Horoscop Polonia și Ungaria au reușit să înlăture pagubele și daunele produse de programul PHARE. O pildă cu Nastratin Hogea
Editura Evenimentul si Capital

Horoscop Polonia și Ungaria au reușit să înlăture pagubele și daunele produse de programul PHARE. O pildă cu Nastratin Hogea

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 5587 Vizualizari

Horoscop La Nastratin au venit trei copii, de diferite vârste, frați, cu o mână de alune și i-au cerut lui Nastratin, care era și judecător, să le împartă după dreptate. Nastratin a numărat alunele. Erau douăsprezece.

18 ianuarie

Horoscop Pe 18 ianuarie s-au născut Gary Grant, Kevin Costner, Oliver Hardy, baronul Montesquieu, Ioan Slavici, Bogdan Lobonţ, F.Brunea-Fox, Paul Petrescu, Corneliu Fănățeanu, Vlad Opran.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Atanasie şi Chiril, episcopii Alexandriei.

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” este Atanasia ciumelor, Chirilă Șchiopu, Ciuma găinilor.

Cronologic, în afara sfinţilor sărbătoriţi la 18 ianuarie, sunt recunoscuţi ca sfinţi-vindecători Haralambie 10 februarie, Marina 17 iulie, Pantelimon 27 iulie, Cosma şi Damian 1 noiembrie, Varvara 4 decembrie, Sava 5 decembrie şi Nicolae 6 decembrie. Ca o caracteristică a lor putem menţiona focalizarea sacralităţii în direcţia stăpânirii unei singure afecţiuni de către fiecare dintre ei.” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 63.

Horoscop Adică, fiecare sfânt acţionează ca un doctor specialist. Atanasie şi Chiril vindecă ciuma găinilor. „Ciuma găinilor”, ce să fie, oare? Mi-o amintesc pe bunica Eugenia, mama lui tata, din mândrul neam Zavera-Zamora, care îşi arunca pantofii ca să fie mai iute la treabă. Uneori îi murea câte un coteţ de găini. Bunica punea să se săpa o gropă mare, cu var cât cuprinde şi îngropa găinile. Apoi spăla cu multă leşie coteţul. Când o întrebam ce s-a întâmplat îmi răspundea cu năduf: „Aviara, maică, ducă-se pe pustii!”

„Ciuma găinilor”, gripa aviară, este cunoscută de foarte mult timp. Nu este o invenţie, sau o ameninţare modernă, cum încearcă să ne convingă unii medici cu interese financiare în vânzarea de vaccinuri.

Nu sunt împotriva vaccinurilor, in corpore, dar cred că se exagerează cu administrarea lor, uneori, dacă nu adesea, inutilă. Este o afacere, nu un act medical, repet, în unele cazuri. De ce zonele geografice unde NU se fac masiv vaccinuri sunt zonele cu cea mai mare creștere a populației și cu cea mai scăzută rata a autismului? Bună întrebare!

Horoscop Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, Polonia şi Ungaria sunt ţări central-europene cu tradiţie şi oarecare greutate. Mai ales Polonia, care, acum, are o armată puternică și bine înarmată. Dar, s-au prins foarte repede ce este Uniunea Europeană şi cui serveşte ea. Incă din timpul programului PHARE, care, era, iniţial, în anul 1989, un ”ajutor” european numai pentru Polonia şi Ungaria după cum spune şi titlul : Poland Hungary Aid For Restructuring The Economy. Adică, prescurtat, PHARE. PHARE pentru România a fost cam ca CFR-ul belgian! Bun, nu ne batem în denumiri stupide, cert este că inteligenţia din cele două ţări s-a prins repede despre păcăleala cu UE. Pe scurt vest-europenii le dădeau fonduri europene, la care participaseră toți, ca să cumpere marfuri, utilaje și aparatură numai din Germania și Franța. Se investea masiv in economia celor două țări conducătoare în UE. Programul PHARE le-a fost un bun învăţător, le-a deschis ochii. Polonia şi Ungaria, ţări cu coloană vertebrală, au început să facă probleme celui de al IV-lea Reich, pardon, Uniunii Europene, afirmându-se din ce în ce mai pregnant ca ţări suverane, nu doar ca pieţe de desfacere şi surse de mână de lucru ieftină, ceea ce se dorea, de fapt, să se implementeze prin programul PHARE.

Horoscop Ieri, 17 ianuarie 2018, s-a anunțat la Rdioul public polonez că : ”Ungaria și Polonia au reușit să înlăture pagubele și daunele produse economiei celor două state de implementarea forțată a programului PHARE.”

Să ne amintim că am fost invitați să ne alăturăm grupului de la Vișegrad, dar Herr Johannis a refuzat, a spus că el rămâne credincios UE, adică celui de al IV-lea Reich și cu telecomanda în Germania Federală. Cred că nu a respectat interesul României.

Horoscop Problema pe care mi-o fac eu este cât va mai reuşi această struţocămilă europeană să supravieţuiască. Răspunsul: cât vor mai profita de situaţie cei care au imaginat această păcăleală continentală, care, la o adică, vezi criza migranţilor, este fără soluţii şi perspective.

⃰ ⃰ ⃰

Horoscop Dar, de mult nu v-am mai spus o pildă cu Nastratin Hogea, cu toate că mulți dintre domniile voastre mi-au cerut-o.

Ei bine, la Nastratin au venit trei copii, de diferite vârste, frați, cu o mână de alune și i-au cerut lui Nastratin, care era judecător și înțelept, să le împartă după dreptate. Nastratin a numărat alunele. Erau douăsprezece. Înțeleptul s-a gândit puțin, apoi a dat celui mai mare copil cinci alune, mijlociului patru, iar celui mic, trei alune. Copiii au protestat, spunând că împărțeala nu este bună. Se poate, zise zâmbind Nastratin Hogea, probabil că voi le-ați fi împărțit în mod egal! Dar, uitați-vă la voi, sunteți la fel? Nu! Așa că și alunele trebuie împărțite, cum le-am împărțit eu!

Horoscop Mă întrebați dragii mei lupi, padawani și hobbiți ce părere am despre doamna Viorica Dăncilă, nouă primă ministră a României. O premieră în istoria României. Nu o cunosc, nu i-am făcut horoscopul, dar am dat câteva telefoane la Bruxelles. Din ceea ce mi s-a spus, numai de bine, doamna Viorica Dăncilă este o Săgetătoare calmă, politicoasă, cu cei șapte ani de acasă, cu un spirit diplomatic înăscut, discretă și dinamică. Competentă în ceea ce a făcut până acum. Natura, călătoriile și animăluțele sunt printre preferințele ei. Este o bună creștin-ortodoxă și este miloasă. Sper că mai are multe competențe și calități, ca ale lui Hercule, pentru că trebuie să facă curat în grajdurile lui Augias, o primă muncă gigantică, să facă curat după cei dinaintea ei. Eu îi urez succes, nu mă interesează culoarea politică, atâta timp cât persoana respectivă este ținută că poate face ceva drept, cinstit și folositor României și românilor. Să punem România și românii înainte intereselor de partid, de grup, sau personale!

Plouă și este urât în Prahova submontană, dar o să mă uit la un musical din timpurile bune, să râd puțin și să fredonez o melodie bună. ”Hello, Dolly !”, ”Un american la Paris” sau ”My Fair Lady” acestea sunt alegerile mele pentru această noapte bacoviană. Cu speranța, ce spun eu, cu certitudinea, că mâine este în definitiv, o altă zi !

⃰ ⃰ ⃰

horoscop

BERBEC Încerci să schimbi modul tău de abordare a cheltuielilor, ca să faci economie. Vitalitatea ta este în creştere, dispui de o mare cantitate de energie şi timpul îţi pare a fi prietenos. Joia aceasta ai simţăminte pastelate şi suave. Aşa că te poţi duce la cumpărături, ca să te enervezi de creşterea preţurilor cu toate că s-au anunţat solduri, discounturi sau cum vrei să denumeşti păcăleala asta. Cu Mercur in zodia Capricornilor ai toate şansele să te faci mai greu înţeles, asta spus diplomatic. Asta inseamna la Berbeci că nu prea suportă autoritatea, şefii de orice fel ar fi, partenerul de viaţă mai în vârstă, părinţii. Astăzi nu lua nicio decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte – greşeşte!

horoscop

TAUR Zi favorabilă implicării tale în rezolvarea unor probleme urgente. Implică-te personal, dar trebuie să ceri şi ajutor pentru că soluţiile unor probleme nu intră în competenţele tale. Rezervă, în zona sau domeniul în care ai decizie, ziua numai activităţilor de rutină. Astăzi nu este indicat să începi noi afaceri sau noi relaţii. În ceea ce priveşte relaţiile sentimentale, astăzi ai nevoie mai mult decât oricând, sigur, în săptămâna aceasta, de sprijinul partenerului(ei). Eşti într-o perioadă vulnerabilă şi de aceea trebuie să te bazezi pe oamenii pe care îi iubeşti.

horoscop

GEMENI Astăzi, mai ales, trebuie să respecţi legea şi în special normele de circulaţie. Dacă este să semnezi o hârtie oficială, citeşte-o cu multă atenţie, chiar dacă crezi că ştii ce conţine. Viziunea, filosofia ta de viaţă, este astăzi apreciată atât la birou, la serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea, fie acasă. Oamenii au din ce in ce mai multă nevoie de lucruri şi idei concrete, stabile, de repere fixe pe care să se sprijine în haosul acesta care ne înconjoară. O după-amiază activă, după o dimineaţă incertă şi obositoare. Astăzi, nu lua şi nu da bani cu împrumut. Evită băncile. Nu uita de promisiunile facute. Aspecte profitabile, mai ales în domeniul sentimental. Foloseşte în mod creator o veste sau o informaţie de la prieteni sau din presă, care, pe termen lung, îţi poate aduce oarece mulţumire.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate