Horoscop Pe 17 septembrie s-au născut Konstantin Ţiolkoski, Chaim Herzog, Stirling Moss, Anne Bancroft, George Bacovia, Valentin Teodosiu, Gica Iuteş, Alexandru Cosmovici, Nicolae Ioana.

 

Horoscop Pe 17 septembrie, în calendarul creștin-ortodox este pomenită Sf. Sofia, cu ale ei trei fete: Pistis, Agapis şi Elpis. Nimic în ”Kalendar”.

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți se întâmplă lucruri. Neluate în seamă de presa isterică, anarhistă și antinațională care nu face decât să vă intoxice cu știri negative și vulgarități de mahala.

 

Horoscop De exemplu, sâmbătă, 15 septembrie, la Kiev, în cadrul întâlnirii anuale ”15th Yalta European Strategy”, ținută la Mystetsky Arsenal Art Center, cu tema "The next generation of everything", trimisul special și extraordinar al SUA în Ucraina, onorabilul Kurt Volker, a ținut un discurs esențial pentru spațiul geopolitic. Șase minute din discursul diplomatului nord american, fost analist la CIA (dar odata CIA, rămâi mereu CIA, spunea David Wise în exploziva monografie ”The Invisible Government”) sunt extrem de importante pentru politica internațională din zonă.

 

Să ne amintim că președintele Donald Trump a luat decizia controversată să vândă Ucrainei arme moderne letale. Deja un furnizor nord american a livrat Ucrainei contra sumei de 3,2 miliarde dolari, sisteme de rachete antitanc Javelin, 200 de unități.

 

Onorabilul Kurt Volker mai vrea să le vândă câte ceva ucrainenilor. Citez, în original, din discurs, se referea la capabilitățile militare ale Ucrainei: "…there are still some gaps in those capabilities. And wherever those gaps are, we are prepared to sit down and talk with Ukraine about what their needs are. They can buy things through our foreign military sales."

Și continuă: "We do not accept Russian claims about territory in the waters. We believe the presence of Russian military forces has become a provocative, aggressive step, so we are very concerned about that!"

Trimisul special se referea la manevrele militare rusești din Marea Neagră și Marea de Azov, dar și la încercarea rușilor de a pune mâna pe Mariupol, port la Marea de Azov care ar permite Crimeei să aibă o legătură terestră cu Federația Rusă. Votul din noiembrie al separatiștilor ruși este, deja, înaintea rezultatului, pentru americani ”completely illegitimate exercise".

Kurt Volker a criticat faptul că Federația Rusă nu acceptă desfășurarea căștilor albastre ONU în Estul Ucrainei, ca un tampon între forțele în conflict. A deplâns pierderile de vieți omenești, mai mult de 10.000 din 2014 și până în prezent, dar vând arme ca aceste pierderi să crească. "Russia is insisting this be negotiated directly with the proxy entities. Russia is, in fact, the decision-maker" a afirmat diplomatul nord american. În final a precizat că alianța militară dintre Rusia și China și efectuarea de manevre în comun în Pacific, adaugă o notă în plus la tensiunea internațională.

Niciun cuvânt despre un proiect de pace, despre o propunere americană de stabilizare a regiunii. Exceptând căștile albastre, o soluție absolut imposibilă logistică și militară. Rezultă că americanilor le convine conflictul din Estul Ucraine, mai vând și ei ceva pe acolo.

Vânzarea de arme letale către Ucraina, calcă în picioare doctrina Obama și hotărârea Congresului. Înarmarea Ucrainei chiar cu anticele Javelin, dar care și-au dovedit eficacitatea în războiul din Irak, au stârnit protestele Poloniei, care susține că se încearcă bascularea echilibrului de forțe din regiune. Să ne amintim cât de obraznice au fost autoritățile de la Kiev față de România, în cazul crizelor cu șenalul Dunării, Insula Șarpelui și platforma maritimă, întinderea apelor naționale. Insolența se baza pe faptul că Ucraina are o armată care contează, România, nu! Cu totul altfel se poartă Ucraina cu Polonia, mult superioară din punct de vedere militar. Suportă toate provocările mândrilor pani, înghite în sec și le arată pumnul, dar are grijă, să nu o vadă polonezii.

Ucraina încă ocupă teritorii românești și încearcă să integreze forțat etnicii români de acolo. Trei preoți și doi învățători români au dispărut fără urmă. Cu cinism autoritățile ucrainene au dat explicația că probabil erau spioni români și s-au întors în România. Să ne amintim la presiunile la care a fost supus părintele Jar. Cu toate că Ucraina este preferata Occidentului și a SUA, pentru că pot să le vândă mai orice, și le fac în necaz rușilor, din punctul de vedere al intereselor României nu poate fi considerată foarte prietenă. Există câteva puncte în care interesele coincid și foarte multe puncte în care avem interese opuse. Mai ales că la Eurovision, Ucraina nu a votat niciodată, nici un punct, cu România! Glumeam, dar când totul pare că se duce dracului, Doamne iartă-mă, ce mai rămâne, decât râsul? Bună întrebare!

Mai este un aspect. Înarmând Ucraina, se face un serviciu Rusiei. Așa cum îi știu eu pe ucrainieni, am câțiva prieteni la Kiev, o să se grozăvească cu noile arme americane și poate o să omoare câțiva civili ruși. Atâta așteaptă Vladimir Vladimirovici Putin! Genocid o să urle toate canalele media controlate de ruși și nu sunt puține. Apoi Armata încă Roșie o să ocupe ceea ce este de ocupat, am eu o hartă. Protestele lumii libere or să fie la fel de eficiente ca atunci când s-a reocupat Crimeea. Odată ce ursul rus a înghițit ceva, este gata înghițit! De la mare la mare și de la ocean la ocean  acesta este testamentul lui Petru cel Mare și se pare că Vladimir Vladimirovici știe istorie.

Să ne ajute bunul Dumnezeu să fie pace, dacă prietenie nu este. Mă rog mereu și mereu, atonit, în pustnicia mea, să fie încă o zi a păcii, pentru noi, românii cei săraci și amărâți, dar cu speranța mereu vie că, așa spunem cu toții, mâine este o altă zi!

☼     ♂    ♀

 

horoscop

 

BERBEC Eşti avantajat de conjunctura astrologică. Cu toate că nu eşti foarte încântat de ceea ce ţi se întâmplă, eforturile făcute până acum încep să-şi arate rezultatele. Continuă pe drumul ales. Dacă ai de făcut deplasări sau călătorii, ziua de astăzi este un început bun. Schimbă locul şi îţi schimbi şi norocul. O mică supărare provocată de cineva din familie, dar pe total ziua iţi este favorabilă. Totuşi, un avertisment: fereşte-te să comentezi cu multa placere ultimele insuccese ale şefului, pentru ca s-ar putea că acesta să afle! Întotdeauna se găseşte un „binevoitor” de felul lui Iago!

 

horoscop

 

TAUR Fii atent la o posibilă păcăleală. Propunerea de colaborare pe care o primeşti, poate muncă în străinătate, înseamnă: tu cu munca şi alţii cu banii. Adică muncă multă, sărăcia omului! Anumite evenimente de care afli în a doua parte a zilei şi o justă evaluare a situaţiei te fac să preţuieşti încă o dată ajutorul prietenilor adevăraţi şi să dispreţuieşti din nou pe inamicii personali.

 

horoscop

 

GEMENI Astăzi eşti vulnerabil la capricii scumpe. Atenţie la cumpărăturile de lucruri care nu îţi trebuiesc, dar te încântă, fie că sunt „drăguţe” fie că sunt „unicat”. Altfel, eşti binedispus! Excelente oportunitati la serviciu, în piaţă, sau la şcoală – mai ales de cooperare, asa incat poti scurta consistent durata de executie a unui proiect, sau altceva la care lucrezi în echipă. La fel daca te ocupi de camin. Insa traditia popoarelor vechi si aici ma refer la hunzukuţi, este să înceapă ce au de făcut, odată cu începutul săptămâni. Şi să nu se lase până nu termină!

 

horoscop

 

RAC  Programul tău se tot schimbă astăzi, dar nu lăsa treburile importante pentru nimicuri urgente. O zi aglomerată, cu o seară plăcută. O parte dintre Racii cei prevăzuţi cu cleşti şi cu simţul frumosului, trebuie să dea dovadă de diplomaţie ca să evite nişte conflicte inutile, de altfel. Un procent dintre nativi s-ar putea, chiar, să aiba de mediat între două persoane din anturaj. Posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe.  În registrul mediu spre neinteresant. Nimic foarte important nu pare  că se întâmplă în această perioadă!

 

horoscop

 

LEU Datele din presă sunt contradictorii. Eşti dezorientat şi de veştile primite de la prietenii din străinătate. Stelele zic să continui pe drumul tău, fie că eşti la serviciu, fie acasă, fie începi şcola! Prudenta, vigilenta si retinerea trebuie sa fie caracteristicile tale pentru ziua de azi. Daca stai acasă atenţie la aparatura electrocasnică. Atentie şi la mobil, deoarece in a doua parte a zilei poți sa afli o informatie capitala despre proiectul pe care esti gata să-l finalizezi. Pentru majoritatea Leilor este o zi plină de griji, pentru un procent grija pentru cei pe care îi păstorește, spiritual sau material.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Domeniul sentimental este avantajat de stele, aşa că zâmbeşte şi poartă-te frumos cu colegii de serviciu sau… clasă! Nu uita că generozitatea este una dintre calităţile tale. Trebuie să ajuţi pe cineva neapărat, chiar dacă nu este necesar, adesea. Simtul umorului nu este unul dintre atributele tari ale tale, dar ziua de astăzi îţi oferă mai multe prilejuri de râs. Nu ca să te faci de râs ci situaţii comice în care intri fără să vrei. Uneori viaţa este o mare comedie!

 

horoscop

 

BALANŢĂ Aspecte bune pentru călătorii, drumuri, începuturi de an şcolar cu pupături şi flori. Nu exagera inutil și păgubos problemele tale financiare, banii o să-ți ajungă, ca întotdeauna, nimic nu s-a schimbat. Nu poţi să-ţi schimbi viaţa instantaneu, nu ai o baghetă magică ca Harry Potter. Timpul este energia care schimbă viaţa. Stai liniştit, de fapt nu prea liniştit, că nu ai cum. Te nemulţumesc o mulţime de lucruri. Corect. Astăzi dacă nu te iei după aparenţe şi analizezi bine detaliile şi te informezi corect, poţi evita o cheltuială.

 

horoscop

 

SCORPION Conjunctura astrologică te favorizeză în domeniul financiar-bancar. Dacă ai o problemă cu băncile, astăzi este ziua în care ai noroc, insistenţa ta poate avea şanse bune de câştig. Ai o poftă teribilă de lucruri bune şi frumoase. De cand nu ai mai fost intr-un muzeu, poate chiar unul de arta contemporana ? Dar ce zici de un pranz libanez si vin Purcari? Nu costa mult, dar uneori satisfacerea propriilor capricii nu are pret. Vremea este capricioasă, dar respectul de sine întreţine flacăra din sufletul tău.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Nu mai fi coţofană, sau papagal, nu mai arunca banii pe o mulţime de lucruri mărunte, dar „sclipitoare”. Fii chibzuit şi cumpăra un singur obiect important şi bun calitativ, care îţi este necesar. Un proverb oriental spune că oamenii bogaţi sunt slabi, se îmbracă în alb şi au puţine lucruri, dar foarte valoroase. O scrisoare, e-mail, reţeaua de socializare, sau o convorbire telefonică îţi aduce o veste bună, pe care nu credeai că o s-o mai auzi, pentru că se referă la o situaţie aproape uitata. În concluzie, prognoza pe ziua în discuţie este bună, singurele pericole par a fi plictiseala şi indiscreţia.

 

horoscop

 

CAPRICORN Nu reuşeşti să te încadrezi în bugetul tău. Ai probleme cu banii. Tu, însă, ca un Capricorn econom, trebuie să foloseşti cu iscusinţă resursele pe care le ai de la părinţi, fraţi surori!  Ai nevoie de mai mulţi bani şi nu prea ştii de unde. Întreabă un prieten… Poate te împrumută până în toamna la reintoarcerea din vacanţă. Sănătatea, ei bine, măcar sănătatea este OK!  Aşa că dacă eşti sănătos ai cea mai mare bogăţie din lume. În orice caz, nu te împrumuta la banci sau la cine ştie ce cooperative de credit.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Atenţie la bani, unde îi pui şi cum îi cheltuieşti. Nu lua şi nu da bani cu împrumut, pentru că aşa se strică prieteniile. Nu fi naiv, se pare că noua, sau vechea ta iubire te foloseşte drept bancomat!  Azi configuratia astrala iti ofera un prilej sa inchei unele lucrari ramase suspendate si sa lamuresti unele aspecte ale sentimentelor tale. Sau să tranşezi o situaţie din familie – sau cu prietenii. După configuraţia stelelor pare o stabilire a sarcinilor fiecăruia: cine, ce, cum face. Şi, nu mai fi papagal, nu te mai lăsa şantajat sentimental, că râd şi pisicile de tine!

 

horoscop

 

PEŞTI  „Dragostea este un lucru foarte mare”, o întâlnire neaşteptată îţi aduce amintiri dulci-amare şi regrete târzii. Este prea târziu? Poate că da, poate că nu, dar eşti dator să încerci! O zi foarte potrivita ca sa iei iniţiative curajoase, atât in domeniul tau de activitate, cat mai ales, in relatiile tale sentimentale. O vorba, un telefon sau o informatie iti aduce o veste buna, dar de care erai aproape sigur şi chiar o asteptai. A doua parte a zile este si mai convingatoare in presupunerile tale.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horocop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: