Evenimentul ZileiInternationalNoi acuzații sunt aruncate în lupta electorală din America

Noi acuzații sunt aruncate în lupta electorală din America

Noi acuzații sunt aruncate în lupta electorală din America
Un nou scandal a apărut în legătură cu emailurile candidatului democrat Hillary Clinton, completând tabloul unor alegeri prezidențiale extrem de polarizate în acest an, în SUA

Un oficial important al Departamentului de Stat a încercat să facă presiuni asupra FBI, pentru a schimba calificarea unui email de pe serverul privat al lui Hillary Clinton din „clasificat” în „neclasificat”, a dezvăluit, ieri, presa americană.

Doi angajați ai FBI au povestit colegilor lor, care anchetează „afacerea emailurilor lui Clinton”, că Patrick Kennedy, fost subsecretar de stat (pensionat între timp), a încercat, în 2015, să se implice în ancheta privind periclitarea securității prin utilizarea unei adrese private şi ar fi exercitat presiuni pentru declasificarea unor documente secrete.

Dezvăluiri pe ultima sută de metri

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Clinton, Brian Fallon, a apreciat, însă, că sunt binecunoscute divergențele între diverse agenții guvernamentale despre deciziile de a clasifica retroactiv anumite informații din emailurile trimise lui Clinton. „Agențiiile respective au luat decizia privind supraclasificarea din proprie inițiativă, nu ca urmare a unor acorduri din guvern”, a spus el.

FBI și Departamentul Justiției au refuzat să formuleze acuzații la adresa lui Hillary Clinton, privind proasta gestionare a informațiilor clasificate, pe vremea când era secretar de stat, iar directorul FBI, James B. Comey, a apărat, de mai multe ori, această decizie. El a forțat FBI-ul să fie neobișnuit de transparent în a vorbi despre probe, a depus mărturie personal în Congres și a dat publicității sute de pagini de documente.

Părerea lui Trump

Într-o declarație video postată pe pagina sa de Twitter, ieri, Donald Trump susține: „Aceste dezvăluiri sunt foarte, foarte importante și, sincer, este incredibil! Ceea ce s-a aflat acum este că Departamentul Justiției, Departamentul de Stat și FBI au colaborat pentru ca Hillary Clinton să pară mai puțin vinovată, să arate mai bine decât este în realitate”, a spus el.

Trump acuză

Donald Trump continuă să susțină că alegerile din 8 noiembrie sunt deja trucate de mass-media, care ar acționa împotriva lui. „Aceste alegeri au fost trucate de mass-media coruptă, care promovează minciuni nerușinate în încercarea de a o face președintă pe Hillary Clinton”, a spus Trump, într-un miting electoral din statul New Hampshire, făcând aluzie la acuzațiile unor femei referitoare la agresiuni sexuale. Trump a insinuat și că Hillary s-ar fi drogat înaintea dezbaterii electorale precedente și a cerut un test antidrog la ultima dezbatere televizată dintre cei doi, care are loc, la noapte, în Las Vegas.


Accesează: