Editura Evenimentul si Capital

Comedia din tragedia războiului. Kalamukii au ajuns în America. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Stefanescu
Autor: | | 0 Comentarii | 23456 Vizualizari

Horoscop Lumea interioară, fortăreața sufletului, este mai mult decât necesară în lumea de astăzi. Construiți-o, cărămidă cu cărămidă, nu vă lăsați influențați de răul exterior. Și dacă vă mai găsiți unul, sau chiar câteva suflete-pereche cu atât mai bine. Fiți kalamukii!

8,9 iunie

Pe 8 iunie s-au născut Robert Schumann, Sir Francis Crick, Barbara Bush, Nancy Sinatra, Bonnie Tyler, Anatol Vieru. Pe 9 iunie s-au născut Cole Porter, Robert McNamara, Johnny Depp, Michael Fox, George Stephenson, Jon Lord, Ileana Cotrubaş, Cornel Ţălnar.

În calendarul creștin-ortodox pe 8 iunie sunt Sfinţii: Nicandru şi Marcian (cu litere bold, înseamnă că au fost protoromâni, sau români). Aducerea moaştelor lui Sf.M.Mc. Teodor Stratilat. Pe 9 iunie sunt Sfinţii: Chiril al Alexandriei, Tecla, Mariamni, Marta și Maria. Nimic în ”Kalendar”.

”Evenimentul Zilei” din 8 iunie 632 a fost că a murit profetul MAHOMED (în arabă Mohammed, "Cel lăudat"), reformator religios arab; fondatorul islamismului (mahomedanismului); a predicat, din anul 610, la Mecca; strămutarea sa (Hegir) la Medina, în anul 622, marchează începutul erei musulmane (n. 22 aprilie 571, la Mecca) Sursă: RADOR

Eu, dacă aș fi terorist, cum spune o parte a lumii, sau luptător pentru libertate, cum spune cealaltă parte, aș folosi prilejul ca să-mi fac meseria, poate ajung martir. Dar, cum spunea însuși Mahomed, nu mai știu exact unde: ”Mai de preț este cerneala înțeleptului, decât sângele martirului!” Totuși, dragii mei români de pretutindeni, din marile orașe ale Occidentului, puțină mai multă prudență nu strică, astăzi!

Doamnelor și domnilor, dragii mei lupi, padawani și hobbiți, începusem ieri să vă spun o poveste, mi s-a părut interesantă, am găsit-o în Dosarele Maigret. Dacă nu ați citit începutul, nu este greu să deschideți horoscopul din ziua de ieri, fără să folosiți mașina timpului. De ce comisarul francez a adunat informații despre kalamukii Khinzir, Dulock și Bair? Pentru că o bună parte din acțiune se petrece în Franța. Cum au ajuns Khinzir, Dulock și Bair în hexagon? Haide să vedem.

Vă spuneam că cei trei kalamuki s-au trezit în altă armată. De fapt, doar în niște uniforme verzi, armata încă nu exista. Puternicul Heinrich Himmler avea o idee fixă: susținerea internațională a Germaniei naziste. Prin divizii ale națiunilor europene. Existau mai multe divizii SS de alte naționalități, decât cea germană. De exemplu, cea daneză. Sau, celebra a 8-a Divizie de cavalerie grea, ”Florian Geyer” formată, în bună parte, din etnici germani din România. Poate, zic, poate și Herr Klaus Werner Johannis von Hermannstadt a avut vreun unchi în unitatea germană. Care s-a ilustrat prin pacificarea partizanilor ruși și a ghettoului polonez. Florian Geyer, nobilul francon de la începutul secolului XIV, cel care a condus războiul țăranilor, cu un început timid de democrație, ”fără cruce și coroană” este unul dintre modelele mele prefereate din istorie. Etnicii germani din România, Transilvania, ca să fim mai preciși, nu au făcut numele de râs. Excelenți luptători, motivați, au luptat până la unul, ca spartanii, încercuiți în asediul Budapestei. Din 30.000 de militari au rămas doar 768, fără niciun ofițer, marea majoritate formată din răniți. Unitatea cu cele mai grele pierderi din război. De fapt atunci, SS Division ”Florian Geyer” a încetat să mai existe. De ce nu am avut niciodată probleme de iredentism cu etnicii germani? Simplu, ei nu se încurcau cu o bucățică din țară, dacă doreau, o luau pe toată! Cum s-a întâmplat, de mai multe ori, în istorie. Numai în istorie?

În anul 1944 Kalamukii noștri s-au trezit într-o cazarmă. Au stat acolo, o perioadă, fără să facă nimic, fără să știe unde era cazarma, în ce țară, și de parte cui erau. Khinzir, Dulock și Bair împreună cu alți câțiva ciudați de pe întinsul Siberiei și cu o mână de ruși formau nucleul a ceea ce s-a numit mai târziu Armata lui Vlasov. Mie nu îmi este clar dacă Andrei Adreevici Vlasov, generalul cu două stele, a fost sincer de partea germanilor, sau un spion sovietic infiltrat la nivel foarte înalt, redus la tăcere de Stalin pentru că știa prea multe.

Suntem în primăvara lui 1944 și armata lui Vlasov s-a constituit abia pe 19 noiembrie 1944. Dar fără Khinzir, Dulock și Bair. Ei fuseseră trimiși în Franța împreună cu alți militari specializați în operațiuni alpine, să lupte contra Rezistenței. În Franța au ajuns din nou pe munte. Unde, în sud, în nord? Khinzir, Dulock și Bair nu știu să spună. Pe munte! Acolo i-a cuprins nostalgia satului pe care îl părăsiseră doi ani mai înainte. Mai mult, aveau impresia că nu sunt în armata care trebuie. Așa că nici nu s-au dat jos din camioane și au dispărut în pădure. Nemții i-au căutat cât au putut, dar poate cineva să găsescă trei vânători kalamuki, pe munte, în pădure, dacă nu vor ei? S-au plimbat ce s-au plimbat și au ajuns într-un sat în inima muntelui. O tabără a maquisarzilor. Francezii, ca francezii, când i-au văzut în uniforme ciudate, că tot în uniformele cele verzi erau, au început să chirăie și au pus mâna pe arme. Dar, minune, cei trei ciudați încep să cânte, într-o franceză ca vai de mama ei, ”La Marseillaise”. Îi învățase un sergent neamț în trenul care i-a adus în hexagon. Nu se știe de ce, poate neamțul se plictisea, poate era un admirator al Revoluției franceze, chiar nu se știe… Dacă unui francez îi cânți imnul național, poți să fii sigur că nu te împușcă. Așa că partizanii francezi i-au adoptat pe cei trei kalamuki. Khinzir, Dulock și Bair se ocupau de aprovizionarea satului de maquisarzi. Vânau cu arcuri, ca să nu facă zgomot. Și cu capcane și lațuri. Mâncarea era mult mai bună în micul sat al partizanilor de când sosiseră cei trei kalamuki, iar francezii îi considerau unii de ai lor. În mai 1944 maquisarzii primesc, parașutate, arme, explozive și uniforme de război. Se schimbă toți, devin soldați și îi îmbracă în uniforme americane și pe cei trei kalamuki, care nu protestează. Au schimbat atâtea uniforme că una în plus nu mai conta.

La data stabilită tot detașamentul de partizani pleacă în misiune. În uniforme americane ca să semene confuzia în rândurile germanilor, să-i facă să creadă că fusese parașutată o mare unitate americană. Rămân să păzească tabăra cei trei kalamuki. Nici nu pleacă bine francezii că în tabără năvălesc nemții. Ei, Khinzir, Dulock și Bair mai văzuseră uniformele astea. Așa că se așează în rând și zbiară cât pot salutul nazist ”Heil Hitler!” Bun, niciun nazist nu te împușcă când le saluți fürerul. Așa că i-au băgat pe cei trei ciudați, îmbrăcați în uniforme de rangeri americani, într-un lagăr. De acolo i-au scos aliații în septembrie 1944. Săracii băieți, se lamenta un colonel britanic, ia uite ce le-au făcut verzele astea nenorocite de nemți, la săracii de piei-roșii americani! Le-au spălat creierul, probabil cu scopolamină, nici nu mai știu cum îi cheamă și din ce unitate sunt, nici engleza nu mai sunt în stare să vorbească, ci doar pasăreasca lor de piei-roșii. Pieile-roșii, amerindienii, nativii, cum se spune corect politic, au fost utilizați de armata SUA. În transmisiuni, nimeni nu le înțelegea limba și ca rangeri, ca cercetași, nimeni nu-i simțea când se furișau.

Așa că i-au repatriat pe ”săracii băieți” în America. Khinzir, Dulock și Bair nu ziceau nimic, o duceau excelent, mâncarea era foarte bună, toți le râdeau și îi răsfățau. Au ajuns într-un centru de triere, o cazarmă a armatei terestre a SUA. Nimeni nu știa ce limbă vorbesc ei și nimeni nu s-a putut înțelege cu ei. Nici huronii, nici navaho, nici sioux, nici picioarele negre, niciun nativ. Treceau zilele, săptămânile, anii. În anul 1947 vine ca să vade ce este cu cei trei ”nativi”, un savant, un mare lingvist. Dosarul nu spune cum îl chema. Vine cu cartonașe cu diferite desene și îi îndeamnă pe cei trei kalamuki să numească ceea ce văd. Savantul stă o săptămână, două. Apoi, când realizează adevărul, îl apucă durerea de cap. Se duce la general, comandantul bazei. ”Domnule general, știți pe cine ați reținut aici doi ani de zile, probabil împotriva voinței lor și a tuturor regulilor de război și a Convenției de la Geneva? Pe trei kalamuki, urmașii hunilor albi, cetățeni din Altai, din Tamon Tua, teritoriu neutru, nonbeligerant și prieten cu SUA.”

Generalul realizează, îl apucă și pe el durerea de cap. Dacă povestea ajungea atunci, la urechile presei, era prăjit. Așa că îi chemă imediat la el pe Khinzir, Dulock și Bair. Pentru prima dată, de mulți ani de zile, sunt întrebați, în limba lor, prin intermediul lingvistului, ce doresc, ce vor ei. ”Noi vrem trei carabine Mosin” spun cei trei. ”Carabine Mosin nu am, dar vă pot da șase carabine Garand, semiautomate, de același calibru cu Mosin-Nagant, 7,62” răspunde generalul american. Khinzir, Dulock și Bair sunt mai mult decât încântați dar, ca orice orientali, știu să negocieze. Mai vor 2.400 de cartușe și acte în regulă, de proprietate a carabinelor și ca au slujit în armata americană. Și o călăuză, să-i ducă acasă.

ULTIMA ORA! CATASTROFA pentru pensionari! A picat LEGEA! Ce se intampla de acum incolo cu pensiile!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI