HOROSCOP Comisia Europeană intenționează să combată conținutul ilegal de pe internet și să protejeze reporterii care publică informații sensibile.
Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Comisia Europeană intenționează să combată conținutul ilegal de pe internet și să protejeze reporterii care publică informații sensibile.

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 6575 Vizualizari

HOROSCOP La provocarea pe care o reprezintă conținuturile online ilegale, UE oferă un răspuns pe măsură. Platformele vor putea astfel să își îndeplinească obligațiile, în strânsă cooperare cu autoritățile de asigurare a respectării legii și cu societatea civilă. Orientările noastre introduc și măsuri de protecție în caz de eliminări excesive și asigură transparență și protecția drepturilor fundamentale, cum ar fi libertatea de exprimare

HOROSCOP Pe 7 octombrie s-au născut Heinrich Himmler, Niels Bohr, Ulrike Meinhof, Diana Lupescu, Luminiţa Anghel, Iosif Petschowski, Alexandru Jebeleanu, Eusebiu Camilar. Pe 8 octombrie s-au născut Juan Peron, Antonio Banderas, Sigourney Weaver, Klaus Kinski, Didi, Ion Voicu, Ionel Budişteanu, Alexandru Andriţoiu, Constantin Abăluţă.

HOROSCOP În calendarul creştin-ortodox, pe 7 octombrie sunt Sfinţii: Serghie, Vah, Iulian, Chesarie şi Polihronie, iar pe 8 octombrie sunt doar Sfintele Pelaghia şi Taisia. Nimic în „Kalendar”.

Iată ceva interesant, din curierul de la Bruxelles:

HOROSCOP Comisia Europeană își intensifică eforturile pentru combaterea conținutului ilegal de pe internet. Executivul european a prezentat orientările și principiile pe baza cărora platformele online vor putea să-și intensifice eforturile de prevenire, detectare și eliminare proactivă a conținutului ilegal care instigă la ură, violență și terorism în mediul online. Disponibilitatea tot mai mare a materialelor teroriste și a conținuturilor ce incită la violență și răspândirea acestora în mediul online reprezintă o amenințare gravă la adresa securității și a siguranței cetățenilor în UE. În același timp, subminează și încrederea cetățenilor în mediul digital - motor de bază al inovării, al creșterii economice și al creării de locuri de muncă.Vicepreședintele pentru piața unică digitală, Andrus Ansip, a declarat: „La provocarea pe care o reprezintă conținuturile online ilegale, UE oferă un răspuns pe măsură. Platformele vor putea astfel să își îndeplinească obligațiile, în strânsă cooperare cu autoritățile de asigurare a respectării legii și cu societatea civilă. Orientările noastre introduc și măsuri de protecție în caz de eliminări excesive și asigură transparență și protecția drepturilor fundamentale, cum ar fi libertatea de exprimare.”.Odată cu proliferarea conținutului ilegal online, inclusiv a propagandei teroriste și a discursurilor rasiste și xenofobe de incitare la violență și ură în mediul digital, platformele online joacă un rol tot mai important și trebuie să își consolideze responsabilitatea socială. Noile orientări publicate invită platformele online să își intensifice și mai mult eforturile depuse pentru a preveni răspândirea conținutului ilegal. Având în vedere rolul din ce în ce mai important pe care acestea îl au în asigurarea accesului la informații, Comisia se așteaptă ca, în lunile următoare, platformele online să ia măsuri rapide, în special în ceea ce privește discursurile legate de terorism și de incitarea la ură, care sunt deja ilegale în temeiul legislației UE, atât online, cât și offline. Ca un prim pas pentru a lupta în mod eficace împotriva conținutului ilegal de pe internet, Comisia propune instrumente comune pentru a detecta și elimina rapid și în mod proactiv astfel de conținuturi, precum și pentru a preveni reapariția lor:

  • Detectarea și notificarea Platformele online ar trebui să coopereze mai strâns cu autoritățile naționale competente, prin instituirea unor puncte de contact, care să fie sesizate rapid pentru eliminarea conținutului ilegal. Pentru a accelera procesul de detectare, platformele online sunt încurajate să folosească entități fiabile de marcare a conținutului ilegal, adică entități specializate, cu expertiză în definirea conținutului ilegal. În plus, platformele ar trebui să instituie mecanisme ușor accesibile cu ajutorul cărora utilizatorii să poată semnala conținutul ilegal și să investească în tehnologiile de detectare automată.
  • Eliminarea efectivă Eliminarea conținutului ilegal ar trebui să se facă cât mai repede posibil și poate fi supusă unor termene specifice, atunci când riscul de a se crea pagube este mare, de exemplu în cazurile de incitare la acte de terorism. Comisia va continua să analizeze chestiunea stabilirii unor termene fixe. Platformele ar trebui să explice în mod clar utilizatorilor lor politica pe care o practică în materie de conținut și să publice rapoarte de transparență în care să prezinte numărul și tipurile de notificări primite. Societățile furnizoare de servicii de internet ar trebui, de asemenea, să introducă măsuri de prevenire a eliminărilor excesive.
  • Prevenirea reapariției. Platformele ar trebui să ia măsuri pentru a descuraja utilizatorii să încarce în mod repetat conținuturi ilegale. Comisia încurajează cu fermitate utilizarea și dezvoltarea în continuare a unor instrumente automate de prevenire a reapariției conținuturilor deja eliminate.

HOROSCOP Această Comunicare a Comisiei reprezintă un prim pas, iar inițiativele ce îi vor urma vor depinde de acțiunile platformelor online de aplicare proactivă a orientărilor. Comisia va monitoriza cu atenție progresele înregistrate de platformele online în lunile următoare și va evalua dacă sunt necesare măsuri suplimentare care să garanteze detectarea și eliminarea rapidă și proactivă a conținutului ilegal de pe internet, inclusiv măsuri legislative care să completeze cadrul de reglementare existent. Activitatea în acest sens se va finaliza până în mai 2018.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-3493_ro.htm

HOROSCOP Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European a solicitat adoptarea unor standarde UE care vizează o mai bună protejare a avertizorilor de integritate și a reporterilor care se ocupă de informații sensibile. EBU (European Broadcasting Union) a salutat mai multe măsuri propuse de eurodeputatul francez Virginie Rozière și omologii săi, într-un raport adoptat pe 2 octombrie, care recunoaște legătura strânsă dintre jurnalismul de investigație, presa independentă și avertizori și subliniază contribuția lor esențială la informarea publicului. Raportul Rozière subliniază în mod deosebit importanța protejării confidențialității surselor jurnalistice pentru a apăra libertatea presei. În raport se solicită măsuri eficiente, pe baza unei propuneri legislative, prin care să fie protejați avertizorii și jurnaliștii de investigație împotriva oricărui tip de intimidare. De asemenea, raportul admite că, în anumite cazuri, avertizorii informați se pot adresa direct mass-media pentru a raporta acte ilegale sau nelegale.

HOROSCOP Guenaelle Collet, managerul pentru afaceri europene de la EBU a declarat: "Jurnaliștii și avertizorii de integritate își asumă riscuri mari pentru a aduce informații sensibile în atenția publicului. Parlamentul European trimite acum un semnal pozitiv celor care vor să descopere adevărurile neliniștitoare. Să sperăm că instituțiile UE și statele membre vor urma în mod eficient aceste recomandări ".

https://www.ebu.ch/contents/news/2017/10/ebu-welcomes-support-for-whistleblowers-and-investigative-journalists-from-european-parliament.html

Două știri interesante, care arată cam în ce loc se află Europa, problemele și speranțele pentru o societate civilizată.

Plouă, este frig și am răcit, așa că mă grăbesc să termin, trebuie să fac focul, dându-vă întîlnire luni, doar este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Ai de luat o decizie, mai complicată. Nu mai amâna şi nu mai căuta soluţii temporare. Vorba spune că leneşul mai mult aleargă şi zgârcitul mai mult păgubeşte. Haide, hotărăşte-te! Sambata este o zi placuta care se termina intr-o petrecere sau la zoua de naştere a unui nativ din Balanţă. Duminică, un drum, dar cu profit. Weekendul este sub semnul vitezei. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce iti doresti, de fapt. Nu ai timp! Aşa timpul trece repede, confiscat de grijile cotidiene!

HOROSCOP

TAUR Conjunctura astrală dă semne şi te ajută să tragi concluzia că sâmbăta asta lucrurile încep sa meargă spre bine, acasă, în relaţiile sociale. Încearcă să păstrezi direcţia asta benefică. Sâmbată este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă - sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi dar neglijaţi. Probabil ca te duci la cumparaturi, duminica o sa vrei sa faci putina curatenie in casa si în suflet. Ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Sfârşitul weekendului, adică duminică seara te gaseste în activitate, in orice caz muncind din greu la un proiect – probabil că este ziua de naştere sau onomastica vreunui prieten din zodia Balanţei.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate