Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Hormonul Oprescu: legătura miraculoasă dintre şpagă şi sistemul imunitar
Hormonul Oprescu: legătura miraculoasă dintre şpagă şi sistemul imunitar

Hormonul Oprescu: legătura miraculoasă dintre şpagă şi sistemul imunitar

Doctorul Sorin Oprescu este încă un caz bizar din lunga serie a cercetaţilor pentru corupţie care dezvăluie un fenomen medical absolut bizar. Pare că există o legătură miraculoasă între sistemul imunitar şi şpaga încasată de suspect.

Cazul Oprescu este de studiat la facultăţile de medicină din întreaga lume. Omul părea perfect sănătos, până să-l prindă procurorii DNA cu banii din şpaga în maşină. Singurul simptom expus de doctorul Sorin Optescu, în toată cariera politică, care putea trăda vreo anomalie, era sictirul cronic cu care aborda orice problemă.

 

Nimic din ceea ce expunea public domnul Oprescu nu trăda vreo boală gravă, cu atât mai mult un potpuriu de afecţiuni şi suferinţe.

 

Astăzi aflăm aproape în fiecare zi că domnul Oprescu şi-a mai găsit o boală. Vreo 12 afecţiuni au anunţat apărătorii fostului primar general. Pare că sistemul imunitar al bietului suspect s-a prăbuşit cu totul, din motive care contrazic toate teoriile medicale de până acum.

Am putea să fim în faţa unui moment revoluţionar în istoria medicinei.

Este momentul în care un caz concret ne demonstrează că stresul nu slăbeşte sistemul imunitar, îl întăreşte? Ca organismul eliberează, sub stres, cine ştie ce substanţe care te menţin sănătos.

Probabil că adrenalina provocată de şpăgile riscante luate în serie ţine în priză sistemul imunitar. Poate că eliberează cine ştie ce hormon care ţine sub control toate bolile cunoscute şi necunoscute. Numai aşa se poate explica cum de, atunci când lua şpagă şi trăia cu frica să nu fie prins, nicio boală nu-l afecta pe doctorul Orpescu.

Unde mai pui că la stresul corupţiei se adăugau atât de multele şi complicatele bătăi de cap pe care le presupune administrarea unui oraş ca Bucureşti.

Va daţi seama câte avea omul pe cap? Cu toate acestea nicio boală nu-l afecta.

Părerea mea este că domnul Oprescu nu numai că trebuie urgent eliberat din arestul Poliţiei Capitalei. Trebuie dus la cele mai importante clinici din lume, pentru a face obiectul unui studiu exhaustiv menit să identifice şi să explice ştiinţific hormonul care ţine toate bolile sub control.

Am avea şansa să dezvoltăm, astfel, un medicament-minune care ar pune capăt bolilor de pe toată suprafaţa pământului.

Lăsând gluma la o parte, Sorin Oprescu devine un personaj şi mai penibil, pe măsură ce ne spune că e tot mai bolnav, aplicând o strategie pe care au mai aplicat-o în trecut mulţi alţi infractori. Nu este nici primul, nici ultimul suspect arestat care începe să-şi inventeze boli ca să scape de după gratii.

Este o găinărie ieftină.

Singurul lucru inteligent, din punct de vedere judiciar, pe care ar putea sa-l faca Sorin Oprescu este sa profite de prevederile legale care îi permit reducerea pedepsei, dacă oferă informaţii care să ducă la dovedirea altor persoane care au comis fapte similare.

 

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: