Editura Evenimentul si Capital

Horoscop Figuri depresive, triste, îngrijorate – românii s-au săturat până peste cap și de ”democrație”

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 5833 Vizualizari

Horoscop Oameni relativ frumoși, relativ bine îmbrăcați, relativ bine hrăniți. Dar toți au niște figuri lugubre ca de Halloween. Depresivi, îngrijorați, triști. Nimeni nu vorbește cu nimeni, se evită unul pe altul, toți sunt absorbiți de drăcovenia la care butonează. Nimeni nu zâmbește, doar eu. Am fost în multe țări, dar figuri mai depresive ca la români, nu am mai văzut!

Horoscop Pe 4 noiembrie s-au născut Wilhelm de Orania, Loreta Swit, Cella Serghi, Ion Vasilescu, Horia Aramă, Traian Băsescu. Pe 5 noiembrie s-au născut Vivian Leigh, Lester Piggot, Elke Sommer, Art Garfunkel, Mihail Sadoveanu, Ion Vlădoiu, Elena Merişoreanu, Ion Pârcălab, Alexandru Şiperco, Mihai Covaliu.

Horoscop Pe 4 noiembrie nimic în “Kalendar” iar în calendarul creştin-ortodox este Sf. Cuv. Ioanichie cel Mare. În “Vieţile Sfinţilor” am găsit că, mai sunt, pe 4 noiembrie, pomeniţi şi Sf. Mc. Nicandru, un episcop, dar şi un preot de rând, Ermeu. Pe 5 noiembrie sunt sfinţii Galaction, Epistimia şi Grigorie.

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți ca într-o vijelie, ca cea care a fost săptămâna trecută, am trecut prin București, doar câteva ore, pentru ceva analize medicale și să mai iau din cărțile de ”acasă” de la București. Am trei ”acasă”, aici în Prahova submontană, la București unde am declarat domiciliul și în Virginia. Mereu, dacă caut ceva, o carte, sau vreun dispozitiv de computer, este la altă ”casă”. Așa că încerc să concentrez ceea ce îmi trebuie aici, în Prahova, unde mă țin prizonier cei opt cățeluși.

Am parcat mașina, așa cum fac de obicei, la marginea Bucureștilor și am luat metroul. Consider o nebunie păguboasă, ca timp și nervi, să circuli cu autoturismul propriu în București. Așa că iau metroul, am mai spus. Pentru că îl iau de la capăt, metroul nu este plin, toți pasagerii stau pe scaune. Mă uit la ei. Sunt singurul care face asta, toți ceilalți au capul plecat și ochii pe ceva pe care îl butonează. Oameni relativ frumoși, relativ bine îmbrăcați, relativ bine hrăniți. Dar toți au niște figuri lugubre ca de Halloween. Depresivi, îngrijorați, triști. Nimeni nu vorbește cu nimeni, se evită unul pe altul, toți sunt absorbiți de drăcovenia la care butonează. Nimeni nu zâmbește, doar eu. Am fost în multe țări, dar figuri mai depresive ca la români, nu am mai văzut!

Horoscop Brusc și fără explicație, am căzut în timp. Să fi fost 1956, sau 1957? Luam tramvaiul ”1”, din Obor, de pe Colentina, ca să mă duc în centru, să văd filme. Mă urcam la remorcă, plăteam cei 25 de bani și mă sprijineam de colivia taxatoarei, era acolo un loc special, numai bun pentru un băiat suplu de vârsta mea. Nu mâncam mult, mesele mari se făceau doar de Crăciun și de Sf.Paști, așa că eram subțirel, tare. De acolo se putea vedea tot tramvaiul, remorca. Oamenii vorbeau între ei, se salutau, își dădeau mâna. Râdeau, spuneau glume, bancuri. Povesteau filmele pe care le-au văzut, sau mici bârfe de mahala, despre cutare, sau cutare fetișcană. Cred că această solidaritate veselă a durat până când a murit Gheorghe Gheorghiu-Dej. Bucureștii s-au mărit, nu mai era un sat foarte mare în care toți ne cam cunoșteam, cu siguranța toți din același cartier.

Horoscop Oborul copilăriei și adolescenței mele avea ceva special, un parfum deosebit. Nu pot să-l descriu, era parfumul Oborului, cu oamenii lui, cu mărfurile și clădirile negustorilor. Da, și cu șuții lui, cu apașii, îmbrăcați mereu la patru ace, în costume scumpe de in alb și întotdeauna cu pălăria asortată pe cap. Pe unul dintre acești interlopi, cred că aveam vreo cinci ani, l-am împușcat cu pistolul cu doape, știam că cu asta se ocupă. Fără doape, doar am făcut pam-pam-pam. Apașul, pe nume Lascăr, s-a minunat și m-a întrebat: măi băiețaș, cine te-a învațat așa să tragi, două în inimă și unul în cap? În fața tăcerii mele apașul a spus: o să ajungi departe! Așa a fost, am ajuns în 54 de țări!

Ce s-a întâmplat, oameni buni? Unde vă este veselia de român, care facea și haz de necaz. Ne-au furat-o și pe asta. Spuneam acum un an de zile, de multele lucruri, libertăți, care ne-au fost furate. Nu mai repet, uitați-vă domniile voastre la: https://evz.ro/horoscop-sapte-libertati-furate-berbecii-sunt-franati.html

Horoscop În metrou s-a făcut aglomerație. Nimeni nu se uită la nimeni, chiar se evită, domnește o nepăsare, un egoism și o nesimțire ca înainte de loviluția din 89. Mă tem că românii s-au săturat până peste cap și de ”democrație”, vor altceva. Este edificator faptul că au început să plece din țară și familii avute, cu mulți bani. În primul rând pentru copii, să le ofere o șansă, dar după cum îmi mărturisea un prieten, plecat de un an în Australia cu toată familia și cu mulți bani, pe cale să se naturalizeze acolo: ”vreau și eu să mă simt bine, să fiu cetățeanul unei țări puternice și respectate”.

Gândindu-mă la toate acestea, pe drumul de întoarcere, m-a prins radarul. O să aștept, cuminte și civilizat, să primesc felicitarea și să plătesc trei sute de lei. Vedeți, nu este bine să te preocupe probleme mari și de anvergură națională, te prinde radarul!

Horoscop Încerc să reduc la maxim, drastic, problemele în pustnicia mea, doresc să intru într-o rutină de aur, cu cât mai puține, dacă s-ar putea deloc, contacte cu lumea exterioară. Probabil că o să renunț și la mașină, este prea costisitoare, benzină, ulei, rovinietă, asigurare, revizie tehnică, etc etc. Cred că o să-mi bricolez vesel și cu inconștiența marilor inventatori un vehicul absolut nou și revoluționar, trebuie să mă deplasez pentru mâncarea cățeilor și a mea. Când i-am arătat schița prototipului lui Elon Musk l-a apucat un râs de nu s-a mai putut opri. Se mira de ce nu i-a venit lui ideea asta. I-am răspuns că nu este suficient de sărac pentru o idee simplă.

Este un weekend pe care îl vreau plăcut și fără probleme pentru domniile voastre, eu aștept în pustnicia mea rude dragi care vin de departe numai ca să stea cu mine două zile și să se asigure că sunt bine. Și să-mi mai aducă din lucrurile de ”acasă”.

Horoscop Vă spuneam că generația mea a fost crescută cu filme și pâine neagră, caldă. Să vă spun un secret, m-am săturat plenar de filmele actuale, marea majoritate americane, de proastă calitate, făcute pentru o lume de proastă calitate, de calitatea chinezească. Nu am putut să văd un film până la sfârșit, sigur, cu unele excepții. Așa că mă îndrept către filmele dintre cele două războaie, cred că o să aleg un musical. Este genul cel mai apropiat de operetă, poate că musicalul este opereta tradusă în limba americană, și, dacă îmi lipsește ceva în pustnicia mea, este un spectacol de operetă. ”Sânge vienez”,”Liliacul”, ”Rose-Marie”, ”Văduva veselă”, ”Lysistrata”, ”Voievodul Țiganilor”, ”Vânzătorul de păsări”, ”Plutașul de pe Bistrița” etc etc. Le-am văzut pe toate la Opereta veche, cea de lângă Dîmbovița, de pe malul drept, cam unde este acum Piața Națiunile Unite, parkingul - frumoasa clădire a Operetei, o bijuterie arhitectonică, a fost dărâmată ca să facă loc blocurilor inepte. L-am văzut pe Dacian intrând pe scenă călare pe un cal alb, mândru ca în vis. Pe prefrumoasa Cleopatra dansând și cântând, ca o baiaderă. Pe Toni Buiacici și Constanța Câmpeanu, de o măiestrie artistică, dar și comică, perfectă. Și pe mulți alții, dar nu vă mai plictisesc, rămân în pustnicia mea cu amintirile mele, sunt frumoase și sunt ale mele – pentru toată lumea mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

horoscop

BERBEC Sâmbătă o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul trăirilor emoţionale. Aspecte favorabile cumpărăturilor făcute cu bani puţini, dar inspirate, domeniul neguţătoriei e favorizat. Cumpăra acum, mâine îţi va fi aproape imposibil! Pentru că dacă apartamentele se ieftinesc, brânza se scumpeşte! Sănătatea este în general bună. Trăieşte in prezent, fii mai pragmatic şi mai realist, lasă planurile opulente şi strategiile iscusite. Lumea este mult mai primitivă decât poţi tu să-ţi imaginezi, aşa că nu complica lucrurile inutil. Duminică poate la un film, nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
07:51 POZIȚIONĂRI înaintea CEx-ului. Un LIDER al PSD face declarații despre DEMISIA lui DRAGNEA 00:05 TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! Prieteniile PERSONALE pot ZĂDĂRNICI CONTRAATACUL. „PSD are ȘANSE MARI să PIARDĂ GUVERNAREA” 21:53 FELIX STROE face APEL la UNITATE ÎN JURUL CONDUCERII PSD 21:29 Tabăra DRAGNEA CONTRAATACĂ. Va fi EXCLUS vineri! Ghicitoare pentru CExN al PSD: cine a scris SCRISOAREA CELOR TREI 21:19 E clar, DRAGNEA ESTE ÎNCOLŢIT din toate părţile! Încă o LOVITURĂ DE RĂSUNET în interiorul PSD 21:10 Firea nu-l uită şi nu-l iartă pe Dragnea. ATACUL CARE SPUNE TOTUL despre intenţiile ei. News alert 20:00 Fotografia momentului! Cum arată HARTA cu judeţele PRO şi CONTRA lui Liviu Dragnea şi care organizații se ABŢIN. Foto în articol 19:56 Păzea, Ion Iliescu se întoarce! Editorial de Simona Ionescu 19:46 DAEA a DECIS cum se poziționează în SCANDALUL din PSD. Trebuie „să DISCUTĂM ca BĂRBAȚI ce suntem” 18:14 Firea a oferit DETALII INCENDIARE din culisele PSD. ATAC DEVASTATOR la adresa lui Dragnea 18:13 ZÂNZANIE în PSD! ARDELENII ies la ATAC. Planul EXTREM pentru SUSȚINEREA lui Dragnea 18:08 STĂNESCU nu-l mai SUPORTĂ pe DRAGNEA. Mesaj AGRESIV de ULTIMĂ ORĂ 17:58 DRAGNEA NU mai ARE de ALES! DEMISIA sau CĂDEREA GUVERNULUI? PSD poate PIERDE MAJORITATEA în PARLAMENT, dacă actualul LIDER NU SE REATRAGE 17:48 Coaliția PSD-ALDE STĂ SĂ CRAPE. Atac PERFID la premierul DĂNCILĂ în plin SCANDAL al SCRISORII CELOR TREI 17:37 Partizanii lui DRAGNEA activează OPȚIUNEA NUCLEARĂ. Acuzații de COLABORARE cu STATUL PARALEL. „Parcă e venită din LABORATORUL KOVESI-MAIOR-COLDEA!” 15:50 REACȚIA lui DRAGNEA la LOVITURA de PALAT. „Despre DEMISIE discutăm în CExN” 15:07 Cei trei grei vs. Dragnea. SCRISOARE DESCHISĂ INCENDIARĂ despre „starea Partidului Social Democrat”. Breaking news 15:05 Dragnea, APROAPE de FINAL. „DEMERSUL PERVERS” din SCRISOAREA CELOR 3 îi poate fi FATAL. ÎL TRĂDEAZĂ şi Dăncilă? Analiza lui Dan Andronic 14:08 Dragnea A PRIMIT MAREA VESTE de la Instanța Supremă. DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru liderul PSD. Breaking news 13:07 Ștefănescu reacţionează după SCRISOAREA CELOR 3. Se ştie când SE VA DA CEA MAI APRIGĂ BĂTĂLIE pentru putere în PSD

Articole salvate