Evenimentul Zilei > Horoscop > Amintiri din Bagdad, din iunie 1981. Călătoria spre Amman. Horoscop
Amintiri din Bagdad, din iunie 1981. Călătoria spre Amman. Horoscop

Amintiri din Bagdad, din iunie 1981. Călătoria spre Amman. Horoscop

Horoscop Primisem din partea lui Corneliu Mănescu un mandat, el încă mai era în Franța, ambasador, dar trăgea toate sforile din Centrala de Externe. În acel an s-a întors în țară, de altfel. Un alt mandat, poate la fel de important, primisem de la directorul general pentru comerțul exterior și aprovizionare din MEE, Tiberiu Popescu. Trebuia să depistez toate licitațiile și importurile necesare Irakului în domeniul energetic.

 

Horoscop   Pe 29 martie s-au născut: John Tyler, John Major, Lavrenti Pavlovici Beria, Sam Walton, Vangelis, Teofilio Stevenson, Christopher Lambert, Marina Sirtis, Lucy Lawless, Virgil Carianopol, Constanţea Buzea, Caius Iacob, Elena Farago.

 

 

Horoscop  În ziua de 29 martie se pomenesc „sfinţii mucenici Marcu, episcopul Aretuselor, Chiril diaconul şi alţi mulţi, împreună cu ei” – Vieţile Sfinţilor. Şi ce au făcut numiţii şi ceilalţi mulţi, ca să merite sfinţenia?

 

Horosop  Vieţile Sfinţilor ne luminează, de exemplu, pentru Sf.Marcu din Aretusa: „… plin fiind de dumnezeiască râvnă a dărâmat la pământ multe temple de ale idolilor…”.   Aşa au pierit capodopere ale arhitecturii clasice şi chiar şi una dintre cele şapte minuni antice, statuia lui Zeus din Olympia, se spune că era făcută numai din fildeş şi aur, cu o înălţime estimată de 12 metri, opera capitală a genialului sculptor Phidias.

 

 

Horoscop ”Evenimentul Zilei” din 29 martie 1973 – ultimul soldat american părăseşte Vietnamul, lăsând bună parte din Asie în mâinile comuniştilor chinezi. Robert McNamara avea să observe, mai târziu: „…în istoria militară a lumii nu este alt exemplu în care o forţă superioară să piardă ruşinos războiul şi să aibă atâtea pierderi dureroase provocate de incompetenţe politice”. 

 

Horoscop  Nimic în ”Kalendar”. Încă o zi de lucru pentru poporul nostru de ţărani, ciobani şi crescători de vite. Ăştia am fost şi ar trebuie să ne mândrim! Noi nu am omorât o sută de milioane de azteci ca să le furăm aurul, nu am împuşcat pe nativi, pe pieile roşii, cum le spunem noi, ca să le furăm pământurile, nu am dezlănţuit războaie mondiale, nu am exterminat sistematic popoare întregi cum au făcut englezii, cei mai nemiloşi şi cruzi colonialişti, nu am ars evreii în cuptoare, nu am împuşcat cinci mii de militari prizonieri într-o poiană, aşa, din joacă, nu am cucerit, nu am omorât pe nimeni. Ne-am mai zburlit şi noi din când în când, ca şi copilul cel cuminte, bătut mereu de derbedei. Sau trebuia să facem toate blestemăţiile astea ca să avem şi noi un loc în lume? A cui este Lumea asta? Bună întrebare!

 

Horoscop  Dragi lupi, padawani și hobbiți, mă rugați peste poate să mai scriu din amintirile mele. Atenție, sunt fapte reale, pe care le-am trăit, chiar dacă par dintr-un roman. Nu știu dacă fac bine povestind, poate nu o să fiu corect înțeles. Dar, încerc astăzi și poate, poate, o să continui și mâine. Așa a fost viața mea, cu multe greșeli și cu întâmplări extrordinare. De multe ori nu am fost la înălțimea provocărilor întâlnite, dar, am supraviețuit!

 

Horoscop Iată, am în față un log, un jurnal de bord scris în luna iunie a anul 1981. Primisem din partea lui Corneliu Mănescu un mandat, el încă mai era în Franța, ambasador, dar trăgea toate sforile din Centrala de Externe. În acel an s-a întors în țară, de altfel. Un alt mandat, poate la fel de important, primisem de la directorul general pentru comerțul exterior și aprovizionare din MEE, Tiberiu Popescu. Trebuia să depistez toate licitațiile și importurile necesare Irakului în domeniul energetic. Irakul era în plin război, un război ciudat, cu Iranul, dar importa enorm. Și plătea bine. Totuși, cu tot războiul, în Irak erau o mulțime de ”cooperanți” români, unii cu familiile. Mai mult de o mie de persoane. În principal, sub flamurile ”Uzinexport” și ”ARCOM”. Românii construiau două fabrici uriașe de ciment, una la Al Qaim, în Vest, la granița cu Siria și alta la Sinjar, în Nord. Niște abatoare, îmbunătățiri funciare, câteva blocuri cochete în Nordul Bagdadului erau alte obiective. Nu le știu pe toate, dar MEE, prin ”Romelectro” executa stațiile de transformare de la fabricile de ciment și linia electrică de racord. Urma să mă ocup atât de derularea contractelor încheiate cât și de depistarea unor lucrări noi. Grea treabă, care mă obliga să fiu în trei locuri în același timp!

 

La despărțire, colegii de la ”Romelectro” aveau niște figuri tragice, iar fetele chiar se ștergeau pe la ochi. Tocmai încetaseră din viață, cu o lună mai înainte, doi colegi aflați în teatrul de operațiuni, în război, tineri bine pregătiți, care au lăsat în urmă copii încă mici, care nu și-au cunoscut niciodată tatăl. Urma să-i înlocuiesc. Dăduse o bombă iraniană peste ei, sau altceva, fusese o explozie ucigătoare. Îi scosesem din vamă, la Otopeni marfă, în sicrie de zinc. Eu urma să înlocuiesc două persoane, pentru că nu se mai găsise încă un nebun care să-și pună capul în pericol. Și acum, și eu? Eram popular printre colegi, pentru latura mea comică, conversația plăcută, ”baraka” și capacitatea de a rezolva aproape orice. De atunci este vorba mea, nu mai știu de la cine am luat-o: ”Orice se poate rezolva, există o soluție la orice problemă, numai moartea este definitivă!”     

 

Când Ionuț, șoferul întreprinderii, m-a dus la Otopeni, de dimineață, în ziua de miercuri, 3 iunie 1981, nu înceta să spună, ca o moară stricată: ”Aveți grijă, tov. Radu, aveți grijă, vă rog să fiți atent!”  L-am asigurat că port o înaltă stimă pielii mele. Nu a fost convins, a vrut neapărat să mă conducă până la scara avionului, avea permis pentru asta, repetându-mi mereu să am grijă și să mă întorc sănătos. Avionul TAROM, un frumos Boeing 707, Long Carrier, făcea cursa la Amman, aeroportul din Bagdad era închis din cauza războiului. La ora 09:30 am decolat, la ora 12:10 am aterizt la Larnaca, în Cipru. Periculos aeroport, pe atunci, scurt și se termina pe faleză, cu marea la vreo treizeci de metri, mai jos. Am mâncat un corn cu cafea tare, franțuzească și am cumpărat un ceas deșteptător, făcut în Australia, mai funcționează și în ziua de astăzi. Am dat 10 dolari pe el, dar și-a meritat, de-a lungul anilor, fiecare cent. Mereu m-a însoțit în călătorii. Nu am zăbovit în Larnaca decât o jumătate de oră așa că la ora 14:20 am aterizat la Amman. Întotdeauna când așteptam bagajele am avut o grijă. Dacă au încurcat borcanele și nu primesc bagajul meu? Mi s-a întâplat o singură dată, la Istanbul, dar asta este din altă poveste.

 

Horoscop Mare surpriză pentru mine, mă aștepta chiar ambasadorul, domnul Diamandopol. El era singurul domn din ambasada de la Amman, fost guvernator al Băncii Naționale, cei care îl însoțeu, consulul Palade și consilierul Istrate era tovarăși.Măi, măi, s-a mirat domnul ambasador, ia uită-te la ăia din țară, au început să trimeată copiii la înaintare!”  Copilul eram eu, este adevărat că nu aveam decât treizeci de ani, dar aveam ”baraka”. I-am spus. A râs și a zis: ”Ia uită-te la ăsta micu, ce colți are, până la brâu!”

 

Am râs toți, așa se face când un ambasador plenipotențiar spune o glumiță. Și pentru că ne urcasem în marele Mercedes al ambasadei, domnul Diamandopol mi-a cerut mandatul de la Corneliu Mănescu. Am deschis diplomatul ”American Tourister” și i-am dat foaia de hârtie cu un tricolor pe diagonală. Domnul ambasador și-a pus ochelarii și a început să citească, zâmbind. Pe măsură ce citea zâmbetul i se topea și fața i se lungea.

 

Nu a mai spus nimic, mi-a dat automat foaia înapoi și el a început să-și șteargă cu un gest mecanic ochelarii. Se gândea, reflecta, făcea socoteli. Altă dată o să vă povestesc ce conținea mandatul, de fapt, o împuternicire de curier diplomatic. Nu sunt sigur că nici astăzi, după 37 de ani, se poate discuta deschis despre unele întâmplări. Pe scurt, eram împuternicit să duc de la Amman, din seiful ambasadei, o sumă mare, în cambii trase de mari bănci din Europa de Vest și America și valută, bancnote mari, pentru evacuarea românilor, femeilor, copiilor și a celor care doreau să părăsescă zona de război din Irak, prin Siria, Turcia și Bulgaria, terestru, cu autobuze închiriate. Iar restul sumei se punea la dispoziția Ambasadei României din Bagdad. Legăturile cu Bagdadul erau tăiate, nu mai funcționa nici telefonul, nici telegraful, până și stațiile radio erau bruiate. Așa că singura modalitate de a trimite bani la Bagdad era fizic, prin curier diplomatic, persoană care se bucura de un statut diplomatic aparte.

 

Horoscop   De la Amman se ajungea la Bagdad tot terestru, avioanele nu mai zburau. Erau curse de autobuze, de un gen aparte. De fapt cea mai rapidă firmă de transport, pe atunci, era JETT o companie care dispunea de vagoane de inox, climatizate și cu televizor, la care rulau westernuri de pe VHS. Scaunele erau ca de avion, inclusiv centura de siguranță. Se punea vagonul pe o șa a unui camion Nissan puternic și pleca în călătorie cu viteza medie de 130 km/h. Consulul mi-a cumpărat bilet, a costat 34 de dolari. Apoi am petrecut o oră și jumătate în compania domnului ambasador. Am dormit la ambasadă, într-un pat ce foșnea de curat și scrobit ce era.

 

A doua zi, de dimineață, 4 iunie 1981, joi, consulul m-a dus cu mașina lui, o Toyota Corolla albă, să văd Ammanul. Frumos oraș, pe atunci, ceea ce am văzut în câteva ore. Urma să mă întorc mult mai târziu, peste mulți ani de zile, în Amman, ca invitat al Regelui Hussein, dar asta este o cu totul altă poveste.

 

Horoscop   La ora 13:30 ne-am întors la ambasadă. În biroul ambasadorului era încă o persoană, bine îmbrăcată, care nu s-a recomandat și nu a scos o vorbă. Nu cred că era român, avea aerul unui bancher occidental. Pe biroul ambasadorului, o mulțime de titluri de valoare și unele teancuri de bancnote. Am deschis diplomatul, în care păstrasem doar mandatele și brusc mi-am dat seama că nu este bine. Am cerut frumos o pungă de plastic. Mi s-a dat o pungă cu Kent pe ea. Am pus valorile în pungă, am luat un capsator și am capsat de trei ori punga, apoi am pus-o în diplomat. Aproape două kilograme, atâta atârna un milion de dolari în cambii plătibile la prima și singura prezentare, adică imediat, titluri emise de bănci de prim rang și câteva teancuri de bancnote de 100 de dolari. Domnul ambasador mi-a luat mâna și mi-a strâns-o cu putere, apoi m-a tras și m-a îmbrățișat. Nu mi-a spus nimic, chiar m-a mirat lucrul acesta. Apoi m-a condus până la poarta ambasadei unde mă aștepta consulul, în Toyota lui, ca să mă ducă la stația de plecare a JETT. Am ajuns, ne-am lut la revedre și m-am urcat în vagonul-autobuz. Am ocupat locul înscris pe bilet, era la mijlocul vagonului, la fereastră, pe partea stângă. Era plin, niciun loc liber, era singurul mijloc de a ajunge la Bagdad. Puternicul camion a claxonat de trei ori și s-a pus în mișcare. Era ora 14:40, ora Ammanului. Am ieșit repede din oraș și am intrat în peisajul dezolant al unui pustiu prăfos plin de pietre și bolovani negri cu o vegetație anemică și rară. Stewardesa, o blondă, probabil scandinavă, ca într-un avion, trecea pe la rândurile de scaune și ne întreba ce dorim. A vrut să-mi ia diplomatul din brațe și să-l pună altundeva. Am mulțumit și am pus diplomatul sub picioare, sub scaun. Brusc, am înghețat, apoi m-a cuprins transpirația. Domnul ambasador Diamandopol nu-mi ceruse să semnez niciun document de predare-primire, nu am semnat nicio chitanță, nici nu știam exact câți bani sunt acolo, mi s-au dat banii și la revedere! Ce trebuia să fac, de fapt, cu banii aceia?

 

Ceea ce s-a întâmplat mai departe și la ce am fost martor în ziua de 7 iunie 1981, duminică, pe la prânz, în Bagdad, un eveniment extraordinar de important, mâine, vorba bunicii mele Sheherezada, sau vorba lui Scarlett O’Hara, pentru că mâine este o altă zi!

 

                                                      

                                                       ⃰       ⃰       ⃰

 

horoscop      

 

BERBEC   Astăzi iţi cad cumpărături, dar nu din orice fel ci cauţi ceva ca să te aperi de monotonia cenuşie şi mediocritatea care te înconjoară. Ceva frumos, colorat viu şi care nu este făcut în China! Caută şi vei găsi, bate şi ţi se va deschide. Credendo Vides! Renunţarea este recunoaşterea eşecului. Veştile pe care le primesti iţi dau o imagine buna asupra situatiei financiare şi a rezultatului eforturilor familiei tale. Pentru un procent dintre berbeci: solutia legala pe care o asteptati o sa mai intirzie ceva timp, din cauze "obiective", dar nu-ţi face griji, în ziua de astăzi lipsa veştilor este o veste bună! Un prilej excelent să pui la punct unele probleme legate de casă, sau proprietaţi. Sună-ţi prietenii, aşa, să vezi ce mai fac! Nicio configuraţie negativă si nicio grijă importantă. Este una din zilele acelea când viaţa poate fi ca un parc de distracţii. Noaptea trecută ai avut un vis pe care nu ţi-l mai aminteşti prea bine. Nu ai teamă, totul va fi bine, ca in filmele vechi americane.

 

horoscop

 

TAUR  Ai mai toată ziua bine aspectata de stele, aşa că profita ca să obtineti ceva favoruri sau sa rezolvi unele situatii. O veste buna și una nu prea, ca sa fie totul echilibrat. Este o zi vesela si optimista, plină de surprize placute din partea celor dragi, mai ales din partea prietenilor, copiilor/parintilor şi a colegilor. Unii Tauri au de ales, ceea ce este foarte greu pentru nativii zodiei fixe de categorie grea: acţionaza si nu vei greşi, indiferent de comentariile ulterioare ale prietenilor sau de dificultatile pe care le ai de infruntat. Pe total, o zi obişnuită in care rutina începe chiar să te distreze. O veste care se vrea senzaţională, dar nimic interesant, pâna la urma. Dupa orele de la serviciu este bine să te duci undeva unde să faci puţin sport, astfel vei arde energia negativă şi te vei relaxa. Şi mai bârfeşti şi tu puţin şi vezi ce se mai poartă. Mai puţin tutun, mai puţină cafea, mai puţin alcool, dar nu renunţa total, pentru că plăcerile vieţii sunt aşa de puţine şi rare!

 

horoscop

 

GEMENI Aştepţi un calător sau trebuie să calătoreşti. Adică să începi o călătorie. Ştii bancul? Radio Erevan este întrebat dacă drumul până la serviciu poate fi considerat o călătorie. Răspuns: depinde dacă te duci sau te întorci! O zi în care nu trebuie să faci schimbări, acasă sau la serviciu! Azi toată lumea te iubeşte şi te laudă. Ai şi nişte bani de încasat, aşa că poţi pleca pe seară la cumpărături sau la distracţie. O zi care pare excelenta pentru tine. Sau pentru unul dintre Gemeni. Niciodată amândoi nu pot fi mulţumiţi, pentru că unul este muritor iar celălat este imortal. La serviciu este relativ bine, îti prieşte orice discuţie la o cafea şi faci planuri de viitor cu colegii şi chiar cu şeful pentru primăvara asta capricioasă şi pentru Sf. Paşti.

 

horoscop

 

RAC    Poţi să începi să-ti faci proiecte pentru urmatoarea perioada. Aşa trece ziua mai repede și afli ce idei au și colegii de la serviciu sau, mai pe seară, membrii familiei tale. Cauta cu grija prilejurile sa te afirmi profesional, pentru ca stelele te avantajeaza spre o rapida ascensiune pe scara sociala. Vești bune pe care nu prea le mai aşteptai, dar la care mai sperai. Lumea spune că speranţa moare ultima. Adevărul este că nu moare niciodată pentru că a rămas pe fundul Cutii Pandorei, acolo unde tot ce este, este pentru veşnicie. Mici sau mai mari favoruri din partea anturajului.

 

horoscop

 

LEU   La serviciu ca si acasa ta intampina un amestec asortat de treburi urgente care aşteapta hotărîrile şi actiunile tale energice. Insa, prudenţa şi calmul trebuie să fie caracteristicile tale pentru ziua de azi, mai ales daca mergi prin traficul aglomerat din oraş. Fii atent la ce mănânci, mai ales dacă mănânci în oraş. Evită enervarea înainte de masa.  Relaxează-te înainte să adormi şi gîndeşte-te la lucruri frumoase şi la amintiri plăcute. Configuratiile celeste sunt favorabile, mai puţin în domeniul familiei. Cu tact şi calm poţi evita discuţiile mai tăioase. Zâmbeşte mult şi nu te lăsa provocat. Pe total o zi bunicică, în special pentru rezolvarea lucrărilor urgente la serviciu. Stelele favorizeaza o seara relaxanta şi odihnitoare. Deci, o seara placută, chiar dacă este la fel cu celelalte.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Speculațiile financiare sunt prost influenţate astazi, așa că nu este o idee prea buna să dai sau să primeşti bani cu imprumut. Trebuie să accepti faptul ca viata este in continua schimbare si ca trebuie sa faci parte din schimbare, daca vrei sa ai succes! Sfaturile acestea generale au o particularizare pentru ziua de joi, 29 martie, cand trebuie să schimbi ceva, la serviciu, sau acasă. Este o zi bună, dar evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut la serviciu şi mai ales la convorbirile la telefon. Astăzi trebuie să eviţi asumarea de angajamente şi responsabilitaţi pe termen lung, să nu faci promisiuni pe care apoi să le regreţi. Cu toate că iţi place să rezolvi lucrurile clar și net, trebuie să amâni lucrurile pe care nu le poţi rezolva şi să dai dovada de multa diplomaţie, ba chiar şi de puţină ipocrizie.

 

horoscop

 

BALANŢĂ   Unele promisiuni ale altora pe care tu le iei drept garanţii te fac să sari in sus de bucurie, dar stelele zic sa dai dovada de răbdare. Primeşti o veste buna, o informatie valabila dar înca totul este la inceput. Din nou te bucuri de mare popularitate printre prieteni, mai ales că veselia şi energia te te fac un companion foarte placut. Eşti foarte constient de valoarea efortului tău de a oferi armonie celor din jur. Roadele acestei silinte se vor vedea in curind si vei fi incantat de rezultate: zâmbete şi flori! Dedică ziua celor dragi. Căldura sufletească şi vorbele bune de azi pot aduce „dividente” plăcute in viitor. Norocul nu te ocoleşte astăzi, oriunde a fi şi orice ai face. Nu este vorba de bani sau glorie, ci de ceva mult mai important, de preţuirea celor dragi! Pentru un procent din nativii din zodia Fecioarei: bineinţeles că o sa realizezi ce ţi-ai propus! Tot ceea ce începi astăzi este favorizat de o configuraţie benefică a Cosmosului.

 

horoscop

 

SCORPION    Zodia ta este bine aspectată și, cu toate ca ești la fel de agresiv și ironic, anturajul tau te gasește… adorabil! Stelele-s de vina! In sfirșit, putina liniște pentru o parte dintre Scorpioni. Profita cu entuziasm si sună sau vezi pe net de toţi prietenii de care ai cam uitat de o perioada de timp. Domeniile prietenilor şi ale relaţiilor de familie sunt astazi bine aspectate şi sprijinite favorabil de Cosmos! Foloseşte cum se cuvine timpul de lumină naturală şi nu exagera cu efortul, mai ales seara. Totuşi, în dragoste nu ai chiar atât de mult succes cum ţi-ai dori. Trebuie să descoperi alte mijloace ca să-i fermeci pe partenerii de amor sau de afacerii. Nu amesteca plăcutul cu utilul. Nu-ţi face planuri pe termen lung, sunt inutile. Uită ieri, trăieşte astăzi, mâine – mai vedem!

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   O zi plina de hotărari ințelepte: să te lași de fumat, să slabești, să nu mai cheltuiești aiurea banii, sa nu mai pierzi noptile! Sezi si cugeta, spune o vorba ardeleneasca, care azi ti se potriveste. Se pare ca iei o hotarare pripita si trebuie sa te opresti. O persoana din anturaj sau o rudă iti solicita astazi ajutorul. Fa tot posibilul, pentru ca stelele spun ca ajutorul dat se intoarce inzecit. O zi neaşteptat de simpatică, în care toată lumea îţi zâmbeşte şi găseşte că araţi bine. Pană seara chiar că te simţi excelent. Pentru Săgetătorii care raman acasă, este o zi relaxantă in care poţi să pui ordine in bibliotecă. Daca n-ai bibliotecă, sterge DVD-urile de praf. Dacă n-ai DVD aranjeaza discurile de vinyl si casetele. Daca nu ai nimic din inventarul menţionat, atunci ai o problemă!

 

horoscop

 

CAPRICORN   Zodia îţi indica o zi de joi cam monotona. Insă o seara placuta si relaxanta, acasa, cu cei dragi. Astazi, trebuie sa folosesti una dintre retetele verificate ale reusitei in viata : sa te comporti ca si cand totul ar fi perfect! Ai o propunere, sau o informatie, despre un loc de munca mai, cu un salariu mai buna si cu un pachet de avantaje imbietor. Totusi sfatul astrologului este sa nu schimbi locul de munca pentru că ultimii angajati sunt primii concediati, exceptie face faptul daca ai dat un concurs pentru respectiva poziţie. Joia este zi de bridge, sau de mers la cursuri de dans. Ţi-ai făcut nişte stereotipuri de comportament şi asta nu este rău – te apără de surprize neplăcute. Hic leones!

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Astăzi aveți ceva probleme cu planetele colective în aspecte nefavorabile. Asta inseamna o posibila lipsă de interes a anturajului faţă de interesele tale. Un procent din Vărsători au o zi buna plina de realizari, succese urmare eforturilor trecute. Ai impresia de „deja vu” in aceasta lume unde totul se repetă. O după-amiază plăcută şi relaxantă, după o dimineaţă obositoare. Nu lua şi nu da bani cu împrumut. Nu uita de promisiunile facute. Până la urma nu ai ce sa-ţi reproşezi prea tare. Poate puţina lene, puţin dezinteres şi pierderea prilejurilor evidente! Un procent din Vărsători au interviuri, praguri de trecut – pentru ei este o zi cam obositoare, in care nu poţi să gaseşti un minut de relaxare. Toata lumea vrea să discute cu tine sau iţi cere câte ceva. Horoscopul iţi indica un dar neaşteptat, aparent fără nici o legătură. Dar poate fi ceva întâmplător?! Deja vu!

 

horoscop

 

PEŞTI   Multe conjuncturi favorabile mai ales pentru nativele din Peşti care işi desfaşoară activitatea în sănătate sau educatie. Sfatul este valabil pentru toată lumea dar se adresează in ziua de joi, 29 martie, în special unui procent dintre Peşti: nu te repezi sa tragi concluzii dupa ce ai evaluat situaţia doar câteva minute, lasă decizia până mâine, pentru că noaptea este un sfetnic bun! Ţi-ai planificat destul de bine treburile. Un apropiat iţi vine în ajutor într-o problema personală, pentru care ai emoţii. O discuţie la o cafea şi o vorbă bună te fac să te simţi bine şi optimist. Prietenii te ajută, la serviciu este o perioadă bună. Pentru o parte dintre Peşti este zi de cumpărături. Descoperă magazinele de producator cu marfă bună şi ieftină şi evită depozitele scumpe şi cu produse de o calitate îndoielnică.

 

horoscop

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.