Editura Evenimentul si Capital

Black Hole există! Iată dovada. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Gaura neagra din galaxia M87
Autor: | | 0 Comentarii | 20028 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri adevărate din surse de încredere, unele confidențiale, curierul de la Bruxelles, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

11 aprilie

Horoscop Pe 11 aprilie s-au născut Joel Gray, Jill Gascoine, James Parkinson, Sir Henry Creswicke Rawlinson (a descifrat cuneiformele), Samuel Schwabe, Tricia Helfer, Virgil Mazilescu, Mirela Fugaru.

Horoscop Pe 11 aprilie, în calendarul creștin-ortodox fix sunt sfinţii: Calinic de la Cernica, Antipa şi Trifina.

Horoscop O sărbătoare ciudată în ”Kalendar”, în calendarul vechi al poporului: Sărbătoarea Dinţilor. Este aşa de veche că nu s-a calchiat nicio sărbătoare creştină. Doar se spune că Sf. Antipa, pe care îl pomenim astăzi, „e vindecător de dinţi şi de măsele”.

La sfârşitul neoliticului, pe ambele maluri ale Dunării, erau două mari uniuni de triburi. În Vest, tribul Lupului, iar în Est, până la marea cea mare, tribul Şarpelui. Prin contopirea acestora s-a ajuns la geto-daci, o ramură a tracilor și urmașii agatârșilor, probabil refugiați din Troia. Să ne amintim de simbolul, stindardul, dacilor: capul de lup cu corp de şarpe cu solzi, aluzie la cele două totemuri, arhetipuri, contopite într-un animal mitic.

Horoscop Ambele animale totemice aveau... dinţi! Şi ce dinţi! Armele dacilor au imitat colţii totemurilor. Era o mare onoare să porţi armele totemice!

De atunci a rămas o vorbă „omul are viaţă cât are dinţi!”

A fost mare zarvă pe DOA. Vă spuneam că a devenit tribuna astronomilor. O victoria a științei asupra obscurantismului, cum ar spune comuniștii, adică marea majoritate a românilor. Pentru că și-au schimbat părul, fac pe capitaliștii, dar năravul, ba, au rămas tot comuniști! Presa este cea mai bună dovadă... dar nu mă supăr, eu sunt cu stelele și cu cateii!

Ei bine, astronomii au marcat. Au venit cu dovada. O premieră absolută, breaking news!

Miercuri, 10 aprilie, adică ieri, s-au prezentat rezultatele unei colaborări de peste doi ani de zile dintre opt telescoape gigantice reunite sub denumirea Event Horizon Telescope. S-au ținut, simultan, șase conferințe de presă în Bruxelles (Belgia), Santiago (Chile), Shanghai (RPC), Tokyo (Japonia), Taiwan (China) și Washington (Statele Unite).

S-a prezentat fotografia unei black hole, o gaură neagră, aflată în galaxia supergigantică eliptică Virgo α, numită M87. Se găsește la 54 milioane de ani lumină de Pământ. Masa găurii negre este estimată la de 5 miliarde de ori mai mare decât a Soarelui. Aveți fotografia în titlu.

Este prima fotografie a unei găuri negre. Tot ce ați vazut până acum au fost simulări, interpretări artistice, filme de SF.

Cu toate că se știa de existența lor, teoretizată prin legea relativității generala a lui Einstein, publicată în anul 1915, nu s-a reușit observarea și fotografierea acestui fenomem cosmic monstruos. De ce? Simplu, gravitația este așa de mare că nu lasă nici lumina să scape dintr-o gaură neagră.

Astrofizicianul Heino Falcke explică: ”Nici în fotografia aceasta nu vedeți o gaură negră ci umbra ei, ca o gigantică gogoașă americană, un cerc imens de foc creat la orizontul găurii negre de lumina care se învârtește la granița spațiu-timp.”

Cercetătorii au fotografiat și o altă gaură neagră, aflată în galaxia noastră, în Săgetător α. Masa ei este de 4 milioane de ori mai mare decât a Soarelui și se găsește la ”numai” 26.000 de ani lumină de Sistemul Solar, este de 1.500 de ori mai mică decât cea din galaxia M87. Cum cresc găurile negre? Bună întrebare!

Ca să obțină acest rezultat extraordinar, astrofizicienii au interconectat șase, apoi opt telescoape, de pe tot globul, ca fiind componentele unei oglinzi gigantice de dimensiunile globului pământesc. Imaginea a fost înregistrată pixel cu pixel, în peste doi ani de zile, cu un factor de magnitudine care permitea citirea, de la Washington, a unui ziar tiparit cu font 11, aflat la Paris.

Acum vă rog să mă scuzați, trebuie să intru pe DOA, este mare agitație pe acolo. O să vă spun mâine de ce, dacă este interesant, nu am cum să știu ce au în cap astronomii. Dar mă bucur întotdeauna când o enigmă este dezlegată, mă face să mă simt bine și cu încredere în geniul uman, cu speranță că poate fi mai bine, doar mâine este în definitiv o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Se poate şi mai bine. Viaţa ta sentimentala nu este suficient de intensa pe cât ai dori. Astăzi trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi eleganţă în relaţiile sentimentale. Totodată, în afaceri, realizezi că este greu să ramâi obiectiv, mai ales în această perioadă de timp în care păpuşarii işi scriu scenariile pentru viitor. O perioadă complexă, dar care perioadă nu este complicată?!

TAUR Nu prea ai ţinere de minte în relaţiile sentimentale. Inţelegerile trecute trebuie mereu reânnoite, atat in afaceri cât şi in dragoste, altfel partenerii işi cam "uită obligaţiile"! Pentru tine este o perioadă complexă, dar care poate fi chiar monotonă. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane importante, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proiecte de viitor, proprietăţi sau posesiuni comune.

SCANDAL mare cu Liviu Dragnea in prim-plan! Ce a facut in platoul unei televiziuni! Liberalii au luat FOC!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI