Evenimentul Zilei > Sport > Horia Colibășanu abandonează expediția din Himalaya, din cauza vremii
Horia Colibășanu abandonează expediția din Himalaya, din cauza vremii

Horia Colibășanu abandonează expediția din Himalaya, din cauza vremii

Escaladă cu ghinion și anul acesta pentru cel mai experimentat alpinist român. Horia Colibășanu a anunțat că renunță la planul de a stabili o rută nouă pe unul din cele mai periculoase vârfuri din Himalaya, și se întoarce acasă.

Alpinistul timișorean a anunțat că face cale întoarsă acasă din Himalaya, din aventura sa de deschiere a unei noi rute pe Dhaulgiri, un vârf de peste 8000 de metri.

Vântul puternic și vremea nefavorabilă au dat peste cap toate planurile alpinistului Horia Colibășanu și ale companionilor săi. Acesta, alături de echipa sa, se află în Himalaya pentru a cuceri vârful Dhaulagiri, de 8.167 de metri. Vremea nefavorabilă i-a determinat pe alpiniști să facă planul pentru întoarcă acasă. Horia și cei doi colegi de ascensiune, Peter Hamor și Marius Gane, au anunțat duminică faptul că au pornit spre a doua tabără intermediară, cea de la 5.600 de metri, de unde urmau să aștepte vremea favorabilă penttru escaladă. Marți, alpinistul timișorean a transmis vești mai puțin îmbucurătoare. „Vânt puternic pe creastă și nicio prognoză bună pentru urcarea pe vârf. Horia, Marius și Peter nu au avut succes cu ultima încercare de a urca spre vârf. După tot efortul lor și cu o vreme nefavorabilă planurilor de ascensiune au decis să revină în tabăra de bază și să planifice întoarcerea acasă. Mulțumiri tuturor pentru suportul arătat”, transmit apropiații alpinistului timișorean pe pagina sa de socializare.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: