Editura Evenimentul si Capital

Horoscop Am câștigat, Lupul Dacic va reprezenta președenția României a UE din 2019! Dacă urci pe alt nivel al existenței?

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 9898 Vizualizari

Horoscop Ne tragem din romanii veniţi din Alba Longa cu mitul Lupoaicei, „mama” lui Romulus şi Remus şi din dacii-lupi ce hăuleau ca lupii şi aveau 54 de sărbători ale lupilor peste an. Şi aveau steagul cu cap de lup, carte de vizită într-o Europă a lupilor: „NOI suntem lupii!”

Horoscop Pe 9 noiembrie s-au născut Carl Sagan, Ivan Turgheniev, Hedy Lamarr, Lucian Pintilie, Aurel Rău.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Claudiu, Castor, Sempronian, Nicostrat, Onisifor, Porfirie şi Nectarie din Eghina.

Tradiţional, în „Kalendar”, Poitra lui Arhanghel, începutul altui ciclu al Filipilor de Toamnă, sărbători destinate lupilor.

Horoscop Cultura lupilor este numai şi numai europeană. Cu siguranţă în Europa sunt „sălaşurile lupilor”, aşa cum în Asia și Africa sunt „sălaşurile leilor”. Triburi care îşi asumau ascendenţa din strămoşul-lup, erau în Alpi, în Balcani, în Pădurea Neagră şi în general în vasta pădure care însoţea Dunărea. Şi în Nord. Doar câteva popoare din Europa au moştenit sărbătorile lupilor şi se pot numi europeni vechi. Sau au avut înţelepciunea să preia de la antica populaţie europeană, ca ungurii, vezi poveștile cu lupul de stepă Farkaș, alţii de la dolicocefalii numiţi uneori, fără vreo justificare, hiperboreeni, aceste sărbători totemice, ale strămoşului-lup, ale fratelui-lup. Cel puţin aşa susţine Ninian Smart în importanta sa carte „The Religious Experience of Mankind” apărută la Charles Scribner’s Sons, New York, în anul 1975. Și eu îl cred pentru că îmi simt sângele și grija aproape părintească pe care o am pentru cățeii mei, acești urmași jucăuși ai lupilor.

Suntem lupi! Şi ar trebui să ne mândrim. Sunt forţe, centre de interes care nu văd cu ochi buni această carte de vizită milenară, acestă legătură europeană peste multe, foarte multe milenii. Şi se vrea să uităm tradiţia. Nu se poate! Ne tragem din romanii veniţi din Alba Longa cu mitul Lupoaicei, „mama” lui Romulus şi Remus şi din dacii-lupi ce hauleau ca lupii şi aveau 54 de sărbători ale lupilor peste an. Şi aveau steagul cu cap de lup, carte de vizită într-o Europă a lupilor: „NOI suntem lupii!”

Horoscop S-au pierdut din sărbătorile lupilor, acum mai numărăm doar 38. Această ascendenţă „lupească” ne onorează! Hai să lăsăm diferenţele noastre la o parte şi uniţi fiind, să sărim la gâtul celor care nu ne plac pe noi, românii! Că mulţi nu ne plac, mulţi ne doresc pieirea, sau cel puţin schimbarea, renunţarea la statutul de român liber și creștin.

Horoscop Dar poate v-am spus şi altădată aceste adevăruri, însă nu pot să nu le repet când suntem în acelaşi grad de zodiac. Le repet, pentru că este oficial, am primit confirmarea de la cineva din Centrala de Externe. Steagul dacilor, capul de lup, tricolor, va fi logo-ul Președenției UE a României în anul 2019.

Horoscop A fost un concurs, știam de el demult, mai mulți dintre foștii mei colegi m-au întrebat de una, de alta. Treburi profesionale, de PR și marketing politic. După cum îmi spunea domnul ministru delegat pentru afaceri europene, în concurs au intrat 122 de propuneri și au fost selectate pentru runda finală 20. A câștigat Lupul Dacic, stilizat în cele trei culori ale tricolorului cu 16 voturi pentru și trei abțineri. Nimeni nu a îndrăznit să voteze împotriva sângelui propriu, că apă nu se face.

Îi știam pe toți cei 19 din juriu, cu unii dintre ei am fost coleg, cu alții am făcut afaceri. Nu i-am sunat, nu le-am trimis measje, nu i-am influențat cu nimic, știam că o să-și facă datoria de români. Dar, am avut un vis, acum câteva nopți...

Se facea că toată Europa ardea cu flăcări mari. Când, iată, steagul cu cap de lup al dacilor, roșu, galben, albastru trece peste văpaie. Ca prin minune flăcările se sting, natura înverzește, izvoarele susură în Soare. Ce să fie, Doamne? Iarăși o să fim pavăza Europei? Noi, cei mai viteji și drepți? Așa cum spunea Herodot, că alții nu suntem decât tot cei de acum două mii de ani, sigur, cu adaosuri de ici de colo, că altfel nu ar fi fetele noastre așa de frumoase, popoarele de sinteză sunt formate din oameni frumoși și rezistenți.

Horoscop Nu vă mai luați după cucuvelele care ne plâng de milă și ne fac cum le vine mai bine. Suntem lupi! De ce ne-au vrut să le muncim în toată Europa? Că ei în Occidentul lor nu mai erau capabili, niște degenerați triști. De asta vor să umple Europa de musulmani, dar s-au înșelat.

Suntem lupi, stați în haită, apărați-vă unul pe altul, lăsați-i pe clovnii de alogeni care s-au suit în fruntea statului, nu le mai dați atenție, sunt niște clovni triști. Mă uit cu speranță și respect la tineretul care se luptă cu sistemul, lupi tineri și cu colții lungi.

Da, vă răspund și la întrebări. Știu de legendele care circulă pe net despre arhiva de sub Sarmisegetuza, despre gigant, lespedea de aur, tablițe și scrieri dacice nedescifrabile, tuneluri pe sub munți și comorile sacerdoților. Le știu pe toate și încă și mai multe, nu uitați ca tata a fost istoric și cel care a făcut muzeele în România. Lucrurile acestea și altele și mai și s-au petrecut la noi în casă.

Horoscop Dar puțină exagerare este necesară. Fiecare dintre aceste legende ascunde un sâmbure de adevăr. Toată lumea exagerează, peste tot în lume, când este vorba de moștenire, de patriotism, de ce nouă ne este interzis? Sigur, eu cam râd, mă distrez, admir fantasticul literar și imaginația celui care a produs legenda respectivă, dar acest lucru este necesar. Și acum revin la vorba înțeleaptă a masonului care a trecut pe la mine în weekend: ”păcatul este iertat, dacă nevoia este superioară”.

Horoscop Am avut un vis cu Vineri, în după amiaza aceasta. Am adormit într-un fotoliu cu cățeii în jur, deștepți și curajoși. Ce mi-a spus Vineri, mergând prin orașul meu, este taină mare, nu pot să vă spun. Dar m-am trezit cu forța a o mie de oameni, am spart o căruță de lemne și am făcut curățenie în casă. O energie cum nu am avut nici înainte de răceală, sau ceea ce o fi fost. Unchiul meu, Victor-Costin, medicul și filosoful, Dumnezeu să-l odihnească, că mare om a fost, a avut dreptate, da, vindecarea totală este imposibilă, pe același nivel al existenței, însă dacă urci pe alt nivel... ei, este altă poveste!

Acum ascult Renaissance, ”The Day of the Dreamer” cu orchestra BBC, și vocea mică și păcătoasă, dar persuasivă, a Anniei Haslan. Dacă nu știți despre ce este vorba, ascultați aici, în prezent nu se mai face muzică de calibrul acesta foarte mare al rockului simfonic progresiv: https://www.youtube.com/watch?v=eBELR6Y5oFc

Apoi o să văd un film, sau chiar două, energia inițială a urcării pe alt nivel nu m-a părăsit și cred că legenda păsării Phoenix nu ascunde decât aceste treceri rare și cu atât mai prețioase, de pe un nivel, pe altul, al vieții. Începi un nou modul, o nouă etapă în viață. Renaști din propria cenușă, din propria boală și depresie!

Și pe acest nivel al vieții, mâine este, în definitiv, o altă zi!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI