Evenimentul Zilei > Actualitate > Heroină de 248.000 de mii de euro, descoperită la Calafat
Heroină de 248.000 de mii de euro, descoperită la Calafat

Heroină de 248.000 de mii de euro, descoperită la Calafat

Captură impresionantă de heroină, în punctul d etrecere a frontierei de la Calafat. Oamenii legii au găsit, ascunse într-o mașină, pachete cu heroină. Dacă ar fi ajuns pe piață, aceasta ar fi valorat aproape un sfert de milion de euro.

Șase kilograme de heroină au găsit poliţiştii de frontieră în maşina unor cetăţeni bulgari care voiau să treacă graniţa în România. Cei doi tineri au fost reţinuţi de poliţiştii bulgari, ieri, în jurul orei 15:30, când la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, cei doi bulgari voiau să intre în România cu un autoturism marca Volvo înmatriculat în Bulgaria.

Polițiștii de frontieră – o echipă formată din români și bulgari – au avut suspiciuni și au început un control amănunțit asupra autoturismului, găsind, într-un spatiu special amenajat în lateralele banchetei din spate, 12 pachete, în greutate de aproximativ 500 grame fiecare, ce conțineau o substanță maronie, suspectă a fi heroină. Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cei doi suspecți au fost preluați de autoritățile bulgare, în vederea continuării cercetărilor. Bulgarii au informat că în mașină a fost găsită cantitatea totală de 6.203 grame de heroină. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Dolj, bulgarii ar fi vrut să ajungă cu heroina în Austria.

Potrivit Centrului European pentru Monitorizare și Dependență de Droguri, prețul unui gram de heroină variază între 14,5 euro în Turcia și 110 euro în Suedia, majoritatea țărilor europene raportând prețuri de 35-40 de euro pentru gramul de heroină maro.