Editura Evenimentul si Capital

Cea mai mare jurnalistă, din toate timpurile. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10778 Vizualizari

Horoscop O viaţă ca de roman, dar, în orice caz, interviurile Orianei au fost şi sunt încă celebre, cele mai importante care au existat. Oriana, ca adolescentă, și-a însoțit tatăl în mișcarea de rezistență, în WW2. În anii 60’ şi 70’ puterea jurnalistei era imensă, în Italia: un zâmbet al ei determina avansarea unui ofiţer şi un articol acuzator făcea ca guvernul să cadă a doua zi!

Horoscop Pe 29 iunie s-au născut Antoine de Saint-Exupery, Oriana Fallaci, William Mayo, Giacomo Leopardi, Nicolae Bălcescu, Iacob Mureşianu, Paul Enigărescu, Mac Constantinescu

Horoscop În calendarul creştin-ortodox este sărbătoare mare, cu roşu: Sf. Apostoli Petru şi Pavel.

Horoscop Sf. Apostoli Petru şi Pavel, sărbătoare creştină suprapusă peste străbuna “înfrăţire cu lupii”, reper european din timpul demult apus al dolicocefalilor vânători şi poate şi, uneori, crescători de vite. Superstiţie: pistruiaţii trebuie neapărat să se spele pe faţă cu apă rece, la miezul nopţii, sub ameninţarea că altfel pistruii se vor înmulţi.

Despre Lupul Şchiop şi ai săi şase, ba nu, nouă Lupi de Foc v-am mai povestit, ieri, cu siguranţă, acum un an şi parcă şi acum doi ani, cam tot pe timpul acesta. De Petru şi Pavel, Paul, Saul aflaţi de oriunde…

La Mulţi Ani! Celor cu numele, sau numele derivate ale celor mai importanţi continuatori ai Îvăţăturii lui Iisus.

Horoscop Aşa că m-am hotărât, anul acesta, poate am mai făcut-o, dar repetarea este mama învăţăturii, să vă spun câte ceva despre o personalitate care, dacă mai trăia, ar fi împlinit astăzi, vineri, 29 iunie 2018, 89 de ani, asta dacă nu ar fi fumat două pachete de ”Gitanes” pe zi. Este vorba despre italianca Oriana Fallaci, despre care mulţi, mai ales în State, susţin că ar fi cea mai importantă jurnalistă a tuturor timpurilor.

Horoscop O viaţă ca de roman, dar, în orice caz, interviurile Orianei au fost şi sunt încă celebre, cele mai importante care au existat. Oriana, ca adolescentă, și-a însoțit tatăl în mișcarea de rezistență, în WW2. În anii 60’ şi 70’ puterea jurnalistei era imensă, în Italia: un zâmbet al ei determina avansarea unui ofiţer şi un articol acuzator făcea ca guvernul să cadă a doua zi! Vezi: https://en.wikipedia.org/wiki/Oriana_Fallaci. Am dat, contrar obiceiului, o adresa de Wiki. Sa va faceti măcar o idee, ca deobicei Wiki este incomplet, aiurea scris, idiot și mediocru. Când caut ceva pe Wiki ori nu găsesc, ori mă enervează grozav prostia, mediocritatea.

Horoscop Dar, iată, care sunt cei optsprezece oameni din istoria umanităţii pe care Oriana Fallaci ar fi vrut să le ia un interviu, cu propriile ei comentarii:

1,2. ADAM şi EVA. Nu am ezitat să pun în capul listei pe aceştia doi. Totul a pornit de la iresponsabilitatea lor!

3,4,5. IISUS HRISTOS, IUDA şi FECIOARA MARIA. În primul rând aş vrea să-l întreb pe Iisus cum a făcut cu mersul pe apă? Restul minunilor îmi par logice! Iar, Iuda a fost un om inteligent, instruit şi nu avea nevoie de bani… care a fost chestia cu “trădarea”? Iar cu Feciora Maria, aş avea aşa… de discutat de la femeie la femeie, despre problema virginităţii…

6. ALEXANDRU CEL MARE. De ce Alexandru? Este evident, a fost un nebun periculos! Scăpat cu siguranţă dintr-o clinică psihiatrică. Aş vrea să-l întreb cum a făcut că nu a fost prins de doctori. Şi să-l întreb dacă Hephaestion, generalul, a fost marea lui dragoste, sau au mai existat şi altele…

7,8. HOMER şi SHKESPEARE. Preferaţii mei… împreună cu autorii Bibliei. Se zvoneşte, chiar unii critici literari spun că cei doi nu au existat. În special primul. În interviul meu aş fi întrebat despre certificatele lor de naştere, despre paşapoarte, dovezi și prieteni! Aş fi demonstrat că au existat! Şi… le-aş fi cerut câteva sfaturi de tehnică a scrisului!

9. SPARTACUS. Este preferatul meu! Sunt pe aceiaşi baricadă în lupta împotriva asupririi şi înrobirii. Cum să nu-i cer un interviu?

10,11,12. MOISE, SOLOMON şi REGINA din SABA. Pe Moise, primul leguitor aş vrea să-l întreb ce l-a apuct să facă legi, că oricum nimeni nu le respectă, pe Solomon l-aş întreba despre câteva figuri de stil din “Cântarea cântărilor” şi pe Regina din Saba, aşa ca între fete, cum făcea de le răsucea capul la bărbaţii aia atât de deştepţi?

13,14 NAPOLEON şi HITLER. Aş vrea să-i întreb pe cei doi ce este cu ideea unităţii europene? Au susţinut-o ca să aibă mai mulţi oameni de împuşcat? Iar pe Napoleon l-aş întreba cum mama dracului a furat statuile alea etrusce din muzeele iubitei mele Florenţe? A, şi pe Hitler l-aş întreba dacă a fost homosexual!

15. IOANA D’ARC. Ca feministă aş avea câteva întrebări şi pentru franţuzoaica asta de la ţară. Cum a făcut să aibă asemena talente de strateg militar? De ce a fost proastă şi a crezut în bărbaţii pe care i-a făcut mari şi tari? Cum s-a simţit pe rug?

16,17. LENIN şi MARX. Pe Lenin l-aş întreba despre obiceiurile lui sexuale, ce poziţie, cu lumina aprinsă, în pat, pe podea? Iar pe Marx l-aş întreba ce mama dracului plusvaloarea scotea dacă îşi teroriza soţia şi familia?

18. EXTRATERESTRU. L-aş întreba dacă este la fel de rău şi pe lumea lui. A, poate că ar trebui să adaug şi un DINOZAUR: Cum au făcut că au scăpat cu toţii de pe lumea asta, deodată?

Horoscop Interviurile Orianei erau pregătite şi câte şase luni înainte. Erau un amestec savant de erudiţie prin seducţie, agresiune calculată, dar perversă şi partidă mimată de sex – totul făcut în glumă, şăgalnic, cu umor. Nimeni nu-i scăpa Orianei! Nici Ayatolahul Khomeini, în faţa căruia şi-a scos vălul islamic, ceadorul!

Este bine, iar pentru jurnalişti absolut necesar, să citească cele două opere capitale ale Orianei: „The Rage and the Pride” şi „The Force of Reason”.

Horoscop Eu personal, sunt pe aceaşi baricadă cu Oriana! Mi-am petrecut cincisprezece ani de viaţă în spaţiul musulman şi ştiu ce vorbesc. Sunt acolo oameni, prietenii mei, de o calitate ce o întrece deseori pe cea din Occident, sau State. Dar aceşti musulmani moderați sunt prizonierii de idei ai islamiştilor, nişte ticăloşi care se folosesc de religie pentru bani, bani, bani... Declarând „jihad” sau că pun în aplicare „fatwa” ticăloşii ăia ştiu că „zakhatul” câtimea, care, altfel s-ar fi dat săracilor, de cel puțin 2,5% din orice sumă, merge către „luptătorii Islamului”. Nişte nefericiţi rudimentari, primitivi și proști, majoritatea dintre ei, manipulaţi şi ameţiţi cu vorbe mari de şefii lor, care iau banii. Banii, banii, banii sunt adevărata credinţă a musulmanilor!

Horoscop Lăsaţi Rusia, singurii şi eternii duşmani sunt musulmanii! Care, în aceste momente sunt pierduţi din vedere şi se infiltrează, fac cam tot ce vor! Bine că mai sunt evreii, care mai atrag atenţia şi Mossadul care mai taie câte o barbă! Să nu ziceţi că nu v-am spus! Să nu ziceți că nu v-am spus în aceste momente când Herr Johannis acceptă de la UE cota de repartiție de 50.000 de musulmani invadatori pentru România, eșalonată în mai mulți ani.

Horoscop Continui să îi pomenesc, cu aleasă recunoștiință, pe trei oameni, celebrități mondiale, care sunt născuți astăzi: Oriana Fallaci, Antoine de Saint-Exupery și Nicolae Bălcescu. Faruri în noapte, pe marea în furtună a vieții. Mi-au format caracterul, mi-au întărit voința, m-au învățat să visez, mi-au dezvoltat patriotismul - în adolescență, când micul animal uman fără discernământ încearcă să devină om. Unii, puțini, reușesc, alții, majoritatea, rămâne la stadiul zoologic.

Plouă periculos de mult în Prahova submontană. Sunt dese întreruperi de curent electric și îmi reproșez, că din toată sărăcia, nu am cumpărat un generator electric pe benzină. O să strâng bani și o s-o fac și pe asta, până acum am aprovizionat cu lemne pentru iarnă. Am așezat lemnele în jurul casei, așa cum am văzut dincolo de Cercul Polar, în Finlanda. Ține de cald pentru casă în sezonul rece, răcoare în sezonul cald și lemnele sunt la îndemână, iarna doar deschizi fereastra și ai luat lemne pentru foc.

Horoscop Cineva dintre domniile vostre mi-a recomandat cu multă căldură un film din anul 2015. ”Armada”. Este despre republica olandeză din secolul XVII. Tot plouă ca în Bacovia, se potrivesc niște bătălii navale. După ce am vizitat prima dată Olanda, am strâns pumnii și am oftat: de ce Domne Dumnezeule, nu ne-ai dat determinarea, civilizația, hărnicia și patriotismul olandezilor? Bună întrebare!

Horoscop Acum vreau să-mi strâng gândurile, să-mi amintesc, se scriu multe minciuni în presă. De exemplu, despre Nicu Ceaușescu. Mi-a fost coleg de Liceu, la nr. 24, eu eram cu un an mai mare, dar cred că a fost în aceiași clasă cu Vlady Tismăneanu. El știe mai bine. Cui servesc minciunile gogonate? Abuzurile inventate sunt doar perdele de fum pentru justificarea nelegiurilor de astăzi ale moștenitorilor cei putrezi de bogați. Dacă toate restituirile istorice sunt de aceiași categorie, eu mă duc să-l recitesc pe Nicolae Iorga. Sau pe tatăl meu, Liviu Ștefănescu, coordonatorul Istoriei României a Academiei. Nu, ei nu scriu despre Nicu Ceaușeascu, despre el trebuie să scrie Vlady Tismăneanu, sau eu, dacă îmi aduc aminte. Am fost martori, am trăit acele evenimente, am vorbit cu personajele respective, am fost în casa lor – când noi nu o să mai fim, martorii, se pot scrie toate prostiile din lume, nimeni nu o să mai contrazică pe nimeni, într-o lume unde minciuna și hoția sunt valorile curente, moneda cea mai folosită.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
22:55 COALIȚIA, pe MUCHIE de CUȚIT din cauza lui DRAGNEA? Se întețesc ATACURILE la PSD. „Fără noi NU ar fi FOST” 20:25 Legea offshore I-A ADUS lui Dragnea ÎNCĂ UN DUŞMAN. Noul val din PSD: „Nu contați pe votul meu pentru această porcărie” 14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece

Articole salvate