Evenimentul Zilei > Sport > Horia Tecău va juca în sferturile de finală de la Miami Open
Horia Tecău va juca în sferturile de finală de la Miami Open

Horia Tecău va juca în sferturile de finală de la Miami Open

Horia Tecău e pe val la turneul ATP de la Miami. Experimentatul tenismen în vârstă de 36 de ani a obţinut, împreună cu noul său partener de la dublu, Marcelo Arevalo, biletele pentru sferturile de finală ale competiţiei găzduite de capitala statului Florida.

După ce a atins faza semifinalelor la importantul turneu din sală, de la Rotterdam, Horia Tecău şi-a schimbat partenerul, dar continuă ascensiunea sa din clasamentul ATP. Jucătorul din Constanţa a renunţat la colaborarea cu germanul Kevin Krawietz şi a decis să formeze, la Miami Open, un cuplu cu Marcelo Arevalo, din El Salvador.

Tecău şi Arevalo au răsturnat toate calculele hârtiei şi i-au eliminat, marţi noapte, din competiţie pe favoriţii numărul unu, columbienii Juan – Sebastian Cabal şi Robert Farah. La capătul unei dispute extrem de echilibrate, care s-a întins pe durata a aproape două ore de joc, Tecău şi Arevalo s-au impus la limită, în urma a două tie-break-uri lungi.

Cele două echipe au mers, de-a lungul fiecărui set, umăr la umăr, fără a-şi ceda niciodată propriul serviciu. Tecău şi Arevalo şi-au păstrat însă mai bine calmul în prelungirile seturilor şi şi-au adjudecat de fiecare dată tie-break-ul (9 – 7, 7 – 4)

Tecău şi Arevalo au produs surpriza şi în turul inaugural

Înainte de confruntarea cu columbienii Cabal şi Farah, duo-ul româno – salvadorean a produs încă o surpriză, în primul tur al întrecerii din Florida. Deşi erau cotaţi de toate casele de pariuri având şansa a doua, Tecău şi Arevalo nu au stat deloc la discuţii cu perechea franco – finlandeză compusă din Roger – Vasselin şi Henri Kontinen.

Tecău şi Arevalo nu au avut nevoie decât de aproape o oră pentru a câştiga clar, cu 6 – 4, 6 – 3. Serviciul celor doi jucători a funcţionat şi atunci de minune, adversarii nereuşind să contabilizeze nici măcar un singur break.

Arevalo, al treilea partener al lui Tecău din 2021

În sferturi, Tecău şi Arevalo se vor duela mâine, cu britanicii Daniel Evans şi Neal Skupsky. De această dată, bookmakerii îi văd favoriţi pe român şi salvadorean pentru a intra în careul de aşi, oferindu-le o cotă la victorie ce se învârste în jurul a 1,75.

Marcelo Arevalo este deja cel de-al treilea partener în probele de dublu pentru Horia Tecău, de la începutul acestui an. Tenismenul din România a format iniţial pereche cu brazilianul Marcelo Melo, împreună cu care a participat şi la Australian Open, iar, apoi, la Rotterdam, a făcut echipă cu neamţul Kevin Krawietz.