Editura Evenimentul si Capital

Santeria a stabilit ce echipă de fotbal va fi campioană mondială! La Regla Lukumi. Vărsătorii au încurcat-o, dar nu sunt singurii!

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8534 Vizualizari

Horoscop La solstiţiul de vară a avut loc... undeva, în America Latină, un ceremonial Santeria. Au participat 33 de „babalú”, preoţi, adică, numărul maxim admis ca rugăciunea colectivă să aibă puterea de a deveni realitate. S-au rugat pentru o echipă naţională de fotbal... anume, secret mare!

Horoscop Pe 3 iulie s-au născut Franz Kafka, Tom Cruise, Stavros Niarchos, Corneille, Aca de Barbu, Coca Andronescu, Nicu Apostolescu, Andreea Isărescu.

Horoscop Pe 3 iulie în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Iachint și Anatolie patriarhul Constantinopolului. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți să știți că Vărsătorii au încurcat-o! Nu sunt singurii, mai sunt vreo patru zodii afectate. Dacă vă interesează, o să dezvolt subiectul, scrieți-mi la dom.profesor@gmail.com. Cu Marte retrograd în zodie, afectat, cu o conjunctură nefastă, Vărsătorii ar trebui să fie prudenți și foarte atenți. Să nu riște inutil, sunt în pierdere de energie. Mercur în opoziție largă cu Marte arată că comunicarea suferă. Vărsătorii să fie atenți la discuții, să fie calmi și preciși, să nu vorbească mult și aiurea. Încă trei planete sunt retrograde, Saturn, Neptun și Pluton mai toate colective, afectând imaginea publică. Abia pe 13 august Marte trece în Capricorn, unde mai sunt Pluton și Saturn, tot retrograde. Da, dar Capricornilor le face bine!

Horoscop La solstiţiul de vară a avut loc... undeva, în America Latină, un ceremonial Santeria. Au participat 33 de „babalú”, preoţi, adică, numărul maxim admis ca rugăciunea colectivă să aibă puterea de a deveni realitate. S-au rugat pentru o echipă naţională de fotbal... anume, secret mare!

Horoscop Nebunia cu Campionatul Mondial de fotbal are o faţă economică. De fapt este o industrie, o mare afacere. De exemplu, pe tot globul, s-au făcut pariuri de peste 500 de miliarde de dolari! Cele oficiale... cele ”la negru” pot să fie duble! Nu mai vorbesc de reclame, turism etc etc

Cum să nu recurgi, având în vedere sumele în joc, chiar la un Baron Samedi, sau la un „hougan”, preotul voodoo!

Dar ce este Santeria?

„Santeria”, denumită şi „La Regla Lukumi” sau „Legea Orisha”, este de fapt vechea credinţă africană Yoruba sub un ambalaj catolic hispanic. Probabil că cele mai vechi referiri la această religie au fost din anul 1517, din Havana.

Horoscop Mulţi specialişti în istoria religiilor şi monseniori catolici admit faptul că sclavii negri din Africa Occidentală au adoptat religia catolică, impusă cu forţa în Lumea Nouă, după panteonul şi mitologiile de acasă, din Africa. Dar acest lucru, această nouă religie sincretică, este doar partea de deasupra apei a gheţarului. De fapt, cînd un „genre da color”, adică sclavii eliberaţi, se roagă lui Iisus, acesta este doar o interfaţă, un intermediar, către Olodumare de la care provine ashe, energia spirituală care este sursa Universului, a Vieţii şi a Lumii Materiale şi a Lumii Spirituale. Ipostazele materiale sau emisarii spirituali ale lui Oludumare sau Olorun, care nu este nici bărbat, nici femeie, sunt numite Orisha. Sunt mii de Orishe, pentru fiecare aspect al vieţii sau o forţă a naturii, la fiecare asociindu-se o culoare, un număr, un animal, o zodie, un parfum, o zi a săptămînii, un aliment, etc.

Horoscop Unii spun că aşa cum Sufi este mistica Islamului, şi monahismul nucleul tare al creştinismului, tot aşa Voodoo este magia Santeriei. Este vorba de magie, de muzică, de ritm, de sexualitate, de scrificii animale, sau chiar umane, de taine mari şi înficoşătoare.

O altă caracteristică a Santeriei este că, contrar altor religii, La Regla Lukuma afirmă că zeii nu sunt nemuritori, iar că religia, ca şi Orisha moare încet-încet, prin diminuarea ashe, energia vitală. Orishele nu îmbătrînesc, ci devin tot mai diafane şi transparente, pînă vor dispare cu totul. Pentru că atunci cînd îndeplinesc rugăciunea unui muritor, Orisha plăteşte cu propriul ashe, cu propria energie vitală. Şi aceasta, cu toate ritualurile, cu toate sacrificiile de animale sau chiar umane, cu toate jertfele „ebo”. Atunci va fi sfîrşitul Lumii. Ce va fi după? Numai Orunmila ştie (Sfîntul Francis din Assisi) zeul înţelepciunii şi al divinaţiei!

Horoscop Periodic Orisha iau pentru un timp chipul unui muritor ca să se îndrăgostească şi să se încarce cu ashe.

Horoscop Din panteonul Orisha nu lipseşte cea mai puternică zeiţă, Yemaya, care stăpâneşte peste mări şi oceane. Ea este Mama Tuturor, de unde vine sănătatea, norocul, dragostea şi toate bogăţiile. Carnavalul de la Rio nu este decât o paradă a Santeriei cu personajul principal, zeița Yemaya.

Yemaya este de o frumuseţe răpitoare, nimeni nu o poate privi fără să moară. Ea este misterioasă şi capricioasă, ca apele adînci pe care le guvernează. Este considerată Marea Regină a vrăjitoarelor, a magiei şi a tuturor secretelor. Dacă Orunmila ştie, Yemaya ghiceşte cu o intuiţie infailibilă. Ea este Madona de Regla” şi guverneză toate porturile, în special porturile New York, Havana, Rio de Janiero, Antofagasta şi Buenos Aires.

Ei bine, în timpul ceremoniei de la solstiţiul de vară a fost invocată marea zeiţa Yemaya, protectoarea Santeriei și cea care ghicește viitorul. Ea s-a arătat, a ascultat cu atenţie rugăciune şi apoi a devenit mai transparentă.

Horoscop Este semn că ceea ce au cerut cei 33 de „babalú” este dificil şi se va îndeplini cu mare greutate. Cine va fi campioana mondială? O surpriză? Lovituri de la 11 metri?

Vom trăi şi vom vedea dacă puternica zeiţă a luat în considerare rugăciunea unor „microbişti”, fie ei chiar 33 de preoţi ai Santeriei! Oricum, sunt miliarde în joc!

Horoscop Mai bine îmi cereau mie să fac horoscopul! Dar ar fi trebuit să fac mii de horoscoape, native şi orare, o muncă imensă! Nici pentru horoscopul pe care o să-l citiţi, nu muncesc puţin, este perfect astrologic, dar mai sar un rând sau, când fac copy-paste, ca şi preşedintele României, mai sar, sau mai repet. Este greu să te descurci cu peste o duzină de fişiere Word deschise şi cu două hărţi astrale, zilnic, cea de la ora 10 şi cea de la ora 18.

Horoscop Odată şi odată o să vă învăţ cum se face, poate găsiţi domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi o cale mai uşoară, eu în cincizeci de ani de studiu şi practică am făcut ce am putut, cu iluzia că am mereu timp, că o să vă spun ce și cum! Eu practic astrologia la vedere, vă explic despre ce este vorba, de ce este așa și nu altfel, nu fac scamatorii și iluzii cu numere și rune, lucruri îndoielnice care nu au nicio legătură cu astrologia.

Horoscop Datoria unui astrolog este foarte bine arătată de Michael de Notre Dame cunoscut de noi sub latinescul Nostradamus : “… un astrolog care profesează nobila ştiinţă este un slujbaş al adevărului şi un supus al lui Dumnezeu. El trebuie să spună în gura mare, în agora, dacă cutare conte, sau cutare rege este nepotrivit, pentru că un astrolog află uşor caracterul şi insuşirile oamenilor şi ştie mai multe despre persoana respectivă, decât ea însăşi.”

De aceea a avut bunul doctor în medicină probleme cu Închiziţia, Securitatea de pe atunci…

Dar despre Nostradamus şi despre alte povestiri adevărate, mâine, știți domniile voastre de ce!

Horoscop Eu nu mă supăr şi mă duc să văd o poveste, un film cu Tom Cruise, din 1985, “Legend”. Atunci avea 23 de ani, astăzi împlineşte 56 de ani, să-i spunem La Mulți Ani!!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
22:55 COALIȚIA, pe MUCHIE de CUȚIT din cauza lui DRAGNEA? Se întețesc ATACURILE la PSD. „Fără noi NU ar fi FOST” 20:25 Legea offshore I-A ADUS lui Dragnea ÎNCĂ UN DUŞMAN. Noul val din PSD: „Nu contați pe votul meu pentru această porcărie” 14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece

Articole salvate