Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOP. Dracul se ascunde în morile de apă. Cum era votul pe vremea lui Ceaușescu. M-ați întrebat, vă răspund cu cine o să votez! Racii au zodiacul benefic, Fecioarele, o zi obositoare
HOROSCOP. Dracul se ascunde în morile de apă. Cum era votul pe vremea lui Ceaușescu. M-ați întrebat, vă răspund cu cine o să votez! Racii au zodiacul benefic, Fecioarele, o zi obositoare

HOROSCOP. Dracul se ascunde în morile de apă. Cum era votul pe vremea lui Ceaușescu. M-ați întrebat, vă răspund cu cine o să votez! Racii au zodiacul benefic, Fecioarele, o zi obositoare

Pe 9 decembrie s-au născut John Milton, Johann Joachim Winckelmann, Elisabeth Schwarzkopf, Kirk Douglas, John Cassavetes, Mircea Vaida, Vasile N. Velican, Dan Diaconescu.

În calendarul creştin-ortodox, pe 9 decembrie, este Zămislirea Sfintei Fecioare Maria, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, de către Sf. Ana. Proorociţa Ana. Dezlegare la ulei şi vin.

Tradiţional, în ”Kalendar” este Ana Zacetenie, Simicoară, Sim-Nicoară, Sf. Nicolae Mic, Sora Sfântului Nicolae.

Pe stil vechi era ziua solstiţiului de iarnă. Zi de speranţă pentru popoarele din antichitate, pentru că Soarele începea să crească, ziua să fie mai lungă. Începea un nou ciclu al naturii.

Superstiția spune, în popor se crede, că ultima zi a festivalului Sf. Nicolae, Sf. Nicolae cel Mic, adică ziua de 9 decembrie este nefastă, fiind ziua dracului, care se ascunde în mori, în morile de apă, ca să facă rău oamenilor. (Olteanu, Speranţia)

Mori pe ape, moara cu făcaie, piua de sumane, moara pe două râuri. Geniul tehnic al poporului român s-a ilustrat de timpuriu, poate… dar nu vreau să mă repet, găsiți gândurile mele la: http://www.evz.ro/horoscopul-lui-domprofesor-dracul-se-ascunde-in-morile-de-apa.html

Știți că miercuri primesc curierul de la UE. Am o mapă voluminoasă cu minciunile despre cât se pierde prin faptul că cei săraci preferă mărfuri contrafăcute, mult mai ieftine decât cele de firmă. Nu o să scriu despre asta, o să mă documentez de la știu eu ce surse și o să vă spun adevărul. Mai am și un ”survey” asupra campaniei electorale din România, care se încheie mâine, 10 decembrie, la ora 07:00, conform reglementărilor cuprinse în Legea 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.  Bun, o să continue pe Facebook, așa a câștigat Herr Johannis. Dar, campania actuală poate fi definită printr-un singur cuvânt: TRISTĂ.

Mai mulți dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți m-au întrebat, direct, sau pe ocolite, dacă mă duc la vot și cu cine o să votez.

De dus la vot, mă duc, chiar dacă mă lasă picioarele, mă târăsc și tot mă duc! Să-mi fure neciopliții votul meu? Nici nu este departe, secția de votare este vis-a-vis. Cu cine o să votez?

Îmi aduc aminte de voturile, de alegerile din timpul lui Ceaușescu. Intram în cabina de votare cu un pix și scriam pe buletin fel de fel de chestii cenzurate.

Într-un an, întreprinderea la care lucram a primit sarcină, i-a revenit cinstea, cum se spunea, să întocmească și să răspundă de o secție de votare. Undeva, prin Tei. Secretarul de partid a dat sarcină directorului general, directorul general l-a numit pe directorul tehnic, directorul tehnic l-a rugat pe contabilul-șef, contabilul-șef a dat sarcină șefului de la financiar, șeful de la financiar l-a rugat pe frate-său care era șef de secție, șeful de secție a venit la mine care eram la CTC și m-a rugat să-i țin locul, pentru că el are o nuntă și mi-a promis că în contrapartidă o să-mi facă numai din crom și nichel o mașină de racordat rachete de tenis, lucru rar și prețios acum 40 de ani. M-am apucat de treabă, adică m-am dus la secretarul de partid și l-am întrebat ce trebuie să fac. Nimica, a spus, să ai grijă să nu se îmbete chiar toți. Secția de votare, urnele și pavoazarea o face ”Didactica”, locul este păzit de miliție, buletinele de vot, listele și ștampilele plus toată papetăria o să vină cu un TV. Mâncarea o să o primiți tocmai de la ”Bumbești” de la frații Chivu, este aranjamentul directorului. Nu trebuie să semnezi nimica, nu ai de decontat nimica, totul plătește în avans întreprinderea. Îți decontăm și taxiul de acasă la secție. Cam așa a fost. Unde vreau să ajung. La ”despuierea voturilor”! Cei care mai participaseră, aveau deja un zâmbet pe față.

Ei bine, dragi lupi, padawani și hobbiți în secția de votare din Tei, aproape jumătate din voturi erau nule pentru că lumea scrisese ceva pe buletinul de vot. Cereri de emigare, butelii, case, înjurături, versuri patriotice și nu prea, alte înjurături, apoi niște înjurături așa de înflorate de nu ne mai puteam opri din râs. Pe la miezul nopții am dat telefon la centru ca să cer instrucțiuni. O voce foarte zâmbitoare mi-a spus că nu este nevoie, procesul verbal al secției mele a ajuns deja la centru cu 99,99% voturi pentru tovarășul și partidul unic. Am ieșit în Lizeanu și m-am dus acasă!

În 1990 îmi amintesc cu câtă fervoare devoram ziarele cu platformele și propunerile partidelor de atunci. Ce discuții  lungi și amănunțite aveam cu colegii și prietenii, cum dezbăteam fiecare amănunt al campaniei electorale. Credeam că au ajuns democrația și libertate și în România și râdeam de Brucan care spunea să mai așteptăm puțin, vreo 20 de ani. În ultimii 25 de ani am ratat doar câteva alegeri, eram în pustiu, în Orient și pe acolo nu s-au organizat secții de votare.

Ba, în anul 1996 am păzit voturile din București, închise în hruba de sub Tribunal, împreună cu un ofițer cu opt soldați și doi polițiști cu arme până în dinți și muniție de război. Tot lanțul slăbiciunilor a funcționat și atunci, de am stat o noapte, în locul altcuiva, să primesc minibuzele cu sacii de voturi de la toate secțiile din București.

Deci, mă duc la vot! Cu cine votez? Am votat pentru țară, pentru partide care păreau că o să facă ceva pentru țară, am votat pentru schimbare, când am realizat că mergem prea încet, am votat platforme, idei, concepte, idealuri. Vax, de trei ori vax, vorba Regelui!

De data aceasta o să urmez sfatul lui Chuck Norris. O să votez cu un prieten! Am un prieten bun care candidează, credeți-mă că nu știu exact denumirea partidului lui, dar îi știu inițialele. Este suficient ca să pun ștampila! O să votez cu el, întotdeauna mi-a dat impresia că nu există ceva ca să nu facă, pentru el parcă nu sunt obstacole! Sigur, de când m-am pustnicit au mai trecut anii, prietenul are familie, copii, proprietăți, necazuri ”full catastrophy”, vorba lui Zorba Grecul. Dar continui să cred în steaua lui, i-am făcut horoscopul!

Acum vă rog să mă scuzați, am fost convocat pe Dimineața Astrologilor, cineva dintre colegii mei astrologi din lumea largă are nevoie de mine. Sper să-l pot ajuta, așa cum încerc zilnic să vă ajut și pe domniile voastre, cu certitudine că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC  Păstrează-ţi zâmbetul şi reprogramează toate deciziile importante şi întâlnirile decisive! Este o zi de vineri plăcută, du-te la cumpărături, nu o agita cu atitudinea ta prea dinamică! În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Perioada zilei de astăzi nu este foarte rea, dar nici cea mai buna din viaţa ta! Mai este un aspect minor negativ, dar pe care îl interpretez ca pe o obosela cronică sau o oarecare stare de disconfort faţă de vreme, vremuri şi oameni.

TAUR   Obişnuinţele cotidiene te obosesc astăzi mai mult decât trebuie. Ai intrat într-o rutină zilnică, monotonă şi plictisitoare, aşa că trebuie să găseşti o strategie de schimbare a situaţiei! Nu da şi nu lua bani cu imprumut – timpul acesta este belea curata pentru speculaţii financiare. Nevoia ta permanentă de bani a făcut să te speteşti cu munca în ultima perioadă de timp. Oferă-ţi puţină relaxare. Sanatatea pare că este OK, atenţie la viroze, iar cu banii… se poate şi mai bine!

Perioada zilei de astăzi este benefica pentru tratamente cosmetice, de întreţinere, tratamente medicale de tot felul, dar NU intervenţii chirurgicale, proceduri invazive.

 

GEMENI  Îţi urmăreşti cu fidelitate interesele, propria linie de conduită, dar astăzi reuşeşti să dai o mână de ajutor şi colegilor, celor dragi, familiei. O veste despre rezolvarea problemelor tale! Ai prostul obicei să „abureşti” oamenii adică să vorbeşti pe lângă subiect. Dacă eşti politician este natural și de înțeles, dar ce te faci dacă eşti un simplu salariat? Pe seară, îţi place din nou să monopolizezi atenţia anturajului şi să intri într-un vîrtej de aventuri din cele mai interesante. Te aşteapta o perioadă grea şi obositoare de petreceri şi nopţi nedormite, se apropie vacanța de iarnă!

RAC   Zodiacul benefic, cu Luna favorabilă, te îndreptăţește să speri în rezolvarea afacerilor, cu bani, sau cu amor, dar din cele mai vechi, care trenează de mai mult timp. Seară plăcută, acasă! Ai un program aglomerat, cu multe de făcut, dar astazi este bine sa vorbeşti mult fără să spui mare lucru şi să nu iei decizii importante. Nu-ţi lipseşte ambiţia şi energia, dar în conjunctura actuală, astrală şi de la locul de muncă, nu-ţi foloseşte la nimic, singura cale de urmat este „politica struţului”. Conjunctura se schimbă, situaţia se schimbă, oamenii se schimbă aşa că poţi avea şi o perspectivă mai bună. Păstrează-ţi speranţa, viata este frumoasa şi poţi să o faci şi plăcută!

LEU     Prieteni vechi, pe care i-ai pierdut din vedere, revin din timp şi spaţiu. Cu veşti bune! Poți să obții succesul în mai multe chestiuni care privesc serviciul şi relaţiile dintre oameni. Atât leii cât şi pisicile sunt singurele feline care torc, iar o legendă africană spune că neamul pisicesc s-a născut dintr-un strănut al leului primordial. Cu bagajul cultural îmbogăţit te poţi întoarce la lucru, că am utat să spun, ai o zi obositoare. Un coleg de la serviciu, sau unde activezi, iţi solicită azi ajutorul. Fă tot posibilul, pentru că stelele spun ca ajutorul dat se va intoarce înzecit. Configuraţia astrologică nu este foarte prielnică in abordarea unor persoane din sfera autoritaţii publice. Aşa că lasă pe mâine, sau, mai bine, pe săptămâna viitoare!

FECIOARĂ  O zi de vineri ceva mai obositoare, dar până la urmă, plăcută. Seară distractivă. Dacă eşti cu prietenii, un plus de distracţie. Lucrurile devin ceva mai dinamice, petrecerile mai dese. Pe de altă parte, domneşte o mare tensiune în legătură cu nişte  termene, probabil se apropie Crăciunul! Schimbarea care pare că are loc în sufletul tău este doar de suprafaţă, de fapt răspunzând unor comandamente sociale. Este vorba de mimetism social nu de cine ştie ce ce trăiri complexe.  Ai ocazia să-ti tratezi durerile acelea care nu te mai lasă. Nu mai amâna, sănătatea este bunul cel mai de preţ. Veşti bune de departe.  

BALANŢĂ   Norocul este azi punctual la întâlnire. Nu mai încerca, nu mai ocoli, îndrăzneşte! Romanii ziceau că norocul ajută pe cel îndrăzneţ, şi ştiau despre ce vorbeau! Seară plăcută, poate în oraș! Idei şi concepte noi iţi sunt la îndemână. Pe de altă parte, Saturn indică, ca un ceas rămas în urmă, întârzieri şi amânări. Te-ai obişnuit, deja ca lucrurilă să nu-ţi iasă din primă, cu toate că situaţia este statistică. Unii nativi din Balanţă pot să aibă succese imediate şi aproape fără efort, Astrologia nu este o filozofie comunistă, nici pe departe – evident, nu avem toţi aceiaşi soartă!

SCORPION  Nu te risipi în mai multe direcţii, nu strica orzul pe gâşte! Ai o idee bună, pisează până se fac praf. Potenţialii ostili! Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război, altă vorbă de la romani! Mai pe seară te poţi lansa într-o cursă palpitantă pentru bani şi amor. Tradiţia spune că nu poţi să le ai pe amândouă, aşa că nu fugi după doi iepuri în acelaşi timp. Eu aş alege pentru tine… banii ! Că dacă ai bani, vine şi dragostea, automat! Pe seară stai bine cu norocul. Vezi, să nu ai şansa să cazi pe undeva, mai bine joacă la loto că este oricum,  aproape acelaşi lucru!

SĂGETĂTOR  Te afli în centrul atenţiei. Ai reuşit să atragi interesul, acum încearcă să-ți oferi serviciile! Aşa se urcă pe scara socială. Poţi obţine complimente, aprecieri, sau chiar, recompense! Evita nerăbdarea şi graba. Totul se rezolvă cu bine, din fericire, statistic vorbind. O veste sau o întâlnire iti face mare plăcere. Proiectele începute astăzi, chiar cu Saturn afectat, pot aduce rezultate excelente. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Aspectele favorabile din casa a a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ţi asumi obligaţii pe termen lung.

CAPRICORN    O zi de vineri senină şi frumoasă, cum nu ai mai avut de mult timp. Astăzi stare de bine e prietena ta cea mai bună, care te ajută să uiţi obstacolele şi necazurile şi să te simţi oprimist! Străluceşte şi adu optimism şi starea de bine în jurul tău. Nimic nu se compară cu un zâmbet. Binele aduce bine, răul aduce mai mult rău. Nu te enerva, nu riposta, nu fi agresiv, lumea este aşa cum este şi nu poţi să o schimbi. Dar poţi să încerci! După o dimineaţă densă şi evident obositoare, stelele îţi recomandă să te relaxezi, să faci puţin sport, poate sală, poate sauna. Și… cumpărături!

VĂRSĂTOR   Dimineaţa favorabilă, în sensul că dacă te limitezi la activităţile obişnuite, se poate să nu ai niciun necaz. O situaţie de serviciu te îngrijorează, dar azi poţi lucra la rezolvarea ei. Rezolvă cu mult calm discuţiile cu sexul opus – diplomaţia şi intriga au rezolvat infinit mai multe probleme decât violenţa şi războaiele. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Nu risca nimic în această zi, pentru că Jupiter este un pic supărat pe tine. Ei, nimic personal, treburi din Olimp!  

 

PEŞTI  Eşti în formă şi ai atâta încredere în forţele tale, că îi impresionezi pe cei din jur, care vor să accepte ideilor tale, să te urmeze. Spaţiul, timpul şi gândul nu sunt atât de diferite! Nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe cel din jurul tau care are cu adevărat nevoie de ajutor. În activitatea proprie întâlneşti oarecare opoziţie, ca o pernă moale umflată cu aer, care încearcă să-ţi frâneze rapiditatea. Nu te enerva, nu reacţiona disproporţionat, ci încearcă să-ţi păstrezi calmul şi să lămureşti pe cei din jur cum stă treaba. Dacă nu te ajută, măcar să nu te impiedice!

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: