În motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel București la soluția de cercetare în stare de liberatate a lui Andrei Gherasim și a afaceristului Nikolaus Mann, se transcrie o discuție dintre Gherasim și denunțător, discuție între „cunoscători” ai instanțelor unde se practică darea de mită pentru soluții favorabile.
Cei doi de la Constanța
„În data de 06.04.2012, după ce s-a pronunţat o soluţie în dosarul nr. Y al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în sensul că s-a admis cererea formulată de către Banca Transilvania şi s-a hotărât strămutarea dosarului Y la Tribunalul Constanţa, Gherasim Andrei i-a precizat lui T.L.C., în cadrul unei întrevederi ce a avut loc în zona Porsche România din Bucureşti, că a evitat Tribunalul Cluj, despre care se crede că era în zona de influenţă a adversarilor lui Mann Nikolaus şi că a preferat să nu mai aleagă soluţia Ploieşti, deoarece, urmare a arestării judecătoarei D.(David Maria, n. red.), magistraţii de acolo sunt foarte prudenţi.

Totodată a spus că la Constanţa „taie şi spânzură doi oameni”, N.S. şi G. P., care probabil vor cere sume mari având în vedere numele implicate în dosar.

Tot Gherasim Andrei a solicitat un buget, pentru intervenţiile următoare la magistraţi, pentru că nu poate de fiecare dată să spună „Dă-mi ca să dau”, propunând încheierea unui contract de garanţie prin care să îi fie puşi la dispoziţie cei 100.000 euro, contract ce nu va fi înregistrat în contabilitate decât dacă vor fi atinse obiectivele, în caz contrat, suma restituindu-se”, se arată în motivarea judecătorilor.
Prins în flagrant cu 50.000 de euro și lăsat liber
Avocatul Andrei Gherasim a pretins de la Nikolaus Mann, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalului Braşov, faţă de care a lăsat să se creadă că are influenţă, pentru a-i determina pe aceştia să adopte soluţii favorabile lui Nikolaus Mann în două dosare civile. Unul dintre acestea avea ca obiect o cerere de strămutare a cauzei, iar altul anularea unui contract, potrivit DNA.