Horia Vîrlan ne propune un preparat spectaculos pentru noaptea dintre ani. Iată care este rețeta!

Horia Vîrlan ne propune un preparat spectaculos pentru noaptea dintre ani. Iată care este rețeta!

Îndrăgitul chef care prezintă emisiunea „Alege Rețeta Națională”, difuzată de Prima TV, ne recomandă o rețetă sofisticată, dar ușor de făcut pentru noaptea de Revelion. Cei care anul acesta aleg să petreacă acasă, alături de prieteni sau familie, cu siguranță vor face senzație cu „gustarea rece din iepure și vin roșu”, propusă de Horia Vîrlan.

Gustare rece din iepure și vin roșu

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/9

Ingrediente: un iepure de câmp sau de casă de aproximativ 2,5 kilograme, 8 cepe roșii curățate, 3-4 foi de dafin, 300 grame de măsline negre, o lămâie, 2 linguri de zahăr tos, 2 căni de roșii cuburi în bulion, 3 căni de vin roșu sec, un pahar de ulei de floarea soarelui, 2 linguri de pătrunjel tocat, 2 linguri de piper negru măcinat, 2 linguri de sare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mod de preparare: Spălați carnea, apoi tăiați-o bucăți nu prea mari și ștergeți-i cu un șervețel curat și uscat. Încingeți o cratiță cu ulei și rumeniți, la foc mediu, bucățile de carne condimentate. În timp ce carnea se rumenește, tocați mărunt ceapa. După ce bucățile de carne de iepure s-au rumenit frumos, scoateți-le pe o farfurie caldă. În locul acestora adăugați ceapa și căliți-o la foc domol, până devine foarte fragedă. Apoi încingeți cuptorul la aproximativ 175 de grade.

Așezați carnea într-o tavă, într-un singur strat. Așezați deasupra ceapa înăbușită, apoi foile de dafin și o cană de apă. Introduceți vasul în cuptor pentru 30 de minute, sau până s-a evaporat lichidul. Adăugați vinul împreună cu măslinele și lămâile tăiate felii. Lăsați friptura 15 minute în cuptor, timp în care înmuiați roșiile cuburi cu zahărul, după care turnați sosul peste carnea din tavă. După 40-45 de minute verificați carnea, gustând de sare. După ce carnea este fragedă, scoateți-o pe un platou, presărând pătrunjelul tocat.