Helmuth Duckadam: "Sper să readucem Steaua în Liga Campionilor"

Helmuth Duckadam: "Sper să readucem Steaua în Liga Campionilor"

Helmuth Duckadam, eroul Stelei din finala istorică a Cupei Campionilor de la Sevilla, este noul preşedinte al grupării "roş-albastre", fostul portar urmând să îl înlocuiască pe Emeric Ienei, care a părăsit clubul odată cu Victor Piţurcă.

Gigi Becali a negociat azi-noapte cu Duckadam (51 de ani), care a acceptat oferta finanţatorului Stelei de a prelua funcţia de preşedinte. Fostul portar al Stelei a fost prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă. De la ora 13.30, noul antrenor al Stelei, Ilie Dumitrescu, va susţine şi el o conferinţă de presă.

"Vreau să-mi cer scuze tuturor suporterilor care iubesc Steaua pentru greşelile pe care le-am făcut până acum. Începem o viaţă nouă, un nou drum pentru Steaua. Acest drum, cu domnul Duckadam, care face parte din cele mai mari simboluri ale Stelei. Duckadam va fi preşedintele clubului Steaua. Vine ca să mă ajute şi pe mine, dar în primul rând Steaua", a sunat prezentarea făcută de Gigi Becali a noului preşedinte al Stelei. "Nu am putut să îl refuz pe domnul Becali. Am aşteptat această propunere, nu ca preşedinte, ci ca orice în cadrul clubului de peste 15 ani. Sper ca împreună cu stafful tehnic şi ceilalţi colaboratori să readucem Steaua unde a fost, în Liga Campionilor, iar spectatorii să revină cu drag stadion", au fost primele cuvinte spuse de Helmuth Duckadam la conferinţa de presă susţinută astăzi.

"Ilie Dumitrescu a fost la Constanţa pentru a-i cere binecuvântarea lui Gheorghe Hagi. M-a impresionat acest gest. Ilie i-a spus lui Hagi că dacă nu merge la Steaua, se va duce el", a spus Gigi Becali despre noul antrenor al Stelei, precizând că acesta va fi prezentat de noul preşedinte al clubului, Helmuth Duckadam. Becali: "Ilie va fi colaborator, nu angajat!"

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, Becali a ţinut să precizeze că Ilie Dumitrescu se va ocupa doar de partea sportivă, el refuzând atribuţiile pe care le avea predecesorul său, Victor Piţurcă. "Ilie mi-a spus că vrea să fie colaborator, nu angajat. Ilie nu vrea bani, ci vrea să fie plătit cu respect. Contractul va fi făcut pe 1 RON pe perioadă de un an în care el a propus obiectivul: să iasă campion", a mai spus finanţatorul Stelei.

Ilie Dumitrescu şi-a dorit un preşedinte cu o carte de vizită impresionantă la Steaua şi pare să îl fi obţinut. După ce Anghel Iordănescu a refuzat oferta în urma deciziei lui Gheorghe Hagi de a nu reveni în Ghencea ca antrenor, Becali l-a convins pe Duckadam, care a evoluat pentru Steaua timp de patru ani, între 1982 şi 1986, cucerind Cupa Campionilor Europeni, în finala căreia a apărat patru lovituri de pedeapsă consecutive.  După ce s-a retras din fotbal, Duckadam şi-a încercat norocul, printre altele, şi în politică. În 2004 a intrat în Partidul Noua Generaţie, condus de Gigi Becali, fiind preşedintele filialei Arad a grupării politice a finanţatorului Stelei.