Editura Evenimentul si Capital

Facebook a făcut un anunț foarte important. Victor Rebenciuc și sulul de hârtie igienică. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 12716 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

9,10 februarie

Horoscop Pe 9 februarie s-au născut Alice Walker, Joe Pesci, Josef Masopust, Cicerone Theodorescu, Constantin Baciu, Mircea Radu Iacoban, Dan Valentin Vizanty. Pe 10 februarie s-au născut Berthold Brecht, Boris Pasternak, Mark Spitz, Robert Wagner, Victor Rebenciuc, Maria Butaciu, Anton Holban, Mihai Duţescu.

În calendarul creştin ortodox, pe 9 februarie Sfinţii de santinelă: Nichifor, Marcel şi Pangratie, iar pe 10 februarie sunt Sf. Sfinţit Mc. Haralambie şi Sf. Valentina. Nimic în „Kalendar”.

O notă specială pentru comandorul Dan Valentin Vizanty, nom de guerre Mon Cher, de la a cărui naştere se împlinesc astăzi, 9 februarie, 109 ani. L-am redescoperit pe celebrul căpitan din Aviaţia Regală Română, acum câţiva ani, în corespondenţa de dragoste a tatălui meu, pilot pe FW-190 A6/R1 Panzerjaegerflugzeug, detașat ca ofițer român de legătură la Prima Armată a Aerului, la escadrila germană Luftwaffe Otto, nom de guerre, Harry.

Acest episod, pomenit de mine acum cinci ani, a prilejuit o frumoasă prietenie epistolară cu fata lui Dan Vizanty, Ana Maria Vizanti. O demnă fiică a unui tată celebru, pe măsura personalităţii pilotului. Ana-Maria, îţi mulţumesc din suflet pentru că, datorită ţie, amintirea comandorului Dan Vizanty este vie! Nu am uitat de sticla de şampanie! O să vină și rândul ei. Şi mi-a prilejuit şi mie, prin multele mărturii primite de la urmaşii celor care l-au cunoscut, să-l redescoper pe tatăl meu, pilotul pe avioane de asalt, care distrugea tancurile bolșevice.

O altă notă specială pentru marele actor Victor Rebenciuc. Împlineşte, pe 10 ianuarie, 86 de ani, mulți înainte! Să-i spunem, din toată inima: La Mulţi Ani! Sunt tare curios, dacă ar mai fi să apară la TVR, oare câte suluri de hârtie igienica ar aduce badea Victor? O sută, o mie, un camion? La lovitura de stat a adus un singur sul, dar mizeria umană de acum este infinit mai mare!

Pe 10 februarie este în "Kalendar" sărbătoare mare. Așa spune doamna Antoneta Olteanu, regina mitologiei românești – așa este! Se pare că este vorba de o veche, foarte veche sărbătoare a Morţii, cum mai sunt prin America Latină. Nu ştiu dacă din fondul indo-european, sau de la romanii cei cu "braţe tari", care, probabil, le-au luat și ei de la etrusci!

Stră-strămoşii noştri se rugau în această zi, care astăzi corespunde la 10 februarie să fie sănătoşi şi să nu moară în anul care urma să se scurgă, începea un nou ciclu agricol, pastoral, vânătoresc! În preistorie Anul Nou începea la 1 martie, care coincidea cu echinocțiul de primăvară. Vremuri demult apuse, naturale cu un calendar corect și fără tâmpenia orei de vară și de aceea, probabil, plăcute!

Peste calendarul păgân, adică ţărănesc, s-a aşternut calendarul creştin care pomeneşte pe Sfântul Sfinţit Mc. Haralambie. Sfântul este închipuit ca un schelet. El umblă cu o coasă şi seceră la omenire şi, dacă nu-i ţii ziua, îţi retează zilele cu coasa! (Th.Speranţia).

Cred că nu mai trebuie să menţionez că simbolistica sheletului cu coasă, ca reprezentare a Morţii, este larg răspândită printre culturile diverselor popoare. De exemplu, lama XIII din Tarotul de Marseille, Moartea, este simbolizată printr-un schelet cu o coasă.

Patron al ciumei şi al tuturor bolilor grave Sf. Haralambie este binevoitor cu oamenii. El a prins toate ciumele şi bolile de păr şi le ţine bine. Să notăm că, în mod misogin, dar, probabil istoric, toate belele din lume erau de gen feminin! Dar diavoliţele de boli se zbat şi se răsucesc, aşa că Sfântul mai pierde câte una în lume. Pentru că nu se poate duce după ea, doar le ţine pe celelalte belele, el fluieră într-un fel anume, după Lupul Şchiop.

Lupul vine şi Sfântul îi spune care boală a dat în lume. Lupul – lup, şi şchiop pe deasupra. Miroase, adulmecă, se scarpină, se uită lung, cu capul lui mare, într-o parte, cheamă pe ceilalţi Filipi în ajutor, dar până la urmă, după un timp în care ”ciuma” îşi face de cap, tot prinde nevoia de boală şi o aduce înapoi la Sfântul Haralambie. Până acum Lupul Şchiop nu a dat greş niciodată. Lupul Șchiop și cu ai săi Filipi - un sistem perfect contra epidemiilor!

Fiind duminică, este uşor să ţinem ziua Sf.Haralambie. Mai trebuie să facem mici pomeni gustoase pe la vecini. Să fiţi sănătoşi!

Dar, iată ce doream să vă comunic, din curierul de Bruxelles:

Facebook a anunțat că publicitatea politică plătită va trebui să respecte o serie de noi reguli pe viitor. Nick Clegg, responsabilul cu afaceri internaționale al Facebook a estimat, în același timp, că și celelalte platforme trebuie să facă mai mult pentru a ameliora protecția datelor: Am pregătit noi instrumente care vor împiedica orice interferență în alegeri și vor face orice publicitate mai transparentă, a declarat el la Bruxelles, cu ocazia marcării Zilei europene pentru protecția datelor personale. Unul dintre proiectele FB va demara în martie, și va consta în dotarea rețelei sociale cu un serviciu ce va examina publicitatea politică înainte de a fi urcată pe site. Fiecare anunț va avea mențiunea publicitate plătită de către X. Acest proiect este similar celor adoptate în SUA cu ocazia alegerilor de la jumătatea mandatului. În același timp, toate publicitățile vor fi păstrate într-un catalog accesibil publicului pe o perioadă de șapte ani. Noile reguli au în vedere și publicitatea problematică, respectiv cea care nu vine de la un partid politic, ci tratează teme politice, sau sociale delicate. Una dintre tematicile delicate urmărite este cea a imigrației. Facebook are în vedere pentru următoarele luni, instalarea unei centrale la Dublin care se va ocupa, în special, de integritatea alegerilor. Ideea este de a găsi cele mai bune metode pentru a lupta contra dezinformării, astfel că vor fi reuniți experți în amanințare cibernetică, știința datelor, inginerie, cercetare, gestionarea comunităților și expertiză juridică, a declarat Nick Clegg.

În traducerea limbii de lemn:

  • publicitatea politică va fi NUMAI plătită pe Facebook
  • orice altă publicitate, care nu va fi plătită, va duce la blocarea contului!

Ceea ce pune enorme probleme lui Herr Klaus Werner Johannis von Hermannstadt, daca o să vrea să repete scamatoria cu băieții lui deștepți care au adus un milion de voturi cu reclama politică pe FB în ziua alegerilor.

Haide-haide, nu-l plâng eu pe el, are consilieri teutoni bunicei, mai buni sunt cei noi, ca știu valsuri de Strauss, problema nu este dacă va participa la alegeri, ci cine îi va fi contracandidatul? Bună întrebare!

În acest weekend am foarte mult de muncă, s-au strâns toate, așa se întâmplă, mai mult, niște prieteni din Nordul țării așteaptă un răspuns de la mine. Mă gândesc la el de două luni de zile.

Un bun prieten, Maestro, mi-a povestit despre un concert la duduk și violă de la Ateneu. Acum ascult un fel de doină, ceva de jale, poate o lamentație după milionul de armeni asasinați de turci, cântată din duduk, un instrument de suflat armenesc, făcut din lemn de cais, cu sunete joase și senzuale, amintindu-mi de nunți armenești cu zeci de kilograme de aur și pietre prețioase, de petreceri sufi cu dans și poezie, de zurkhane, Casa Puterii, unde... dar sunt amintirile mele, nu doresc să și le însușească alții, cum fac cu multe lucruri pomenite de mine, de exemplu, cu masa de Crăciun a bunicilor mei din anul 1937. Zilele trecute am râs cu tristețe. Un cititor mi-a atras atenția. Niște tovarăși, pe net, într-un forum oarecare, au hotărât că amintirile mele sunt prea exagerate. Cel mai mult i-a scandalizat că i-am dus o scrisoare lui Ioan-Paul al II-lea. Măi tovarăși, asta făceam eu, duceam scrisori și note verbale, doar eram lucrător de comerț exterior și curier diplomatic special, ”omul lui Corneliu Mănescu”, Nastratin Hogea, cum îmi spunea. Iar ”destinatarul” mă primea en tête-à-tête pentru că, de cele mai multe ori, mesajul cuprindea și o parte verbala. Nu, nu mă justific, pentru că suntem din lumi diferite, vorba unui prieten, sau după cum este bine scris, în versuri, în capodopera lui Edgar Allan Poe: ,,S-au dus, în goană, mulți prieteni, mulți, ca-n zbor – Va pleca și el, ca mîine, cum s-a dus Nădejdea-n zbor''. Spuse Corbul: ,,Nevermore!

Dar tot o să răsfoiesc o carte groasă, cartonată și bine legată, de la Nemira, ”Manuscrisul găsit la Saragosa” de Jan Potocki. În aceasta perioadă a anului recitesc opera nobilului polonez, dar și ”1001 de nopți” varianta completă, cea pentru adulți, în cincisprezece volume. Lecturi de iarnă... așteptând primăvara, care o să vină, la fel de sigur, cum știu că mâine este, în definitiv, o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Sâmbăta aceasta eşti prea încăpăţânat, după părerea celor din jur. Dacă întâlneşti o opoziţie organizată, fii calm, nu ai altă soluţie decât să amâni ceea ce vrei să faci pentru o altă zi. Evenimente în anturaj şi veşti plăcute de departe, de la prieteni aflaţi în străinătate. În registrul mediu spre interesant. Nimic foarte important nu pare că se întâmplă în această perioadă! Perioada favorizează nativii care activează în transporturi, educaţie şi turism. Toată lumea se grăbeşte. În acest weekend este indicat să-ţi oferi un moment de respiro şi să vezi în ce parte vrei să o iei. Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta. Nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie şi instraineaza, in loc sa atragă! Trebuie doar sa inspiri incredere şi să asiguri pe cei din jur ca se pot baza pe tine, în orice împrejurare. Sâmbătă ai tendinţa, pentru unii suparatoare, de a fi permanent in ofensiva, sa ţii la părerea ta şi să nu faci concesii sau compromisuri nimănui. Păstrează-ţi calmul şi umorul! Duminica poţi să primeşti o veste în doi peri despre o reuniune de familie la care te aşteptai să fii invitat.

TAUR Configuraţia stelară arată că sâmbătă poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar relaţia este mai puţin fericită cu semnele de apă şi pământ. Nu pleca la drum lung, mai ales seara! O parte dintre nativi trebuie să dea dovadă de diplomaţie ca să evite nişte conflicte inutile, probabil cu anturajul apropiat, cu familia. S-ar putea să ai de mediat între două persoane din famile. Horoscopul tău arată că iţi este necesara o viata ceva mai activa, şi poti incepe cu plimbări scurte în aer curat, evitând aglomeratia, dar şi vremea capricioasă. Totuşi, atenţie la curent, ploaie, lapoviţă, ceaţă şi la schimbarea bruscă de temperatură! In acest weekend faci schimbările la care te gândeai de mai mult timp, care privesc dispunerea şi ergonomia camerei tale şi de ce nu, a bucătariei, sau a livingului. Debarasează-te de toate prejudecatile şi micile frâne psihice care ţi-au frânt elanul şi nu ţi-au permis să-ti arăţi adevaratele calitaţi de organizator şi de ce nu, de arhitect amator. Eleganţa şi bunul-gust sunt elementele necesare în viaţa de zi cu zi. Nu spune că nu ai bani suficienţi ca să fii la modă. Coco Chanel spunea că elita creaza moda intr-o zi când nu are bani.

Cresc pensiile, de la 1 martie! Este OFICIAL! Care sunt pensionarii ce vor primi BANI mai multi

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9” 11:29 Kovesi și fuga de marile procese de la Înalta Curte. Comentariu de Simona Ionescu 11:29 DE CE este ROMÂNIA ASTFEL? Cazul Kovesi din perspectiva imposturii. Editorial de Dan Andronic 11:20 BREAKING NEWS. Avem NUMELE ZIARISTEI care a fost DATĂ AFARĂ de Sebastian GHIȚĂ la cererea Laurei Codruța KOVESI 11:12 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 10:20 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA 09:24 Fosta șefă a DNA, vizată în 19 dosare la Parchetul General 08:30 Aducerea lui Nicolae Popa în țară – parte dintr-o mai amplă Operațiune politico-mafiotă. România lui Cristoiu 08:27 IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news 07:20 Sebastian Ghiță o ÎNFUNDĂ pe Kovesi în propriile minciuni: „Kovesi a avut nevoie de bani în plus și mi-a cerut.” 07:11 Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi A FOST IMPLICATĂ în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE ale fostului preşedinte Traian Băsescu 21:41 News alert: TOADER îi va ALEGE lui KOVESI subalternul, dacă va câștiga postul. „Trimit propunerile la Bruxelles!” 20:40 Nicolae Popa aruncă BOMBA despre extrădarea sa: „Traian Băsescu a fost implicat! Să plătească și el și Kovesi!” AMĂNUNTE INCENDIARE 18:03 Un politician important detonează BOMBA în STATUL PARALEL: „Coldea planifica și dădea comanda, iar Kovesi executa.” 23:12 Ce spune Poliția Română despre dosarul anti-Kovesi 22:31 Scrisoarea de RECOMANDARE a Laurei Codruţa Kovesi trimisă Parlamentului European 18:27 Stare de ALERTĂ în Rusia. O clădire a Universității Sankt Petersburg s-a PRĂBUȘIT și mai multe persoane sunt PRINSE sub dărâmături. Breaking News 16:22 Turcescu: „Kovesi ar putea candida la prezidențiale" 11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA!