Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP ”1”, cartea de sfaturi înțelepte și amintiri a fostului emir al Hunzei, Muhammad Jamal Khan, dezvăluie secretele tinereții fără-de-bătrânețe

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9328 Vizualizari

HOROSCOP Ceea ce este mai important, este modul de viață, de gândire al celor din valea Hunza, valea tinereții fără de bătrânețe. Invidia, gelozia, ura, agresivitatea erau sentimente necunoscute în vale. Un succes al unui locuitor bucura întreg emiratul. Nu exista concurență și stupida competiție să se adune lucruri, case, mașini, proprietăți, bani.

HOROSCOP Pe 12 octombrie s-au născut Luciano Pavarotti, Aleister Crowley, Constantin Karadja, Alexandru Zub, Daniela Györfi.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Prov, Tarah, Andronic şi Cosma din Maiumei. Nimic în „Kalendar”.

HOROSCOP "Evenimentul Zilei" de acum 525 de ani, la 12 octombrie 1492, a fost că genovezul Cristofor Columb a ajuns, după o grea traversare a Atlanticului, la insula Watling (San Salvador din arhipelagul Bahamas). Această dată este considerată „descoperirea Americii”.

Columb avea o „hartă secretă” o anexă la volumul „Imago Mundi” opera cardinalului francez Pierre D’Ailly, unde erau şi liste de câte alimente trebuiau până în Indiile de Vest. Cardinalul estima la trei săptămâni durata drumului. Au fost patru şi ceva. Pentru că, trebuie să fim drepţi, Columb a fost convins că a juns în... India, în Asia.

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți, la Paris a apărut, la începutul lui octombrie, sub oblăduirea Marelui Orient, o carte ciudată și extrem de valoroasă. Cartea costă 50.000 € și este, de fapt, o donație pentru operele filantropice masonice. Dar, nu aș fi așa de sigur. ”1” aceasta este titlul cărții, este scrisă de ultimul Mir, emirul din Hunza, Muhammad Jamal Khan, detronat de Pakistan în anul 1974, când a anexat valea Hunza, sanctuarul celor mai longevivi oameni, modelul pentru Shangri-La. Emirul huzunkut a mai trăit doar doi ani, a murit de inimă rea, dar a avut timp să scrie cele 234 de pagini ale cărții sale, memorii, amintiri și sfaturi înțelepte, strânse sub titlul inspirat de ”1”.

HOROSCOP Nu căutați pe net, nu vorbiți cu un frate francez, totul este sub cel mai discret cu putință proces. Toată lumea neagă, nimeni nu știe nimic. Și totuși, până acum s-au ”vândut” în toată lumea mai mult de 150 de exemplare, legate în piele fină, cu pagini din pergament rar și miniaturi aurite. Așa că am reușit și eu să văd o astfel de rara avis. Cuprinsul îl cam știam, nu este nimic deosebit de învățătura primită la Madrasse Omar Khayyam, sau în Tibet.

HOROSCOP Iată ce scria, în introducere, Mir Jamal Khan: ”În țara mea, poți vedea și în prezent oameni de 90 de ani și mai mult, lucrând câmpul sau călătorind zece mile fără a obosi. Secretul constă în regimul de viață și în modul de alimentație. Noi toți, și eu, suntem în Hunza, fermieri. Trăim din ceea ce cultivăm, fructe și legume. În special caise. Caisele sunt secretul hunzukuților, considerate în vale, ”hrana zeilor” izvor de tinerețe veșnică. Caisele sunt consumate ca atare sau gătite în o mie de feluri. Uleiul este obținut în Hunza prin tescuirea sâmburilor de caise. Ușor, cu un gust specific, dar foarte sănătos, pentru salate este excelent. Mierea, derivatele și polenul sunt folosite în locul zahărului industrial. Carnea este consumată foarte rar, uneori pește, și mai rar carnea de capră, sau oaie. Huzunkuții sunt oameni modești, nu săraci, pentru că muncesc și au ce le trebuie, dar banul lipsește din vale, așa că Hunza este o economie autosuficientă.”

HOROSCOP Ceea ce este mai important este modul de viață, de gândire al celor din valea Hunza, valea tinereții fără de bătrânețe. Invidia, gelozia, ura, agresivitatea erau sentimente necunoscute în vale. Un succes al unui locuitor bucura întreg emiratul. Nu exista concurență și stupida competiție să se adune lucruri, case, mașini, proprietăți, bani.

Această ”diaree” de bunuri de consum, tipic modului de viață consumist, de tip american, răspândit ca o ciumă în întreaga lume, spune emirul, nu face decât să înrobească omul, să-l facă sclavul dorințelor și a obiectelor, îndepărtându-l de adevărata împlinire spirituală care constă în a face bine, în legăturile de familie și prietenie, cultură, bun simț, distracție decentă, modestie și muncă. Huzunkuții nu sunt religioși, pentru că sunt cinstiți și muncitori, sunt foarte vag musulmani, sau budiști, sau animiști. Până la anexarea de către Pakistan nu exista niciun locaș religios în Karimabad, huzunkuții spuneau că au un șef, pe emir, ce le mai trebuie încă unul, în cer?

HOROSCOP Huzunkuții, care în prezent au degenerat, nu mai sunt deloc cei mai longevivi, pentru că își bazau tinerețea fără bătrânețe pe evitarea contactului cu persoane din exterior care aduceau boli și paraziți și pe apa din Himalaia. ”Civilizația” - apa pe conductă, alimente de supermarket și trafic mare de persoane - adusă de Pakistan, a redus speranța de viață a huzunkuților cu 27 de ani!

Hunza, Vilcabamba, Karakelissa, valea Tai-Shen etc sunt regiuni retrase cu un mod de viață specific, care se poate face numai acolo. Hipnotizați parcă de rezultatele fantastice obținute în văile longevivilor medicii geriatrii încearcă, în clinicile lor să reproducă condițiile și alimentația din văile longevității, sau își forțează pacienții, fără să-i scotă din mediul obișnuit, la cine știe ce dietă cu miere, iaurt, usturoi, caise sau propolis.

HOROSCOP După cura de câteva săptămâni când încep să se vadă unele rezultate timide, bolnavul de bătrânețe își continuă același mod de viață ca mai înainte și întinerirea iluzorie obținută în urma dietei sau tratamentului, dispare fără urmă.

Este clar pentru toată lumea că secretul tinereții fără bătrânețe constă într-o viață activă, fără griji și obligații, în izolare, cu o alimentație alcătuită din principii vitale, fructe și legume prospete, neprocesate, apă de calitate, fără isteria gotica a vieții moderne.

Dar este posibilă o astfel de viață pentru omul modern? În majoritatea covârșitare a cazurilor răspunsul este negativ! Mai mult, s-a constata că averea, confortul material, nu face decât să sporească grijile și stresul. ”Bogații trăiesc puțin, pentru că îi trage greutatea banilor în pământ!” – spune un proverb din Orient.

HOROSCOP O altă soluție a tinereții fără de bătrânețe este un ritual magic uitat de vreme, pomenit și în Marele Albert. Este vorba de Marele Ritual al Misterelor Eleusis, a treia treaptă a inițierii, ritual rezervat numai capetelor încoronate, unșilor Domnului. Nu v-ați mirat, dragi lupi, padawani și hobbiți că pe unii monarhi timpul pare că i-a uitat, cu toate că au trecut prin multe în viață? Vă spun eu, nu este niciun paradox, este știință!

În orice caz, să nu aveți speranța că o să dezvălui vreodată ceva din aceste lucruri, sau din blestemul regal al celor patru umori, care iată, i se apropie sorocul, este pronunțat numai într-o anumită noapte, după o anumită conjunctură astrologică. Treburi regale, credeți că sunt simple?

Hai să mai luăm o pauză, pauzele dese, cheia marilor succese, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Tu alegi, stelele doar arată! Ideile noi, chiar îndrăzneţe, sunt privite favorabil de stele. Poate fi vorba, comic, dar folositor, de o aprovizionare de murături și conserve pentru iarnă. Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri. Ziua respectivă este un bun prilej să recapeţi iniţiativa, mai ales în familie, dar şi la serviciu, sau în afaceri. Este, de asemenea o perioadă propice pentru relansarea unor proiecte mai vechi, care pot lua o variantă nouă. Călătoriile şi drumurile rămân în continuare favorabile prin aspectele benefice ale lui Mercur. Este şi un spectacol, sau concert, pe seară, pentru procentul din Berbeci care doresc să se distreze şi sunt amatori de cultură şi artă.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
00:11 TABĂRA Firea PIERDE teren. Un important CONTESTATAR a lui DRAGNEA, MESAJ cu două ÎNȚELESURI 21:46 Firea PIERDE teren în PSD. O întreagă ORGANIZAȚIE de sector TRECE în TABĂRA DRAGNEA. 16:51 ÎNTÂLNIRE de taină în biroul lui DRAGNEA. Se PREGĂTEȘTE mutarea FINALĂ pentru RĂZVRĂTIȚI 15:50 SURSE: Viorica DĂNCILĂ este CONDAMNATĂ să devină PREȘEDINTE PSD. Care ar fi POZIȚIA premierului în SCANDALUL DEMITERII lui DRAGNEA 15:20 A apărut o NOUĂ poză care îl ARUNCĂ în AER pe DRAGNEA. Victor Ponta dă LOVITURA de GRAȚIE, cu o zi înainte de CEx-ul DEBARCĂRII 13:52 Cine NU vrea DEMISIA lui DRAGNEA? Susținerea șefului PSD vine din BIHOR 13:48 Tabăra DRAGNEA CONTRAATACĂ. Va fi EXCLUS vineri! Ghicitoare pentru CExN al PSD: cine a scris SCRISOAREA CELOR TREI 13:44 HAOS și TRĂDARE la nivel înalt în PSD. Dragnea primește o LOVITURĂ FATALĂ de unde nu s-ar fi așteptat NICIODATĂ 12:07 Păzea, Ion Iliescu se întoarce! Editorial de Simona Ionescu 10:29 De ce TACE Dăncilă? Omul care îl poate TERMINA pe Dragnea ÎNCĂ NU s-a HOTĂRÂT de partea cui e. Opinie de DAN ANDRONIC 07:51 POZIȚIONĂRI înaintea CEx-ului. Un LIDER al PSD face declarații despre DEMISIA lui DRAGNEA 00:05 TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! Prieteniile PERSONALE pot ZĂDĂRNICI CONTRAATACUL. „PSD are ȘANSE MARI să PIARDĂ GUVERNAREA” 20:00 Fotografia momentului! Cum arată HARTA cu judeţele PRO şi CONTRA lui Liviu Dragnea şi care organizații se ABŢIN. Foto în articol 17:58 DRAGNEA NU mai ARE de ALES! DEMISIA sau CĂDEREA GUVERNULUI? PSD poate PIERDE MAJORITATEA în PARLAMENT, dacă actualul LIDER NU SE REATRAGE 17:48 Coaliția PSD-ALDE STĂ SĂ CRAPE. Atac PERFID la premierul DĂNCILĂ în plin SCANDAL al SCRISORII CELOR TREI 17:37 Partizanii lui DRAGNEA activează OPȚIUNEA NUCLEARĂ. Acuzații de COLABORARE cu STATUL PARALEL. „Parcă e venită din LABORATORUL KOVESI-MAIOR-COLDEA!” 15:07 Cei trei grei vs. Dragnea. SCRISOARE DESCHISĂ INCENDIARĂ despre „starea Partidului Social Democrat”. Breaking news 15:05 Dragnea, APROAPE de FINAL. „DEMERSUL PERVERS” din SCRISOAREA CELOR 3 îi poate fi FATAL. ÎL TRĂDEAZĂ şi Dăncilă? Analiza lui Dan Andronic 14:08 Dragnea A PRIMIT MAREA VESTE de la Instanța Supremă. DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru liderul PSD. Breaking news

Articole salvate