chiar știau de inelele lui Saturn! Istoria scrisă a astronomiei spune că inelele lui Saturn au fost văzute pentru prima dată de Galileo Galilei, în anul 1610, prin observație optică, marele italian folosind în premieră un refractor destul de puternic. O să mai mă uit prin bibliotecă, poate găsesc ceva. Lucrurile acestea nu se găsesc pe net, sau poate într-o carte din bibliotecile online gen www.archive.org unde sunt peste 15 milioane de publicații.

 

Horoscop Apoi abia aștept să mă cufund în vis, noaptea trecută am început o discuție interesantă cu Vineri și cu încă cineva care ședea în umbră, nu-i vedeam chipul, dar părea că vine din viitor pentru că știa multe lucruri care o să se întâmple, doar recunosc viitorul când îl văd! Prea multe… știa până și faptul că mâine este, fără putință de negație, o altă zi!

 

 

٭           ٭           ٭

 

horoscop

 

BERBEC  Grijile te scutură în toate direcţiile. De fapt, tu ai derapat şi ai luat-o pe arătură, constaţi dimineaţa, unde activezi, unde muncești. Totuşi, căldura relaţiilor umane şi spiritul viu şi drept al zodiei te apără să intri pe curs de coliziune cu vreun coleg, sau şef. Spune Tatăl Nostru, putea să fie mai rău şi zâmbeşte. Perioada îţi este favorabilă în toate, mai puţin surprizele neplăcute. Astazi trebuie să te fereşti de incidente, sau accidente cauzate de foc sau metal, în special în sfera accidentelor casnice, gen vărsat cafeaua fierbinte. Moderaţie în relaţiile cu semnele de pământ. Seară relativ liniştită, poate pentru că Marte, protectorul tău, este în aspecte bune cu Soarele și Mercur.

 

horoscop

 

TAUR  Te repezi ca la coridă, ceea ce nu este nici profitabil şi nici frumos! Ori, frumosul şi o anumită încetineală majestuoasă te prind bine. Sigur, în lumea asta nebună care nu mai ţine seama de ritmurile naturale, trebuie să te repezi şi tu. Dar, mai rar! La serviciu eşti solicitat suplimentar, este sfârşitul lunii, trebuie ceva terminat, ceva s-a încurcat şi numai tu i-ai ieşit în cale şefului. Însă,  ceea ce începi în această zi poate aduce rezultate bune.  Este bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doreşti să cumperi obiecte de folosinţă îndelungată. În general ziua de astăzi este favorabilă cumpărăturilor. Cumpără azi, mâine nu o să mai poţi, inflația bate la ușă!

 

horoscop

 

GEMENI  Eşti bănuitor şi susceptibil, uşor de ofensat şi gata de represalii. Eşti nervos şi ai şi de ce. Totuşi, oferă-ţi un moment de relaxare. Gândeşte-te. Chiar merită să-ţi faci nervi pentru toţi idioţii? Sigur că este vorba de bani, că pierzi bani, dar dacă te enervezi nu mai ai idei cum să faci alţii. Evită împrumuturile de bani, nu juca la jocurile de noroc, treci pe strada cealaltă când vezi un cazino, sau un birou de pariuri – în această perioadă eşti sănătos, dar nu şi norocos. Fă-ţi o cafea, sau un ceai, stai puţin şi reflectează, nu tot ce se întâmplă este sub controlul sau influenţa ta. De fapt poţi determina foarte puţine lucruri. Dacă nu ai altă idee, poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, organizează-ți mai bine locurile tale unde muncești, sau te distreazi, sau și una și alta.

 

horoscop 

 

RAC  Nu prea ai simţul măsurii, astăzi şi eşti dispus să faci totul, vorba lui Ceauşescu, ca să-ţi consolidezi o situaţie profesională precară. Nu-ţi face griji, viitorul îţi este favorabil! Ziua este favorabilă unor proiecte sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, mai ales în faţa oglinzii. Arăţi bine – o duci bine! Pe plan sentimental eşti foarte confuz în discurs, dai explicaţii neserioase, evident false şi te simţi ridicol. Poţi să eviţi situaţia jenantă, fii direct, dar nu dur, zâmbeşte, dar fii concis şi sincer.

 

horoscop

 

LEU  Te găseşti în postura plăcută nativilor zodiei să conducă şi să dea ordine. Rezultate în domeniul financiar şi al relaţiilor sociale. Ziua este favorabilă, dar nu trebuie să exagerezi. Nu-i copleşi pe cei din jur, nu-ţi impune astăzi părerile, chiar dacă ai dreptate. Dar dreptatea este aşa de relativă!  Mai lăsă-i şi pe alţii să aibă dreptate, aşa, pentru frumuseţea jocului. O atitudine ca a rabinului din Huşi, cel cu „ştii că şi tu ai dreptate” este cea mai indicată astăzi. Cu toate că îţi place să rezolvi lucrurile clar și net, astăzi trebuie să dai dovadă de multă abilitate, diplomație şi poate, puţină ipocrizie. O să ai mai mult de câştigat, pentru că cei cărora le-ai lăsat întâietatea ştiu că ai cedat din propria voinţă şi o să zică în sinea lor „ce fată/băiat bun s-a făcut!” Se ştie că eşti generos, uneori când nu trebuie, aşa că astăzi poți să primeşti numai laude.

 

horoscop

FECIOARĂ  Atenţie la ce spui şi mai ales cui spui, nativii din Fecioară fiind amatori de adevăruri fundamentale, dar uneori nu au tact, sau diplomaţie. Trebuie să ai încredere limitată în promisiuni. Ceea ce  vreu să-ţi spun este să fii mai îngăduitor cu propria persoană. Majoritatea scenariilor şi planurilor de viitor, atat la serviciu cât și în viaţa personală, suferă din cauza unor întarzieri. Fără frică şi fără complexe poţi rezolva astăzi unele situaţii considerate delicate. Se apropie nişte termene, ai nişte obligaţii şi nu prea ştii cum o să te descurci. Fă-ţi un plan, o foaie de parcurs, chiar puncteză pe o hârtie, şi timpul nu-ţi va părea un stăpân nemilos, cum spunea poetul.

 

horoscop

 

BALANŢĂ   Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Se poate să primeşti niste veşti şi să te nelinişteşti din cauza unor probleme cu taxe, impozite, proprietăţi şi/sau moşteniri. Relaxează-te, asta este toată filozofia şi ar fi bine să-ţi cruţi forțele începând chiar de astăzi, pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta. Astazi sinergia si configurația planetelor te avantajeaza în dragoste și relațiile sociale, dar sunt mai puțin favorabile la bani și glorie.  Influențele planetare confuze şi amestecate ca o salată ghiveci libanez iţi indică să ai astăzi o atitudine placută şi să nu te enervezi fără rost! Carisma personala, "magnetismul animal" cum spunea Franz Mesmer, este in creştere, dar trebuie să-l utilizezi cu abilitate şi inteligenţă. Se apropie nişte termene, poate o plecare, o excursie şi nu ai banii necesari. Vezi de pe acum de unde să faci rost, nu lăsa pe ultima zi!

 

horoscop

 

SCORPION   Sănătatea nu-ţi este afectată, dar este bine să dai dovadă de prudenţă şi să eviţi umezeala şi curentul. Magnetismul personal este în creştere – poţi lămuri unele situaţii sentimentale. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Dacă ai luat o hotărâre, apăi ţine-te de ea. De fapt, o veste primita spre sfarsitul zilei te fac sa speri intr-o posibila imbunatatirea a situatiei financiare, dar nu te grabi cu cheltuielile! Dacă ai hotărât ceva, porneşte cu încredere şi speranţă, sorţii iţi sunt favorabili, chiar dacă soluţia pare riscantă. O zi în care socializezi mai tot timpul. Vizite şi întâlniri, dar până la sfârşitul zilei poți realiza că nu ai pierdut-o degeaba, ziua de azi.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Astăzi nu te implica în conflicte cu semnele de apă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.  Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Fii atent  la cheltuielile care ţi se propun, sau doreşti să le faci; modul de a cheltui banii este un indicator sensibil al stării emoţionale şi al stimei pe care ţi-o porţi ție însuți.  Evită discuţiile în contradictoriu cu cei dragi, familia, în ceea ce priveşte patrimoniul, sau proiectele comune. O decizie din trecut nu se dovedeşte foarte inspirată. Trebuie să continui cu datele pe care le ai, pentru că situaţia în cauză nu a fost sub controlul tău.

 

horoscop

 

CAPRICORN   O perioadă favorabilă pentru afacerile şi reuniunile de familie, sau o seară plăcută cu prietenii. Pentru o mica parte din Capricorni banul vine şi el, nu foarte numeros, dar suficient. Visurile şi aspiraţiile se pot realiza în aceasta perioadă, mai ales dacă eşti mai comunicativ. Dacă eşti o persoană importantă şi mai ales dacă nu eşti, astăzi nu poţi să apari oricum în public. Şi moda este un mod de comunicare. Eleganţa şi distincţia trebuie sa te caracterizeze. Dar modul suprem de comunicare este sfidarea modei, asta numai dacă eşti foarte tare. Miliardarii, regii, preşedinţii nu respectă moda. Ei fac moda! Câştig prin titluri de valori, imobiliare, poate şi la afaceri legate de piese de schimb, jucării şi/sau tutun.  Trebuie să te bazezi mai mult pe anturaj, mai ales pe cei mai în vârstă şi bine-intenţionaţi, pe seniori, cei care nu mai au de ce să ia parte la „competiţie”, pentru că ori au o poziţie privilegiată ori… nu le mai pasă!

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegeţi mai bine cu cei apropiaţi, cu anturajul. O veste te influenţează mult. Ziua de astăzi este o perioadă favorabilă, prin prilejurile care ţi se oferă mai ales în domeniul afacerilor şi al relaţiilor. Perioadele tulburi, cu grad înalt de risc şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna, prin aplicarea practică şi pragmatică a calităţilot tale. Chiar şi utopia ajută uneori. Schimbările bruşte şi perioadele de incertitudine şi anxietate, adica crizele, îţi sunt favorabile pentru că te motivează şi îţi permite să-ţi pui la bătaie capacităţile tale de sprinter intelectual. Pe perioade scurte de timp, nimeni nu-ţi poate face faţă! Nu amâna, nu prelungi nejustificat – atunci pierzi! Evită neînţelegerile cu anturajul prin cererea insistentă de explicaţii şi precizări. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.

 

horoscop

 

PEŞTI  Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. In orice caz, nu te poţi baza pe niciun ajutor: trebuie să rezolvi problemele singur! Segmentul de timp în discuţie este o perioadă încurcată. Eşti pe lungimea de unda a anturajului, înțelegi ce se întamplă cu tine, cu cei din jur, cu Universul în general, dar este foarte greu in perioada menţionată să fii obiectiv. Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată asupra ultimilor evenimente. O hotărâre de mai demult nu se dovedeşte cea mai potrivită şi încerci să găseşti acum soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată – după cum arată Saturn în conjuncție cu Luna – în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară. Pe de altă parte ceva întârzie în continuare, planetele colective fac ca întârzierile să se acumuleze şi să provoace chiar pierderi. Nu neglija sursele alternative de venituri!

 

horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: