Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire şocantă în România. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi
Descoperire şocantă în România. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi

Descoperire şocantă în România. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi

O descoperire senzaţională a avut loc în Bazinul Hațeg, unde a fost identificată o nouă specie de crocodil pitic ce a trăit aici în urmă cu 70 de milioane de ani. Fosila era conservată excelent ţinând cont că datează încă din Era Mezozoică şi a fost expusă la Muzeul de Paleontologie al Universității Babeș-Bolyai.

După multiple analize, specialiștii clujeni au ajuns la concluzia că au de-a face cu o specie de crocodil pitic, ce era considerată dispărută în urmă cu 145 de milioane de ani, la limita dintre Jurasic și Cretacic, potrivit stiri.tvr.ro

Descoperirea a fost publicată în revista Cretaceous Research, una dintre cele mai prestigioase publicații științifice din domeniu. Oamenii de ştiinţă au dat chiar şi o denumire ştiinţifică acestei fosile si anume, acrosocus ghirai

Potrivit studiilor paleontologice, în urmă cu 70 de milioane de ani zona făcea parte dintr-o insulă cu vegetație tropicală situată în Oceanul Tethys.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: