Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Elon Musk vinde șepci de baseball cu 20 dolari bucata │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 9510 Vizualizari

HOROSCOP Elon Musk a anunțat pe Twitter că a doua mașină de foraj este aproape gata și că va purta numele Line-Storm, după poemul îndrăgitului poet american Robert Frost, A Line-Storm Song. Și apoi Elon Musk citează poemul, în original, cum altfel. Cine spune că inginerii sunt specialiști obtuzi și fără simț poetic? Poezia și ingineria se completează reciproc, nu poți să fii un bun inginer dacă nu ai imaginație, o imaginație poetică, volumică, aș putea spune.

HOROSCOP Pe 23 octombrie s-au născut Pelé, Michael Crichton, Pierre Larousse, Ioan Alexandrescu, Nicolae Minovici, Bucur Mitrea.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Iacob, ruda Domnului, Ignatie Patriarhul Constantinopolului şi Petroniu. Nimic în “Kalendar”.

În dimineața zilei Soarele părăsește, convențional, Zodia Balanței și intră în Zodia Scorpionului.

"Evenimentul Zilei" din 23 octombrie 1956 a fost începutul Revoluţiei de la Budapesta. Demonstranţii cereau retragerea trupelor sovietice şi independenţa Ungariei.

HOROSCOP Ai mei s-au strâns, atunci, în 1956, în jurul radioului cu lămpi, o cutie de lemn scump, cu un cadran rotund și butoane tot din lemn, cred că era un ”Philips”, ascultam noaptea VOA, pe 24 de metri, unde scurte, acolo nu era bruiaj, iar bunicul meu, dom’ Pascale Americanul îşi freca mâinile de bucurie: „...tataie, au început! În două săptămâni americanii sunt la Bucureşti!” Săracul bunic, i-a aşteptat o viaţă pe americani şi a murit de frig şi lipsuri în iarna lui 1986! Bun, au venit americanii și ce au făcut? Nu uit, nu iert, am multe poliţe de familie de plătit!

HOROSCOP A sunat prelung alarma unui mobil pe care l-a avut, un timp, soţia mea, probabil în timpul celor şase ani petrecuţi la Paris. Vechiturile mi le dă mie. Îi amintea să-l felicite, de ziua lui, pe Titi. Titi, cel cu restaurantul „Doina” de la Paris. Eu îmi amintesc Parisul anilor 70’. Nu doresc să mai vizitez Franţa, în general. Mi-ar face o impresie neplăcută, cu musulmani, cu negrii peste tot, aducând cu ei modul lor de viaţă, pe care nu-l accept. Am fost în Orient destul ca să cunosc islamul şi pe musulmani mai bine decât zece academii, care nu au fost acolo ani de zile, nu au trăit printre ei. Sunt prieten cu mulţi musulmani, dar nu am invitat pe niciunul să migreze în Europa, cu atât mai puțin în România. Nici nu vor, de fapt! Ei sunt oameni onorabili, nu infractorii care vin în Europa.

HOROSCOP Ţinta invaziei musulmane este locomotiva Europei, Germania. Dacă vrei să jefuieşti trenul, opreşti mai întâi locomotiva, am văzut în westernuri. Amestecurile sunt periculoase. Nu este praful de puşcă un amestec? Aşa că fiecare să stea la el acasă, așa cum și eu m-am întors acasă după cincisprezece ani de călătorii în 54 de state. Majoritatea din Orient.

De fapt toate statele musulmane, în special fostele colonii britanice, au frontierele trasate ca dracul, Doamne, iartă-mă, făcute special ca să provoace conflicte interne. De exemplu, în Siria, sunt vreo patru părţi, popoare diferite, fiecare de altă religie, etern în conflict, nu de acum. Acum şi-a băgat drăguţul coada, cu ajutorul „agenturili” vorba lui Ceauşescu.

HOROSCOP Dar nu asta doream să vă spun, mă iau cu vorba parcă aș fi Florin. Piersic. Ascultați-l, nu-l întrerupeți, că ardeleanul are ce povesti.

Eu doream să vă povestesc despre eternul meu exemplu viu, despre Elon Musk.

A terminat perioada de proiectare, acum a ajuns la perioada de finanțare. La bani. Pentru SpaceX, desigur. Pentru pregătirea flotilei marțiene îi sunt necesare zeci de miliarde de dolari. Costul flotilei de Falcon Heavy, Dragon, Dragonfly și marele MarsX sau Mars One, nava spațială care va transporta cei o mie de coloniști conduși de Elon Musk.

HOROSCOP Vreo 3,2 miliarde are în întreprinderi și ce mai găsește prin buzunare. Alte 2 miliarde o să fie profitul SpaceX, după ce o să pună pe orbită cinci mii de sateliți de comunicație, contract încheiat cu statul, derulare pe doi ani de zile. 1,5 miliarde o să facă prin acțiunile Tesla. Trei miliarde i-a promis mentorul lui, Warren Buffet, oracolul din Omaha, oricum nu o să se cunoască din cele aproape o sută de miliarde pe care le are. Mai lipsesc câteva miliarde bune.

HOROSCOP Glumind, Elon Musk a spus că o să facă suma care îi lipsește vânzând șepci de baseball! După cum știți, Elon Musk nu se împrumută niciodată de la banci. ”Nu am bani, nu mănânc, dar nu mă împrumut!” a postat Elon Musk.

Și, acum două zile, a pus în vânzare șepci de baseball, negre de culoare, cu un text simplu, cu alb: THE BORING COMPANY. ”O”-ul de la boring este plin, un punct alb. La prețul de 20 $ bucata. În două zile a vândut peste șapte mii de bucăți.

Tot pe Twitter, Elon Musk a anunțat că a doua mașină de foraj este aproape gata și că va purta numele Line-Storm, după poemul îndrăgitului poet Robert Frost, A Line-Storm Song. Și apoi Elon Musk citează poemul, în original, cum altfel. Nu mi-am pus mintea să-l traduc și pe Frost, m-am împotmolit în miile de rubbayate a lui Omar Khayyam. Cine spune că inginerii sunt specialiști obtuzi și fără simț poetic? Poezia și ingineria se completează reciproc, nu poți să fii un bun inginer dacă nu ai imaginație, o imaginație poetică, volumică, aș putea spune.

HOROSCOP Bun, dar ce este cu The Boring Company, de ce are Elon Musk nevoie de mai multe mașini de foraj, niște giganți care fac cu scutul-foreză tunele de un diametru de 5,5 metri cu o viteză incredibilă? Simplu, pe Marte, până la teraformare, toată activitatea va fi submarțiană.

Primul val de explorare, constituit din nave robot, va depune pe suprafața lui Marte trei coloși electrici de forat, The Boring Company, care vor fi alimentați prin niște acumulatori revoluționari și kilometri pătrați de celule solare. Până la sosirea exploratorilor umani, adăpostul subteran va fi deja construit, deoarece mașinile sunt prevăzute și cu inele metalice de întărit tunelul pe care îl forează.

Citind programul și tehnologiile pe care o să le folosească Elon Musk pe Marte, parcă citeam un roman SF. Un roman de a lui Jules Verne, care a prevăzut în registrul fantastic, în romanele lui, mai tot ceea ce s-a realizat ulterior.

HOROSCOP Dar CÂND o să ajungă Elon Musk pe Marte? Și aici este simplu, sunt ”ferestre” când Marte se apropie de Pământ la mai puțin de 60 milioane kilometri. Aceste ferestre sunt: 27 iulie 2018, 13 octombrie 2020, 8 decembrie 2022, 16 ianuarie 2025, 19 februarie 2027 etc. Dacă ar fi să fac un pariu aș paria pe anul 2025, Elon Musk implinește în anul 2021, 50 de ani și a declarat în fața oamenilor lui că vrea să ajungă tânăr pe Marte. Bun, este o altă glumă de a lui, dar nu cred că va putea să strângă zecile de miliarde care îi trebuie așa de repede, decât...

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI