Editura Evenimentul si Capital

Paradoxurile noii legi a imigrației în Republica Federală Germania. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8666 Vizualizari

Horoscop Noua lege a imigrației se referă în special la străinii calificați cu pregătire superioară, dar nu numai. Scopul declarat al legii este să mențină poziția economică a Germaniei și nivelul de trai al populației. În afară de absolvenții de universități, noua lege deschide porțile pieții muncii din Germania și muncitorilor calificați.

17 octombrie, miercuri

Horoscop Pe 17 octombrie s-au născut Arthur Miller, Rita Hayworth, contele de Saint-Simon, Viktor Tretiakov, Eminem, Tarkan, Dragoş Protopopescu, Ştefania Velisar-Teodorescu, Maria Vicol, Alexandru Dima.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Prooroc Oseea și Andrei Criteanul.

Încă o zi monotonă de toamnă, neoboșnuit de frumoasă, cel puţin din punct de vedere astrologic. Nu avem de ce să ne temem... decât de noi înşine!

Horoscop Tradiţional, începe o perioadă de trei zile de sărbători dedicate lupilor. 17,18 şi 19 octombrie sunt zilele Lucinilor, lupi aparte, fraţi de cruce cu Lupul Şchiop şi cu Lupii de Foc, numiţi aşa după numele Sf. Apostol şi Evanghelist Luca, pe care-l pomenim pe 18 octombrie.

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, aceste sărbători ale lupilor veneau demult, aşa de demult că oamenii munceau mai tot timpul, nu se „inventase” săptămâna modernă şi calendarul cezarului, dar se odihneau şi se distrau la sărbătorile lupilor, 52 sau 54 în tot anul. Mereu grupate în trei zile, ca să petreacă lupul, adică dacul, cum trebuie.

Legenda geto-dacică spune că haiticul lupilor cenuşii, astăzi îi numim Lucini, era puternic şi fără teamă de nimic. Dar se temea de un singur lucru: de Marele Zimbru de la Est. La vestea că Lupul de Foc l-a învins şi l-a descăpăţânat pe teribilul zimbru, lupii cenuşii l-au chemat pe Lupul de Foc să le fie şef şi rege.

La ziua hotărâtă toţi lupii mari şi mici l-au aşteptat pe Lupul de Foc. A apărut într-un târziu, abia târându-se, cu o labă din faţă ruptă şi străpuns de coarnele zimbrului. S-a uitat la toţi cei de faţă, hrănindu-se cu dragostea şi mila lor, a hăulit odată prelung cum făceau numai dacii şi a căzut la pământ, mort. Cei de faţă au rămas ca de piatră.

Când, minune, din lupul mort se ridică alt lup, Lupul Şchiop, mai mare, mult mai fioros şi cu colţi de aur, care lup se găseşte pe toate semnele heraldice daco-getice. Lupul Şchiop îi priveşte cu dragoste pe fraţii lui lupi şi le spune: "Fraţilor, mulţumesc că m-aţi chemat să vă fiu rege. Dar destinul meu este altul. Marii Zei mi-au dăruit nemurirea, dar trebuie să-i slujesc pe ei şi pe Zeii care vor veni. Cât sunteţi cuminţi şi vă vedeţi de treaba voastră de lupi, din partea mea nu aveţi de ce vă teme, eu îi muşc de inimă doar pe trădătorii de ţară, pe cei care asupresc copiii şi pe văduve, pe hoţi şi amăgitori!"

Şi Lupul Şchiop a plecat, cum altfel, şchiopătând... vibrând în aerul toamnei, pentru că este o fiară magică, supusă altor legi ale fizicii, acum în Univers, acum în Plurivers, fiind imaterial şi foarte material când îi muşcă de inimă, mortal, pe trădătorii de țară și popor, pe cei care au calcat Legea Veche.

Evident, o legendă, o pildă, o fabulă după modelul grecesc, care relatează un fapt istoric al geto-dacilor. Eu, personal, cred că este vorba de regele Dromichete. Umbla vorba că o săgeată l-a ologit şi mergea sprijinindu-se în suliţă. Iar „reînvierea” lupului aminteşte de pasărea Phoenix a aheilor!

Ziua de 17 octombrie este aniversarea, ziua de naştere, a altui „lup”. Marshall Bruce Mathers împlineşte 46 de ani. Îl ştim sub numele de Eminem.

Cam atât despre încărcătura zilei de astăzi. Mulți dintre domniile voastre fac diferanță dintre ”articol” și ”horoscop”. În lumea asta a specialiștilor, a celor care se specializează foarte îngust, știu totul despre nimic. Așa că probabil că trebuie să fac, din nou, niște precizări. Articolul și horoscopul pe zodii constituie un tot unitar. Descriu, împreună, ziua respectivă, cu evenimentele și istoria ei, dar și cu informații noi, ceea ce văd, citesc, aflu pentru ziua în cauză. Ceea ce trăiesc și simt pentru ziua despre care fac horoscopul.

Iată, am citit în ”Der Tagesspiegel” sub semnătura lui Andrea Dernbach și Paul Starzmann un articol foarte documentat despre noua lege a imigrației din Germania.

Noua lege a imigrației se referă în special la străinii calificați cu pregătire superioară, dar nu numai. Scopul declarat al legii este să mențină poziția economică a Germaniei și nivelul de trai al populației.

În afară de absolvenții de universități, noua lege deschide porțile pieții muncii din Germania și muncitorilor calificați.

Străinii din afara UE, care posedă o diplomă universitară au șase luni să-și găsescă un loc de muncă în Bundesrepublik Deutschland. În domeniile economice foarte sensibile, medicină și informatică, nu este necesară dovedirea calificării, dacă există un angajament cu o firmă germană de profil. Adică dacă un spital din Germania te-a angajat ca medic chirurg, poți să fii tu șofer de TIR în Etiopia, nemții te lasă să operezi. Dacă o să mai ai pacienți... Nu este gluma mea, ci a lui Herr Horst Seehofer, ministrul de interne. O glumă mai greoaie, teutonică, dar care lăsă de înțeles că răspunderea profesională cade în seama angajatorului german, nu a statului. Statul se obligă să informeze potențialii candidați la imigrare și să acorde asistență în propria junglă a birocrației.

Peter Altmaier, ministrul economiei, a declarat că în fiecare an Germaniei îi trebuie 170.000 de imigranți calificați, majoritatea pregătiți superior. Tot el a făcut apel la angajatorii germani să dea dovadă de exigență la angajarea unor străini din afara UE, dar să acorde tuturor candidaților șanse egale; ”Știu că nu este politic corect, dar în Germania trebuie să angajăm persoane competente și bine calificate, nu tineri, pentru că sunt tineri, femei pentru că sunt femei și musulmani, pentru că sunt musulmani! Șanse egale, dar cei mai buni trebuie să câștige, indiferent de sex, vârstă, sau religie!

Hubertus Heil, ministrul muncii a făcut o remarcă interesantă: ”Politica imigrării în Germania s-a schimbat. Nu putem să depopulăm complet țări ca Polonia, România sau Țările Baltice. De aceea am deschis porțile imigrării din afara UE. Să fim bine înțeleși, refugiații politici sunt una, imigranții economici sunt alta, iar persoanele pregătite de care avem nevoie este altceva”. Cred că am tradus bine, în limba lui Goethe suna chiar poetic, cu particula verbului la sfârșit.

Germania a devenit federală și în ceea ce privește populația. Unul din patru germani este de origine din afara Europei. Un mozaic de rase, culturi, religii și obiceiuri foarte diverse, opuse, adesea. În sfârșit nemții au la ei acasă ceea ce doreau să obțină prin cucerirea lumii, îmi scrie, comic, un prieten de corespondență, stabilit de mulți ani în Germania. Tot el îmi semnalează paradoxul noii legi a imigrației. El este doctor și cunoaște destul de bine domeniul, a făcut și politică la creștin-democrați. Germania are universități bune și foarte bune. Pregătește suficienți de mulți medici și farmaciști, de exemplu. Dar, la fel ca prospeții absolvenți ai medicinei din România, o bună parte din nemți, go west! Nu se opresc decât în State, unde sunt bine primiți, li se echivalează imediat studiile și primesc drept de liberă practică în statul respectiv. Piața muncii în SUA este uriașă și oferă mult mai multe posibilități. Știu de la un nepot de al meu, lucrează în domeniu, că în State există clinici întregi compuse numai din medici germani, majoritatea tineri. Dar evită să discute, chiar între ei, în limba germană!

Peter Altmaier a mai declarat că singura piedică majoră în calea imigrației masive este cunoaștere de către candidați a limbii germane. În lume toți specialiștii folosesc limba engleză. Germana este vorbită doar în Centrul Europei și la Cotroceni. Cam puțin. Tot el spune o altă glumă teutonică: vedeți, dacă nu am avut colonii? Germania a avut colonii, dar mici, nu a putut să se compare cu marii colonialiști englezi, francezi, spanioli, portughezi, ruși etc.

Mircea Badea, reactie dupa ce Dancila a vorbit despre adoptia fiului! Telespectatorii au ascultat stupefiati

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI